Питане за чертичките от дясно при оборотомера
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
6 мнения
• Страница 1 от 1
- batzlati
- младши ентусиаст
-
- Кара: F10 530d
- Мечтае да кара: карах почти всичко
Питане за чертичките от дясно при оборотомера
Колата е Е60 530XD 2008г.
Чертичките при оборотомера си стоят малко под четворката , неподвижно. На префейсовите модели чертичките се мърдаха нагоре - надолу , а на тази като разглобих километража , се оказа че скалата е неподвижна.
Та в крайна сметка , как се наблюдава температурата , освен от скритото меню?
Чертичките при оборотомера си стоят малко под четворката , неподвижно. На префейсовите модели чертичките се мърдаха нагоре - надолу , а на тази като разглобих километража , се оказа че скалата е неподвижна.
Re: Питане за чертичките от дясно при оборотомера
То наскоро стана въпрос в една друга тема че май няма друг начин да се следи температурата при фейсовите .Но и при по-старите/префейсовите/ съм забелязал че тези чертички ако да речем че при студен двигател почват от 4000 об/мин при 75С
вече са на 4600 и повече не мърдат надолу дори да се стигне 90С на охлаждащата течност.А 75С не е нормалната температура и ако имаш неработещ т-стат пак можеш да е достигнеш и по чертичките да си мислиш че колата ти е добре.Така че най-сигурния за мен и единствен начин си остава скритото меню и разбира се компютъра да писне при прегряване.
вече са на 4600 и повече не мърдат надолу дори да се стигне 90С на охлаждащата течност.А 75С не е нормалната температура и ако имаш неработещ т-стат пак можеш да е достигнеш и по чертичките да си мислиш че колата ти е добре.Така че най-сигурния за мен и единствен начин си остава скритото меню и разбира се компютъра да писне при прегряване.
- miroleskov
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е 61 530d
Да така е.И при мен чертичките отиваха на 4600,но термостата не работеше и даже извън града темп.падаше на 61 градуса,а чертичките не мърдаха
Винаги нощувай под върха,за да можеш да продължиш на горе, на сутринта.
- bmwss
- Потребител
-
- Кара: 530 xd
- Детайли за колата: 530 xd, LCI
batzlati написа:Колата е Е60 530XD 2008г.
Колега карам като твоето животно и .. както казах в една друга тема, няма друга възможност за следене на температурата, а ти даже си разглобявал километража

- batzlati
- младши ентусиаст
-
- Кара: F10 530d
- Мечтае да кара: карах почти всичко
bmwss написа:batzlati написа:Колата е Е60 530XD 2008г.
Колега карам като твоето животно и .. както казах в една друга тема, няма друга възможност за следене на температурата, а ти даже си разглобявал километража
Благодаря!
Аз мислех , че има нещо прецакано в таблото

- Dyankov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e60 535d, F11 535d
- Мечтае да кара: e60 M5
Преди месец два бях писал в друга тема за така наречения проблем който в последствие се оказа непроблем.. моята кола е 10.08.2008г. , още като я взех ( началото на септември някъде ) забелязах че не мърдат, и аз разглобих километража
и видях как стоят нещата... и така де всеки път когато искаш да провериш температурата трябва да се влиза в скритото меню малко е...

6 мнения
• Страница 1 от 1