Грешка - автоматична скоростна кутия 530D
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
9 мнения
• Страница 1 от 1
- tony_rr
- Потребител
-
- Кара: BMW E61 530D
- Мечтае да кара: BMW E70
Грешка - автоматична скоростна кутия 530D
Здравейте колеги,
От няколко седмици съм собственик на E61 530D 2004. Вече приключих с първоначалното обслужване на автомобила. За съжаление след смяната на маслото в скоростите започна да се появява грешка Transmission fault. Грешката се появява почти всеки път след няколко часов покой на колата. Понякога заедно с нея се появява и грешка за ESP-то. Няколко пъти се случва и да запалва доста трудно докато се показват грешките. Кодът на грешката е "5140 Message from the DME/DDE is missing - P1720 CAN Timeout Control Module". След изваждане на ключа и подаване на контакт отново съобщението не излиза. Трия вече няколко пъти грешката с BMW INPA. Скоростите работят напълно нормално. Акумулаторът беше първият заподозрян и беше сменен, но това не реши проблема. В същият ден на смяната на маслото беше поставено и допълнително устройство за сигурност от застрахователя, което не би трябвало да се бърка по скоростите.
Дали някой от вас е имал подобен проблем? Колебая се коя от двете манипулации е причинила проблема и по-скоро клоня към втората. Присъствах на смяната на маслото и беше направена по учебник. Ще се радвам да чуя вашите предложения какво да предприема.
От няколко седмици съм собственик на E61 530D 2004. Вече приключих с първоначалното обслужване на автомобила. За съжаление след смяната на маслото в скоростите започна да се появява грешка Transmission fault. Грешката се появява почти всеки път след няколко часов покой на колата. Понякога заедно с нея се появява и грешка за ESP-то. Няколко пъти се случва и да запалва доста трудно докато се показват грешките. Кодът на грешката е "5140 Message from the DME/DDE is missing - P1720 CAN Timeout Control Module". След изваждане на ключа и подаване на контакт отново съобщението не излиза. Трия вече няколко пъти грешката с BMW INPA. Скоростите работят напълно нормално. Акумулаторът беше първият заподозрян и беше сменен, но това не реши проблема. В същият ден на смяната на маслото беше поставено и допълнително устройство за сигурност от застрахователя, което не би трябвало да се бърка по скоростите.
Дали някой от вас е имал подобен проблем? Колебая се коя от двете манипулации е причинила проблема и по-скоро клоня към втората. Присъствах на смяната на маслото и беше направена по учебник. Ще се радвам да чуя вашите предложения какво да предприема.
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
Re: Грешка - автоматична скоростна кутия 530D
Колега, според мен правилно си се насочил към втората манипулация. Устройството, което са сложили застрахователите, най-вероятно внася някакви смущения в комуникацията между модулите.
Според мене не е от скоростната кутия тези грешки са най-често показваните когато има недостиг на ток в електрическата система. Търси там.
Tool - Fear Inoculum
Transmission Fault има няколко разновидности. Напиши цялата грешка от iDrive-а. В скоростната кутия каква е записаната грешка? На мен ми светна това веднъж, и се оказа, че алтернатора беше презаредил, след което последва моментална смяна на реле регулатора + смяна на лагери и всичко по алтернатора и колата заспа.
- tony_rr
- Потребител
-
В iDrive-a съобщението е "Certain transmission functions may be faulty. Gear can be engaged w/o depressing the brake. Drive moderately."
В INPA в 'Gearbox Control Module GS19':
5140 Message from the DME/DDE is missing
P1720 CAN Timeout Control Module
Преди малко подкарах и GT1 DIS. Там като вероятни причини за грешката изкара следното:
1) Проблем с акумулатора (нов е вече)
2) Нарушаване на връзката или смущения
3) Проблем с DDE
Мисля като начало да се обърна към сервиза, който сложи устройството, защото проблема стана на второто запалване след манипулацията...
В INPA в 'Gearbox Control Module GS19':
5140 Message from the DME/DDE is missing
P1720 CAN Timeout Control Module
Преди малко подкарах и GT1 DIS. Там като вероятни причини за грешката изкара следното:
1) Проблем с акумулатора (нов е вече)
2) Нарушаване на връзката или смущения
3) Проблем с DDE
Мисля като начало да се обърна към сервиза, който сложи устройството, защото проблема стана на второто запалване след манипулацията...
- Herdim
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е60 530d
Има много голяма вероятност да е от допълнителното устройство, което са ти монтирали. Може и да е комбинация от няколко различни модула, според мен просто при палене тези устройства забавят или подтискат проверката на някои модули и затова изкарва грешка. В последните месеци няколко колеги с различни немски автомобили 2004+ имат подобен проблем.
При мен също се появи тази грешка след монтаж на съответното устройство при застраховател.
При мен също се появи тази грешка след монтаж на съответното устройство при застраховател.

- tony_rr
- Потребител
-
Благодаря много
Ясно на къде отиват нещата...

- tony_rr
- Потребител
-
Проблемът вече е решен. Оказа се, че устройството се захранва от неправилно място и е зависимо от "заспиването" на колата. Времето му на стартиране е по-дълго от колкото това на другите модули и пречи на комуникацията.
Надявам се това да е от полза на колегите с проблеми след поставянето на тези имобилайзери.
Надявам се това да е от полза на колегите с проблеми след поставянето на тези имобилайзери.
- Anthony_J
- ентусиаст
-
- Кара: Е61 530xd, LCI
И аз имах същия проблем след като ми сложиха имобилайзера. Явно калпав монтаж.
9 мнения
• Страница 1 от 1