Откраднато E60 530D София
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- bordo_77
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 530 XD
Re: Откраднато E60 530D София
Колеги вижте това видео. Хвана ли ги такива, ровя ги на дълбоко 
http://www.facebook.com/photo.php?v=523346357679408

- aigner
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e-60 3.0.D,2006
- Мечтае да кара: Форд-Мустанг
- Детайли за колата: M-paket,2006g,231+++p.s.
bordo_77 написа:Колеги вижте това видео. Хвана ли ги такива, ровя ги на дълбоко
много странно клипче ,няма компютър няма закъснение,отваряне и палене с готови ключове е това за мен !
Пламен
- sparky01
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е70’40d; е60’530d
Точно това се разискваше в една тема в "Извън темата".
Според мен ключовете на опела са били в Х5-та, а тя е била отключена. Вижда се как джамбазина веднага се качва в колата (включва се подсветката на вратата), а другия от там отключва астрата.
Според мен ключовете на опела са били в Х5-та, а тя е била отключена. Вижда се как джамбазина веднага се качва в колата (включва се подсветката на вратата), а другия от там отключва астрата.

- k1k0-
- Потребител
-
- Кара: E60 530D 2006
- Мечтае да кара: Pagani Zonda
Здравейте
Малък ъпдейт към моя случай
След като представих всички документи, който ми бяха искани от БулИнс преди няколко дни получих следното писмо: '' Относно претенцията Ви за изплащане на застрахователно обезщетение по щета номер ...................... за настъпило застрахователно събитие "кражба" с МПС ''БМВ'' с рег. номер ................... Ви уведомяваме, че съгласно чл. 208, ал. 3 от Кодекса на застраховането, ЗД ''БУЛ ИНС'' АД е взело решение за изплащане на застрахователно обезщетение в размер на пазарната стойност на МПС, която към момента на застрахователното събитие възлиза на 40 000 лева.'' За съжаление обаче в писмото не се споменава в какъв срок ще бъдат преведени парите. Съгласно разпоредбите на чл. 208, ал. 1 от КЗ при настъпване на застрахователно събитие застрахователят е длъжен да плати застрахователно обезщетение в уговорения срок. Срокът НЕ може да бъде по-дълъг от 15 дни и започва да тече от деня, в който застрахованият е изпълнил задълженията си по чл . 206, ал. 1 или 2 и чл. 207, ал. 3, който задължения бяха изпълнение от моя страна в качеството ми на застрахован. След няколко дни ще изпратя НОТАРИАЛНА ПОКАНА до БулИнс със молба парите да ми бъдат преведени в 7 дневен срок от датата на получаване й. В случай, че не ми преведат дължимата сума ще пристъпя към защита на правата си по съдебен ред. За сега това е положението, когато имам някакви резултати ще направя ъпдейт

- shao
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E46, 330D, 2002
- Мечтае да кара: по хубави пътища.
Мисля, че и без нотариална покана ще ти ги преведат. Обикновено им отнема седмица да напрарвят превода. Интересно ми е на каква стойност беше застрахован автомобила и преди колко месеца е била сключена застраховката автокаско? Иначе казано какъв процент ти изплатиха от колата?
- k1k0-
- Потребител
-
Според адвоката ми БулИнс са в толкова лошо финансово положение, че ако ми изплатят парите на 2-3 пъти в рамките на 5-6 месеца ще е супер
Колата е застрахована при тях октомври 2010 г. , но не се сещам дали беше застрахована за 43 или 45 000 лв, а след подновяването през октомври 2011 г за 40 000 лв. Всъщност и аз още не знам, колко точно от тия 40 000 лв ще ми бъдат изплатени 

