ПРОБЛЕМ С 530 XD
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
13 мнения
• Страница 1 от 1
ПРОБЛЕМ С 530 XD
имам BMW 530xd. както си варви и започва да свала и качва обороти, това се случва вав движение без значение от километри,по некое време изчисти и заработи нормално и след малко пак и така се редува. Ако е вазможно моля помощ.
- daskaloff
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е60 525d
Re: ПРОБЛЕМ С 530 XD
а това да се получава при обороти около 1500-1600.............. и да ги променя с от 100 до 300 оборота ?
- toncho83
- младши ентусиаст
-
- Кара: и БМВ кара
- Мечтае да кара: по А-8
AURISA написа:имам BMW 530xd. както си варви и започва да свала и качва обороти, това се случва вав движение без значение от километри,по некое време изчисти и заработи нормално и след малко пак и така се редува. Ако е вазможно моля помощ.
Колега,свалянето и качването на обороти:
-намаля и увеличава скоростта с оборотомера?
-колата се движи с постоянна скорост и оборотомера играе?
Ако натиснеш kick-down,как реагира?
- toni
- младши ентусиаст
-
- Кара: E60 530D '05
И при мен го има това явление при студена скоростна кутия ми прави този номер при обороти около 1400-1500 почват да играят с около 200, по-скоро падат и пак се връщат, при което скоростта остава постоянна. Това нещо изчезва след като загрее кутията и не го прави изобщо, но дори и като е студена не всеки път го прави. За мен си знам, че почвам да си заделям 2500лв за нов торк конвертор.
- vgza
- младши ентусиаст
-
- Детайли за колата: A7
toni написа:И при мен го има това явление при студена скоростна кутия ми прави този номер при обороти около 1400-1500 почват да играят с около 200, по-скоро падат и пак се връщат, при което скоростта остава постоянна. Това нещо изчезва след като загрее кутията и не го прави изобщо, но дори и като е студена не всеки път го прави. За мен си знам, че почвам да си заделям 2500лв за нов торк конвертор.
Разрови се, мисля че Димитрофф има оригинални на ЗФ за по 1400лв
- daskaloff
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е60 525d
Предполагам колега е казал тотал 2500 цена - защото 1400торк+500 масло и картер + някои лев за труд и ето ти ги 2500
а и е хубаво според мен като се отвори кутията да се сменят и пакети ако има заминали - Коко поне така каза на приятел с А8 със същия проблем - но там цената на всичко е 2к.... даже и ако има пакети за смяна.... там кутията е същата но е 5скоростна.
Относно колегата с оплакванията от пърия пост - май няма да разберем повече за проблема му....

Относно колегата с оплакванията от пърия пост - май няма да разберем повече за проблема му....
- ICE
- Ледения
-
- Кара: Е60 535d
- Мечтае да кара: из Las Vegas!
Tips&Tricks
Сменете си маслото на автоматика, 9литра трябва са вземе, не по-малко... и при 80% от случаите се оправя. Ако не се оправи си знаете какъв точно ремонт ви чака, а маслото ще си го ползвате с филтъра! Нищо не губите, дори напротив, може само да спечелите!
Успех!
Сменете си маслото на автоматика, 9литра трябва са вземе, не по-малко... и при 80% от случаите се оправя. Ако не се оправи си знаете какъв точно ремонт ви чака, а маслото ще си го ползвате с филтъра! Нищо не губите, дори напротив, може само да спечелите!
Успех!

Караш докато не почне да те вбесява и след това сменяш. На 5та и 6та предавка при постоянна скорост с обороти между 1500-2000 очаквай да имаш и леко придърпване след време, ако нямаш в момента.
- ICE
- Ледения
-
Като придърпване или лек тласък (удар)... 

Здравейте!
От една година карам е60 на реални 165000км е в момента на скоро,ми се случи нешто което поставя много?????Както се движих и изведнъж мотора смени шума ама както се казва на лошо,спрях и погледнах всичко си беше наред,ремъците си бяха на место,масло има антифриз също и до там,отказа да запали,явно затегна мотора.В момента е в сервиз и първоначални данни е колянов вал,един приятел ми каза че Е60 не къса колянов вал а имат слабост в веригата?
Моля ако някой се е сблъсквал с подобен проблем да ми даде повече инфо
Благодаря предварително.
От една година карам е60 на реални 165000км е в момента на скоро,ми се случи нешто което поставя много?????Както се движих и изведнъж мотора смени шума ама както се казва на лошо,спрях и погледнах всичко си беше наред,ремъците си бяха на место,масло има антифриз също и до там,отказа да запали,явно затегна мотора.В момента е в сервиз и първоначални данни е колянов вал,един приятел ми каза че Е60 не къса колянов вал а имат слабост в веригата?
Моля ако някой се е сблъсквал с подобен проблем да ми даде повече инфо

Благодаря предварително.
- bordo_77
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 530 XD
BMW 1001 написа:Здравейте!
Моля ако някой се е сблъсквал с подобен проблем да ми даде повече инфо![]()
Благодаря предварително.
Има тема за смяна на веригата, прочети я. На 165 000 км, много рано ми се вижда да изтропа. Да не е на 3X165 само. Какъв е мотора?
- ICE
- Ледения
-
И на 3х165к.км, ако е гледана за мен не е проблем. Кой ти гледа колата? Ако не са занимават само с БМВ-та, смени сервиза,ев започне едно учене зна твой гръб (за твоя сметка)...
Успех!
Дано се окаже малкия дявол.
Успех!
Дано се окаже малкия дявол.

BMW 1001 написа:Здравейте!
Моля ако някой се е сблъсквал с подобен проблем да ми даде повече инфо![]()
Благодаря предварително.
Пеперудки къде отлетяхте.

13 мнения
• Страница 1 от 1