Възможно ли е да се сложи по мощно турбо на е60 530d?
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
26 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- murcielago7917
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW F87 M2 competition
- Мечтае да кара: BMW
Re: Възможно ли е да се сложи по мощно турбо на е60 530d?
Здравейте ! Относно инжекторите ,месец преди тази операция бях ги дал в БОШ за почистване . Относно дръгата тръба мисля че беше от турбото към ДПФ( несум сигорен).На дино няма да я нося ,защото сам се отказал вече да правя по нея каквото и да е било ,пуснал съм обява да я продавам . Решил съм да карам полото на женами което е 1.4д , след като продам 5 цата , ще си кyпя 850i w12 (манyaл) ще и сложа турбо и колектори от САЩ и ще си правя кефа ,ще ползвам на женами Полото или на бащами Витото докато се осъществи това !!!!
Хора не питам как на 520 или на 525 да сложа турбо от 530 питам дали става да си сложа на 530д 2004 година турбина ама не от бмв а от тунинг турбините пригодени за модела
аз ще мога да ти отговоря след празниците, защото ще се заемам с моето.
а ти къде си ги виждал тия тунинг турбини за Е60?
а ти къде си ги виждал тия тунинг турбини за Е60?
- sawion
- младши ентусиаст
-
- Кара: 530da 04'
- Мечтае да кара: А7 3.0TFSI
- Детайли за колата: China Maina Town Tuning
за фирми правещи турбина за е60 дизел не съм чувал, но малко по компетентни хора със знания и солиден склад за турбинни части могат да сглобят някой хибрид с различни по големина охлюви от твойте. Въпроса е колко ще ти дадат гаранция за нея... Пак казвам има случай в англия в който се слага от Е320 цди турбина на 530-ка която е с малко по-голям диаметър на студения охлюв и съответно по-голям дебит и налягане. Ако отидеш в реал турбо или при митко турбото, може и да ти предложат варианти за такава манипулация срещу съответен $$$ кеш
но е добро като идея + по-големи инжектори, кулер и ремап да получите завидни резултати 

murcielago7917 написа:Здравейте колеги . Искам да споделямоя случаи ! Имам един много добър приятел ,които едновременно е и монтьор , има 2 БМВ и вървят нечовешко . предложими да сложим на моето БМВ 525д e60 2006 , турбина от 530 (231коня) .Споделих с него това което четох в нета и във форума ,че ще дава грешка на компа,той твърдо беше обеден че никаква грешка няма да дава , след дълго време , друг приятел ми се обди от морга че имал 530д ударено жестоко и ако сам искал нещо да ида и да си взема каквото ми трябва , веднага му се обадих на моя човек и отидахме откачихме турбото което наисттина по докъментите на колата беше 231 коня , и се разбрах с авера от моргата че ако нестане нищо ще върнем турбото,изкарахме мойто и опитахме а сложим дръгото , след което се останови ,че ще е нужно да сменим и колекторите и някаква си друга тръба, върнахмесе пак и откачихме и колекторите . Поставихме всичко без ПРЕПРАВЯНЕ ( аз не исках да се преправя нещо по колата ми ) .До вечерта беше готово всичко, остана да се пробва ,запалихме колата и работеше на място ,както си е била ,в началото се оспокоих , тръгнахме да я пробваме на ниските прекъсваше много на високите вървеше , върнахмесе в гаража , закачих я с ГТ1 никаква грешка . На другия ден ми се обади моя майстор и каза чее мислил много и трябвало да свалим ,горивната помпа и да я занесем в БОШ , так и стана , от БОШ и промениха параметрите , поставихме помпата след 5 дни , и пробвахме колата . Върви идеално , пробвахме я с 530д (231коня) вървят на едно ,както на старт ,така и на растояние 100км.
Стига глупости от смяна турбо нищо не става не се ли пусне гориво

