"Transmission fault" преди дълго пътуване
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
6 мнения
• Страница 1 от 1
- PLUX
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: вана
- Мечтае да кара: E39 M5
"Transmission fault" преди дълго пътуване
Здравейте колеги,
Вчера докато си карах из София, колата ми изписа грешка : Transmission fault, possible reduction in acceleration..., аз загасих колата, запалих наново и грешката я нямаше. Покарах доста след това и не се появи. Изчетох всичко което намерих за грешката в нашия форум и в разни други, но въпроса ми е към хора които са имали подобен проблем - Мога ли да тръгна на дълго пътуване с тази грешка (около 4000 км) без да ходя на майстор да и обръщаме внимание (пътувам съвсем скоро). Колата е 525xi, маслото на кутията доколкото знам не е сменяно, скоро сменях ремък и всички ролки. Акумулатора не е сменян.
Предварително благодаря за вниманието!
Вчера докато си карах из София, колата ми изписа грешка : Transmission fault, possible reduction in acceleration..., аз загасих колата, запалих наново и грешката я нямаше. Покарах доста след това и не се появи. Изчетох всичко което намерих за грешката в нашия форум и в разни други, но въпроса ми е към хора които са имали подобен проблем - Мога ли да тръгна на дълго пътуване с тази грешка (около 4000 км) без да ходя на майстор да и обръщаме внимание (пътувам съвсем скоро). Колата е 525xi, маслото на кутията доколкото знам не е сменяно, скоро сменях ремък и всички ролки. Акумулатора не е сменян.
Предварително благодаря за вниманието!
Re: "Transmission fault" преди дълго пътуване
Закачи си колата на диагностика. Може да намериш за 20лв е неофициален сервиз. Чак тогава може да се даде някакъв отговор на твоя въпрос.
Tool - Fear Inoculum
- PLUX
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: вана
- Мечтае да кара: E39 M5
Аз със сигурност ще ида на диагностика утре, но проблема е, че тръгвам във вторник 

Направи си от алианц за 25 лв застраховка за безплатна пътна помощ и не го мисли.
Tool - Fear Inoculum
- jordanpar
-
-
- Кара: автомобил
- Мечтае да кара: два автомобила
- Детайли за колата: купе,двигател,волан,гуми
Тя тая застраховка ако пътува в чужбина /което най-вероятно ми се струва при този пробег/ ще му свърши работа само за репатриране до най-близкия оторизиран сервиз в еврозоната.
Да не успокоявам така нахалост автора на темата но най-безобидното е вече заминаващ си акумулатор или нещо по захранване на модул.Едва ли ще е скоростната кутия наистина,но диагностика винаги.Аз наскоро заради реле регулатора също се припотих доста една вечер.
Да не успокоявам така нахалост автора на темата но най-безобидното е вече заминаващ си акумулатор или нещо по захранване на модул.Едва ли ще е скоростната кутия наистина,но диагностика винаги.Аз наскоро заради реле регулатора също се припотих доста една вечер.
- stefan8898
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: samolet
- Мечтае да кара: F10 M5
Няма страшно колега, карай си спокойно. При мен исписа същата грешка на следващия ден след смяна на акумулатор. Явно от токовете се получава. Загасих колата и пак запалих и вече 2 - 3 седмици никакви грижи. Да споделя, че след смяна на акумулатора ми изписа и грешка за волана - steerin wheel angle, след гасене и палене и изчезна и тази грешка.
6 мнения
• Страница 1 от 1