- batzlati
- младши ентусиаст
-
- Кара: F10 530d
- Мечтае да кара: карах почти всичко
k1k0- написа:ЗдравейтеМалък ъпдейт към моя случай
След като представих всички документи, който ми бяха искани от БулИнс преди няколко дни получих следното писмо: '' Относно претенцията Ви за изплащане на застрахователно обезщетение по щета номер ...................... за настъпило застрахователно събитие "кражба" с МПС ''БМВ'' с рег. номер ................... Ви уведомяваме, че съгласно чл. 208, ал. 3 от Кодекса на застраховането, ЗД ''БУЛ ИНС'' АД е взело решение за изплащане на застрахователно обезщетение в размер на пазарната стойност на МПС, която към момента на застрахователното събитие възлиза на 40 000 лева.'' За съжаление обаче в писмото не се споменава в какъв срок ще бъдат преведени парите. Съгласно разпоредбите на чл. 208, ал. 1 от КЗ при настъпване на застрахователно събитие застрахователят е длъжен да плати застрахователно обезщетение в уговорения срок. Срокът НЕ може да бъде по-дълъг от 15 дни и започва да тече от деня, в който застрахованият е изпълнил задълженията си по чл . 206, ал. 1 или 2 и чл. 207, ал. 3, който задължения бяха изпълнение от моя страна в качеството ми на застрахован. След няколко дни ще изпратя НОТАРИАЛНА ПОКАНА до БулИнс със молба парите да ми бъдат преведени в 7 дневен срок от датата на получаване й. В случай, че не ми преведат дължимата сума ще пристъпя към защита на правата си по съдебен ред. За сега това е положението, когато имам някакви резултати ще направя ъпдейт
![]()
Колега , действай смело!
Аз миналата година имах мн. големи проблеми с Бул Инс. Отказаха ми щета при пълно авто каско , платено на 100% и с цялата си наглост ме въртяха един месец , докато ми върнат парите. Обаче , като им пратих една нотариална покана , за няколко дена ми преведоха сумата.
Така че - само тормоз

- Alexch
- ентусиаст
-
- Кара: ше E39, сега Нисан 370z с 4 врати
- Мечтае да кара: Z8
Ето една статия, която обяснява "проблема" с размера на обезщетението спрямо застрахователната стойност: http://news.plovdiv24.bg/392534.html
bai_ILIA написа:стига сте се депресирали с ремонти, наслаждавайте се на колите си и радостта от шофирането понеже те ще се развалят със сигурност
- Bimmer_M30B35
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е39 528iA
- Мечтае да кара: Mustang Shelby 500 GT '67
Alexch написа:Ето една статия, която обяснява "проблема" с размера на обезщетението спрямо застрахователната стойност: http://news.plovdiv24.bg/392534.html
Абсолютно некоректна статия. Истината за 70% е съвсем друга и зависи от вида на тоталната щета. В случая на колегата ще получи 100%(по-скоро дано да ги получи коректно) цялата си застрахователна сума. Което е частен случай в компания, която е на ръба и търси нов портфейл, т.е. няма интерес да се говори лошо за нея в момента.
По повод статията тази комисия и този г-н Якимов по-скоро да апелира към прочитането на всяка точка (колкото и досадна да е) от общите условия на съответната компания, в която се застрахова ППС-то. Не да създават някаква паника у хората,че застрахователите са измамници. Изплащането на тотална щета било то и 70% е при положение,че ламарините и каквото там е останало от колата остават в полза на застрахования. Сумата обикновено наистина е по-малка като цяло, защото във всички общи условия е написано,че се изплаща моментната стойност на ППС-то най-често по Шваке - която намаля ежемесично. В случая примерно, ако на колегата колата е 2006-та и е застрахована за въпросните 40 000лв в момента на събитието нейната стойност е паднала и по Шваке е около 18 000 евро, което далеч не е 40 000лв. Така в случая дори ще се изплатят повече пари от колкото, ако беше застрахован в друга финансово стабилна компания.
Та колеги моя съвет е да използвате брокер, не защото работя в такъв, а защото ще си спестите доста главоболия нерви и четене на статии с профански размишления и обречени дела. Хубаво е някой да защитава вашите права не интересите на компаниите. Когато всичко е предварително уточнено и обяснено няма нужда от дела с неизвестен край и много месеци загубено време. Повечето от делата се водят от хора, които вярват на реклами,че съществува каско за 50лв и се чудят защо няма да им се плати нищо от подпаления им автомобил, а просто за да ги зарибят са им сестили някаква сума от премията, спестявайки им и клаузата умишлен палеж.