- murcielago7917
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW F87 M2 competition
- Мечтае да кара: BMW
Напълно си прав колега! Затова вадиш инжекторите и ти слагат по големи разпръсквачи , и ти пускат повече дебит от помпата,засега май най добре с това се справят в BOSH, също така трябва да смениш и изпускателните колектори ! И си в играта 

добре де, а за ремапа никой нищо не казва...
това си е къстъм тунинг от всякъде. мисля, че в риълтурбо няма да сменят турбината като модел, няма да направят ремап, нито ще сменят колектори и други части.
там вероятно ще предложат лопатки с различна геометрия и по-нагъсто, за да вкарват повече въздух, които да се сложат на същата турбина, тоест без да се пипат останалите гореизброени неща.
но според мен ще трябва да се пипне и софтуера...
скоро ще разберем
кой е митко турбото и може ли някакви координати?

това си е къстъм тунинг от всякъде. мисля, че в риълтурбо няма да сменят турбината като модел, няма да направят ремап, нито ще сменят колектори и други части.
там вероятно ще предложат лопатки с различна геометрия и по-нагъсто, за да вкарват повече въздух, които да се сложат на същата турбина, тоест без да се пипат останалите гореизброени неща.
но според мен ще трябва да се пипне и софтуера...
скоро ще разберем

кой е митко турбото и може ли някакви координати?
murcielago7917 написа:Напълно си прав колега! Затова вадиш инжекторите и ти слагат по големи разпръсквачи , и ти пускат повече дебит от помпата,засега май най добре с това се справят в BOSH, също така трябва да смениш и изпускателните колектори ! И си в играта
Еми именно но не е било необходимо да сменяш дюзи или помпа просто си трябват настройки на горивните карти

- stankata777
- ентусиаст
-
- Кара: Е71 30д
- Мечтае да кара: Ф06
- Детайли за колата: AW/Bl/8sp/M steering wh/paddles/
[quote=
кой е митко турбото и може ли някакви координати?[/quote]
Митко Т е в Орландовци,за точни координати виж в гугъл.За мен обаче е обикновен силно надценен специалист(измамник)-рециклирано турбо от него умря 4к км след това,справка за това може да направиш при Сашо Винаров....И естествено гаранцията при него е само за реклама!
кой е митко турбото и може ли някакви координати?[/quote]
Митко Т е в Орландовци,за точни координати виж в гугъл.За мен обаче е обикновен силно надценен специалист(измамник)-рециклирано турбо от него умря 4к км след това,справка за това може да направиш при Сашо Винаров....И естествено гаранцията при него е само за реклама!
gone,but not forgotten:
E36 grey
E90 monaco blue
E36 grey
E90 monaco blue
stankata777 написа:Митко Т е в Орландовци,за точни координати виж в гугъл.За мен обаче е обикновен силно надценен специалист(измамник)-рециклирано турбо от него умря 4к км след това,справка за това може да направиш при Сашо Винаров....И естествено гаранцията при него е само за реклама!
ясно, това ми беше достатъчно

ще го попитам и сашо като ходя да ми демонтира турбината

- toni
- младши ентусиаст
-
- Кара: E60 530D '05
От студа навънка и нямане какво да правя порових малко из нета и видях един колега от Варна какво е направил на неговата Шкода http://www.skodaclub-bg.org/forum/viewt ... 2&start=45 и останах приятно изненадан от резултата му. Порагледах за М57N с GT2260 какво може да се направи. Продава се компресорна лопатка с по-голям диаметър, която трябва да прави налягане от още по-ниски обороти, при положение турбинната лопатка е същата, като резултат въртящия момент вместо сега да е 500Нм при 2000 оборота да слезе по-рано и отделно повече коне. Тъй като имат едно средно тяло свободно за рециклиране, мисля да пробвам този вариант. Това е че ми трябва един студен охлюв, за да пробвам да го разтържа, за да пасне по-голямата лопатка. Това е че в нета не намерих инфо за такъв хибрид, но поне на замисъл и като гледам колегата от Варна как се е справил, мисля че може да се пробва.
26 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2