Падаща задна седалка

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 550d xdrive

Падаща задна седалка

Мнение от petio » 20 Ное 2012, 23:11

Колеги, въпроса ми може да ви се стори малко "тъп", но нали сме за това да си помагаме :help: . Колата е с падаща облегалка на задната седалка, седан. В багажника имам две ръчки, които като дръпна се освобождава заключването на облегалките. Но това е всичко което се случва. Влизам вътре, дърпам, бутам. Нищо. Облегалката мръдва три пръста на вътре и все едно опира в нещо. Трябва ли по някакъв начин да махам долната част на седалката, защото ми се струва все едно, че опира в нея или има друг чалъм? Реших да питам преди да строша нещо :banghead: . Като взех колата беше с освободена облегалка отзад и отнесе доста блъскане докато се заключи. Май не е ползвана много тая екстра. Мисля за сноуборда да я ползвам и от сега разучавам, но ударих на камък. В този дух да питам дали някой си е инсталирал афтер маркет ски сак?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 2004 530i, 6MT
Мечтае да кара: all M cars

Re: Падаща задна седалка

Мнение от sandini » 20 Ное 2012, 23:44

Не е нужно да вдигаш долната част на седалката, за да свалиш облегалките. Провери дали някое капаче на исофикса или нещо такова не преяи на пантите. Облегалката ти изобщо отделя ли се от задната кора дори малко? И двете части на облегалката ли не падат?
Продавам:
18" Джанти за Е46 и Е85 - viewtopic.php?f=132&t=293507

старши ентусиаст
Аватар
Кара: баничарка с компресор

Мнение от da6ip » 21 Ное 2012, 10:07

За съжаление "ски-сака" май е много точно наименуван, защото отвора му е прекалено малък за сноуборд. Просто не влиза. Ски два чифта влизат. Така че най-добре сваляш по-малката облегалка от двете и така товариш сноуборда.

Сигурен ли си че падат облегалките изобщо? Има много седани без тая екстра.
Space, pace and grace. www.more-to-come.com

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E92
Мечтае да кара: WSBK

Мнение от Kalin Kulev » 21 Ное 2012, 10:35

petio написа:Колеги, въпроса ми може да ви се стори малко "тъп", но нали сме за това да си помагаме :help: . Колата е с падаща облегалка на задната седалка, седан. В багажника имам две ръчки, които като дръпна се освобождава заключването на облегалките. Но това е всичко което се случва. Влизам вътре, дърпам, бутам. Нищо. Облегалката мръдва три пръста на вътре и все едно опира в нещо. Трябва ли по някакъв начин да махам долната част на седалката, защото ми се струва все едно, че опира в нея или има друг чалъм? Реших да питам преди да строша нещо :banghead: . Като взех колата беше с освободена облегалка отзад и отнесе доста блъскане докато се заключи. Май не е ползвана много тая екстра. Мисля за сноуборда да я ползвам и от сега разучавам, но ударих на камък. В този дух да питам дали някой си е инсталирал афтер маркет ски сак?

На моята Е90 няма механизми - хваната е с болове, а заготовка за механизмите има. Ти явно имаш закопчалки, ама я огледай добре, да нямаш някой болт завит. Ако се е откопчавала нежелателно при предишния собственик примерно... знам ли :confused:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 550d xdrive

Мнение от petio » 21 Ное 2012, 12:43

Има я и в списъка с екстрите при проверка на VIN номера тази опция. Като дръпна ръчките отзад и се отлепя облегалката. Мога да я дърпам навътре около педя и пак се връща. Все едно че опира в нещо меко. Изглежда като да мачка седалката. Лошото е, че е на едно и не мога да разделям кое да пада. Малко тъпо. Можеше да я разделят. Не, че изобщо успявам да я сваля, но да кажем, че ще успея все някак :).

ентусиаст
Аватар
Кара: –ше Е60 530 d

Мнение от memorex » 21 Ное 2012, 13:18

Знам че ще прозвучи тъпо но да не ти пречат предпазните колани

Аватар
Кара: автомобил
Мечтае да кара: два автомобила
Детайли за колата: купе,двигател,волан,гуми

Мнение от jordanpar » 21 Ное 2012, 14:17

Коланите няма как да пречат.Нея част си остава неподвижна.Ето ти снимка при тройка купе,но заключващата система на гърба на седалките е същата.Виж къде са им местата и виж при теб как е.Както виждаш има една ключалка откъм задната кора и съответна халка на гърба на седалката,а долу вдясно се вижда халка откъм багажното отделение,което предполага че на седалката може да е друга ключалка,не съм запознат.
Изображение
Потърси из чуждите форуми.Това е екстра позната като fold down rear seats.Част е от така наречения уинтър пекидж и на всичко отгоре се заплаща допълнително около 500 евро като поръчваш чисто ново БМВ от дилъра за да я имаш,което за мен лично си е голямо изхвърляне от страна на баварците.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от da6ip » 21 Ное 2012, 16:28

aз като гледам може би долната ключалка е заяла?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E92
Мечтае да кара: WSBK

Мнение от Kalin Kulev » 21 Ное 2012, 18:06

Долу няма колючалка. Това на снимката е скобата за закрепване на багаж.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от da6ip » 21 Ное 2012, 20:36

Kalin Kulev написа:Долу няма колючалка. Това на снимката е скобата за закрепване на багаж.

а ок, при мен са на пода тези скоби..

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 2004 530i, 6MT
Мечтае да кара: all M cars

Мнение от sandini » 21 Ное 2012, 22:26

Когато задната облегалка е разделена на две не се премества седалката за да падне облегалката. Когато цялата облегалка пада не знам как е. По-добре си прочети книжката или по чуждите форуми как се сваля облегалката. Доста е вероятно страничните подпори да пречат облегалката да легне върху седалката. Може и 2-3 снимки да качиш да го измислим къде е проблема.
Продавам:
18" Джанти за Е46 и Е85 - viewtopic.php?f=132&t=293507

Назад към Е60/Е61