- Kalin Kulev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E92
- Мечтае да кара: WSBK
Колега брокер, а би ли обяснил до колко коректно е клиента да плати премия за 40 000 лв стойност (по коментирания пример), а при събитие да му бъдат изплатени щети за стойност от 18 000 евра?
С най-добри чувства към Вас питам.
- Bimmer_M30B35
- кандидат ентусиаст
-
Kalin Kulev написа:Колега брокер, а би ли обяснил до колко коректно е клиента да плати премия за 40 000 лв стойност (по коментирания пример), а при събитие да му бъдат изплатени щети за стойност от 18 000 евра?
Колега, брокерите защитаваме клиентите не застрахователните компании. Не е коректно естествено, но колко души държат и прочитат общите си условия на ден в нашия офис? Отговора е 0. Всеки търси най-евтината премия с близка застрахователна стойност. Не можем да обясним на всички всичко - въпреки,че специално при нас имаме желание за поне максимално възможна информация. (просто нямаме интерес, клиентите да останат излъгани)
Личен мой спор с мениджър във водеща компания по тази тема. Той изтъкна следния "довод", ако си купиш нов автомобил и след 8 месеца вече на 10 000км струва ли колкото го купи нов?
За съжаление това е капитализма и пазарната икономика. Компаниите се стремят да намалят пасивите си до минимум. Има много точки и двойни стандарти. Трябва да се променят нещата, но това ще стане бавно. Скоро няма да стигнем Германия където се работи само с брокери и не търсиш из целия град ликвидационен център, а просто отиваш в първия, който видиш и няма значение,че имаш повече от 4 увредени детайла и не търсиш служебни бележки, защото времето ти е пари.

- cww
- Д-р Хаос
-
- Кара: само шестцилиндрови БМВ-та :)
Bimmer_M30B35 написа:Kalin Kulev написа:Колега брокер, а би ли обяснил до колко коректно е клиента да плати премия за 40 000 лв стойност (по коментирания пример), а при събитие да му бъдат изплатени щети за стойност от 18 000 евра?
Личен мой спор с мениджър във водеща компания по тази тема. Той изтъкна следния "довод", ако си купиш нов автомобил и след 8 месеца вече на 10 000км струва ли колкото го купи нов?
Със сигурност не.
Само че относно тази "мениджърска" констатация аз имам следния въпрос:
Ако на чисто новия автомобил съм платил 5000 лв. премия (а той произволно е оценен на 100 000 лв.) след 8 месеца и 10 000 км той струва 90 000 лв (примерно). Ако тогава ми го откраднат застрахователя ще ми върне ли 1000 лв от стойността на премията?
Значи аз плащам премия за кола струваща 100 бона, ама като ми я откраднат след 8 месеца те ми дават 90 000 с мотива, че колата била амортизирана. Ок, ами върнете ми тогава и 1000 лв. от премията, защото към момента колата струва 90 000 и по тази логика би следвало премията ми към настоящия момент да е 4000 лв. (примерно).
Щото иначе излиза, че когато сключваме застраховка всичко е тип-топ, ама при кражба/тотал колата вече е амортизирана, застрахователя е прибрал мангизите и след това като трябва да се плаща почва да ми носи вода от 9 дола, че колата ми била амортизирана.
Несериозна работа...
NOTHING IS GAINED WITHOUT SACRIFICES AND FREEDOM WITHOUT BLOOD
- Bimmer_M30B35
- кандидат ентусиаст
-
cww написа:Bimmer_M30B35 написа:Kalin Kulev написа:Колега брокер, а би ли обяснил до колко коректно е клиента да плати премия за 40 000 лв стойност (по коментирания пример), а при събитие да му бъдат изплатени щети за стойност от 18 000 евра?
Щото иначе излиза, че когато сключваме застраховка всичко е тип-топ, ама при кражба/тотал колата вече е амортизирана, застрахователя е прибрал мангизите и след това като трябва да се плаща почва да ми носи вода от 9 дола, че колата ми била амортизирана.
Несериозна работа...
Колега не съм казвал,че съм спрял спора - просто при спор има 3 истини. На едната на другата страна и истината. За тях плащането на премията е тяхното възнаграждение,че покриват за срок от една година риска нещо да се случи - изплащането на обезщетение е нещо съвсем отделно. Ако нямаш щети през годината няма да ти върнат премията. Факт е,че на пазара колите се обезценяват всеки ден, факт е и,че нямаме навик да четем общите условия - подписваме се навсякъде с някакво мързеливо доверие. Написано е те са си вързали гащите ние се подписваме значи сме прочели и сме съгласни.

Аз чета договорите ама ако не съм съгласен с написаното какво да направя? Всички имат еднакви условия и съм принуден да подпиша. Затова има държава да регулира такива неща.
Tool - Fear Inoculum
- k1k0-
- Потребител
-
Здравейте
Да направя малко ъпдейт по темата, че мина доста време от последния път
Та...до момента БулИнс са ми изплатили 31 122 лв, като цялата сумата която трябва да ми бъде изплатена е 40 000 лв. Малко ми е странно, че предните 2 месеца изплащаха точно по 10 000 лв а сега 11 122 лв, но по-важното е че изплащат нали така ?