Възможно ли е да се сложи по мощно турбо на е60 530d?

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW F87 M2 competition
Мечтае да кара: BMW

Re: Възможно ли е да се сложи по мощно турбо на е60 530d?

Мнение от murcielago7917 » 10 Апр 2012, 22:55

Здравейте ! Относно инжекторите ,месец преди тази операция бях ги дал в БОШ за почистване . Относно дръгата тръба мисля че беше от турбото към ДПФ( несум сигорен).На дино няма да я нося ,защото сам се отказал вече да правя по нея каквото и да е било ,пуснал съм обява да я продавам . Решил съм да карам полото на женами което е 1.4д , след като продам 5 цата , ще си кyпя 850i w12 (манyaл) ще и сложа турбо и колектори от САЩ и ще си правя кефа ,ще ползвам на женами Полото или на бащами Витото докато се осъществи това !!!!

Потребител
Аватар

Мнение от ravdastar » 25 Апр 2012, 13:13

Хора не питам как на 520 или на 525 да сложа турбо от 530 питам дали става да си сложа на 530д 2004 година турбина ама не от бмв а от тунинг турбините пригодени за модела

ентусиаст
Аватар
Кара: M57TUD25

Мнение от @ndro » 27 Апр 2012, 9:33

аз ще мога да ти отговоря след празниците, защото ще се заемам с моето.
а ти къде си ги виждал тия тунинг турбини за Е60?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 530da 04'
Мечтае да кара: А7 3.0TFSI
Детайли за колата: China Maina Town Tuning

Мнение от sawion » 27 Апр 2012, 17:28

за фирми правещи турбина за е60 дизел не съм чувал, но малко по компетентни хора със знания и солиден склад за турбинни части могат да сглобят някой хибрид с различни по големина охлюви от твойте. Въпроса е колко ще ти дадат гаранция за нея... Пак казвам има случай в англия в който се слага от Е320 цди турбина на 530-ка която е с малко по-голям диаметър на студения охлюв и съответно по-голям дебит и налягане. Ако отидеш в реал турбо или при митко турбото, може и да ти предложат варианти за такава манипулация срещу съответен $$$ кеш :mhihi: но е добро като идея + по-големи инжектори, кулер и ремап да получите завидни резултати :)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Jivko7777 » 28 Апр 2012, 13:08

murcielago7917 написа:Здравейте колеги . Искам да споделямоя случаи ! Имам един много добър приятел ,които едновременно е и монтьор , има 2 БМВ и вървят нечовешко . предложими да сложим на моето БМВ 525д e60 2006 , турбина от 530 (231коня) .Споделих с него това което четох в нета и във форума ,че ще дава грешка на компа,той твърдо беше обеден че никаква грешка няма да дава , след дълго време , друг приятел ми се обди от морга че имал 530д ударено жестоко и ако сам искал нещо да ида и да си взема каквото ми трябва , веднага му се обадих на моя човек и отидахме откачихме турбото което наисттина по докъментите на колата беше 231 коня , и се разбрах с авера от моргата че ако нестане нищо ще върнем турбото,изкарахме мойто и опитахме а сложим дръгото , след което се останови ,че ще е нужно да сменим и колекторите и някаква си друга тръба, върнахмесе пак и откачихме и колекторите . Поставихме всичко без ПРЕПРАВЯНЕ ( аз не исках да се преправя нещо по колата ми ) .До вечерта беше готово всичко, остана да се пробва ,запалихме колата и работеше на място ,както си е била ,в началото се оспокоих , тръгнахме да я пробваме на ниските прекъсваше много на високите вървеше , върнахмесе в гаража , закачих я с ГТ1 никаква грешка . На другия ден ми се обади моя майстор и каза чее мислил много и трябвало да свалим ,горивната помпа и да я занесем в БОШ , так и стана , от БОШ и промениха параметрите , поставихме помпата след 5 дни , и пробвахме колата . Върви идеално , пробвахме я с 530д (231коня) вървят на едно ,както на старт ,така и на растояние 100км.

Стига глупости от смяна турбо нищо не става не се ли пусне гориво ;)
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW F87 M2 competition
Мечтае да кара: BMW

Мнение от murcielago7917 » 28 Апр 2012, 13:52

Напълно си прав колега! Затова вадиш инжекторите и ти слагат по големи разпръсквачи , и ти пускат повече дебит от помпата,засега май най добре с това се справят в BOSH, също така трябва да смениш и изпускателните колектори ! И си в играта :yes:

ентусиаст
Аватар

Мнение от @ndro » 29 Апр 2012, 7:41

добре де, а за ремапа никой нищо не казва... :confused:
това си е къстъм тунинг от всякъде. мисля, че в риълтурбо няма да сменят турбината като модел, няма да направят ремап, нито ще сменят колектори и други части.
там вероятно ще предложат лопатки с различна геометрия и по-нагъсто, за да вкарват повече въздух, които да се сложат на същата турбина, тоест без да се пипат останалите гореизброени неща.
но според мен ще трябва да се пипне и софтуера...
скоро ще разберем :smoke:

кой е митко турбото и може ли някакви координати?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Jivko7777 » 29 Апр 2012, 9:22

murcielago7917 написа:Напълно си прав колега! Затова вадиш инжекторите и ти слагат по големи разпръсквачи , и ти пускат повече дебит от помпата,засега май най добре с това се справят в BOSH, също така трябва да смениш и изпускателните колектори ! И си в играта :yes:

Еми именно но не е било необходимо да сменяш дюзи или помпа просто си трябват настройки на горивните карти ;)
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: Е71 30д
Мечтае да кара: Ф06
Детайли за колата: AW/Bl/8sp/M steering wh/paddles/

Мнение от stankata777 » 29 Апр 2012, 9:31

[quote=

кой е митко турбото и може ли някакви координати?[/quote]

Митко Т е в Орландовци,за точни координати виж в гугъл.За мен обаче е обикновен силно надценен специалист(измамник)-рециклирано турбо от него умря 4к км след това,справка за това може да направиш при Сашо Винаров....И естествено гаранцията при него е само за реклама!
gone,but not forgotten:
E36 grey
E90 monaco blue

ентусиаст
Аватар

Мнение от @ndro » 29 Апр 2012, 11:28

stankata777 написа:Митко Т е в Орландовци,за точни координати виж в гугъл.За мен обаче е обикновен силно надценен специалист(измамник)-рециклирано турбо от него умря 4к км след това,справка за това може да направиш при Сашо Винаров....И естествено гаранцията при него е само за реклама!

ясно, това ми беше достатъчно :mhihi:
ще го попитам и сашо като ходя да ми демонтира турбината :yes:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530D '05

Мнение от toni » 21 Дек 2012, 19:05

От студа навънка и нямане какво да правя порових малко из нета и видях един колега от Варна какво е направил на неговата Шкода http://www.skodaclub-bg.org/forum/viewt ... 2&start=45 и останах приятно изненадан от резултата му. Порагледах за М57N с GT2260 какво може да се направи. Продава се компресорна лопатка с по-голям диаметър, която трябва да прави налягане от още по-ниски обороти, при положение турбинната лопатка е същата, като резултат въртящия момент вместо сега да е 500Нм при 2000 оборота да слезе по-рано и отделно повече коне. Тъй като имат едно средно тяло свободно за рециклиране, мисля да пробвам този вариант. Това е че ми трябва един студен охлюв, за да пробвам да го разтържа, за да пасне по-голямата лопатка. Това е че в нета не намерих инфо за такъв хибрид, но поне на замисъл и като гледам колегата от Варна как се е справил, мисля че може да се пробва.

Предишна

Назад към Е60/Е61