Подгряване

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Всичко с гуми !
Мечтае да кара: постояно с пълен резервоар !
Детайли за колата: Vw passat,
Audi a3,
Bmw e36,
Bmw e60,
Mitsubishi Evo X
Everyday S204 C220 :(

Подгряване

Мнение от Ranchev » 13 Дек 2012, 18:39

Колеги, кога святка лампата за подгряващите свещи защото в тоя студ на мен и брат ми не ми святкат. А палим и 2-та без проблем.
Аз купих колата с изгоряло реле за свещите, ама си сложих чисто ново оригинално, колата я проверих след смяната изчезна грешката :)
Става дума за 535д и 335д макар че на старата 330д релето не работи от 2 години и пак пали без проблем :mhihi:

Интересно ми е защото съм виждал на Рено Лагуна при натискане на старт бутона си подгрява и тогава пали. И си мисля че и при нас трябва да е така но :confused: А искам да не си пре-eбавам колата и ако трябва ще чакам на контакт да подгрява и тогава ще паля макар че е малко тъпо защото аз съм с Кий лес гол :lol: и малко се обезмисля както и да е ще чакам отговори :)
Съжалявам за километричните постове :mrgreen:

"не съм богат ,за да купувам евтино"

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 5er

Re: Подгряване

Мнение от aero » 13 Дек 2012, 18:58

И аз се бях зачудил по този въпрос, чак на скоро като стана около 0 и под, сутрин светва за кратко подгрева :dunno:
Изображение

Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: Е71 30д
Мечтае да кара: Ф06
Детайли за колата: AW/Bl/8sp/M steering wh/paddles/

Мнение от stankata777 » 13 Дек 2012, 19:41

Нашите коли са доста по-интелигентни от Рено лагуна :D ,колите започват да подгряват след като се отключи централното,тоест ако колите са ни в оптимална форма(акумулатор,свещи,гараж), никога няма да видим символа за подгряване...
gone,but not forgotten:
E36 grey
E90 monaco blue

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E60 535d
Мечтае да кара: i3
Детайли за колата: M-пакет

Мнение от baholino » 13 Дек 2012, 19:51

Ако я държиш в гараж и вътре температурата е над +2 градуса, караш всеки ден, вероятно никога няма да видиш символа с реотанчето :) . При мен(неависимо от това че е я държа в гараж), ако не я паля зимата повече от 2 дни, кагато я паля за 1-2сек. светва подгрева.
П.С Комън рейл-а може пали без проблем и без (няколко работещи)свещи.
Най-добрият учител в живота е опитът. Вярно, взима скъпо, но обяснява разбираемо

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е60 530d

Мнение от Herdim » 14 Дек 2012, 8:40

Когато е студено и не е карана няколко дни светват за 1-2 секунди и си пали без проблем.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 550d xdrive

Мнение от petio » 16 Дек 2012, 16:20

Я колегите на които им светка да кажат кога го прави. Натискаш старт/стоп бутона, а колата не завърта веднага, а светка/подгрява и чак тогава завърта стартера ли? На мен не мие светкало никога и се чудех дали няма проблем. Ако има изгоряло реле/свещ дава ли индикация някъде в check-а или само на комп може да се види? Все пак миналата седмица палих на -10, колата беше оставена за около 3 часа при доста вятър. Сигурно е изстинала достатъчно, че да забрави. че е карана :). Знам ли? Ще ида да я закача да видя тия подгревни релета и свещи има ли ги, няма ли ги :). Когато запаля на студено не ми тресе след това. Карал съм дизели с изгоряла свещ/и и доста тресе след студен старт.

ентусиаст
Аватар
Кара: Е71 30д
Мечтае да кара: Ф06
Детайли за колата: AW/Bl/8sp/M steering wh/paddles/

Мнение от stankata777 » 16 Дек 2012, 17:32

petio написа:Я колегите на които им светка да кажат кога го прави. Натискаш старт/стоп бутона, а колата не завърта веднага, а светка/подгрява и чак тогава завърта стартера ли? На мен не мие светкало никога и се чудех дали няма проблем. Ако има изгоряло реле/свещ дава ли индикация някъде в check-а или само на комп може да се види? Все пак миналата седмица палих на -10, колата беше оставена за около 3 часа при доста вятър. Сигурно е изстинала достатъчно, че да забрави. че е карана :). Знам ли? Ще ида да я закача да видя тия подгревни релета и свещи има ли ги, няма ли ги :). Когато запаля на студено не ми тресе след това. Карал съм дизели с изгоряла свещ/и и доста тресе след студен старт.

Три часа са нищо при ниски т ,ако акумулатора ти е в добра форма и не палиш за една секунда :D след отключване на автомобила(тогава започва подгряването).Символът мисля ще се появи при нужда от подгрев,преди натискане на бутона,когато вкараш ключа в слота..
gone,but not forgotten:
E36 grey
E90 monaco blue

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 530 XD

Мнение от bordo_77 » 16 Дек 2012, 18:09

petio написа:Я колегите на които им светка да кажат кога го прави. Натискаш старт/стоп бутона, а колата не завърта веднага, а светка/подгрява и чак тогава завърта стартера ли? На мен не мие светкало никога и се чудех дали няма проблем. Ако има изгоряло реле/свещ дава ли индикация някъде в check-а или само на комп може да се види? Все пак миналата седмица палих на -10, колата беше оставена за около 3 часа при доста вятър. Сигурно е изстинала достатъчно, че да забрави. че е карана :). Знам ли? Ще ида да я закача да видя тия подгревни релета и свещи има ли ги, няма ли ги :). Когато запаля на студено не ми тресе след това. Карал съм дизели с изгоряла свещ/и и доста тресе след студен старт.

Точно така е, натискаш старта, подгрява за 2-3 секунди и тогава върти и пали. Този подгрев съм го виждал само веднъж за година и беше адски студена февруарска сутрин. Не можеш да хванеш изгорели свещи без диагностика.

Назад към Е60/Е61