ПРОБЛЕМ С ДЮЗИ ИЛИ КОЛЕКТОРИ ИЛИ КЛАПАНИ

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: E60 530d
Мечтае да кара: параход

ПРОБЛЕМ С ДЮЗИ ИЛИ КОЛЕКТОРИ ИЛИ КЛАПАНИ

Мнение от parakozov24 » 19 Окт 2012, 21:06

Здравейте колеги.
От скоро карам Е60 и днес каткто си карах извън града,колата започна да претриса.Прави го най-вече на висока предавка с ниска скорост.
На място също го прави и колата се тресе цялата и прави един много странен звук,иначе си върви,пали лесно.
Ходих в Бош Ст.Загора и там като я закачиха на компа ми казаха че имам 3 дюзи за смяна.Показанията им бяха от около -8.00 до -11.00мг, само на 5-ти цилиндър ми показа 0.00 без да променя стойността при запален мотор.
След това отидох при един прехвален майстор който ми каза че е само тази дюза за смяна която показва 0.00 и че има всмукателен клапан който не затваря добре.Свалиха маркуча който влиза в колекторите и там духаше.Сега се съмняваме че ако неса махнати ''пеперудките" може да е паднала някоя на клапана.
Същият майстор ми препоръчва да се сменят колекторите а не да се махат пеперудките,че това спъвало колата и неискала да върви както търябва,отхвърля и слагане на колектори от Е39.
Та ако някой от вас е имал такъв проблем,моля ви да ми помогне със съвет какво да правя.Иска да сваля главата.
Виждам че има доста компетентни хора във форума и съм сигурен че ще можете да ми помогнете.
Благодаря предварително.

Потребител
Аватар

Re: ПРОБЛЕМ С ДЮЗИ ИЛИ КОЛЕКТОРИ ИЛИ КЛАПАНИ

Мнение от parakozov24 » 21 Окт 2012, 8:13

Никой ли неможе да каже нищо по въпроса ми?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 5er

Мнение от aero » 21 Окт 2012, 14:30

http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?f=116&t=288904&hilit=%D1%81%D1%82%D0%BE%D0%B9%D0%BD%D0%BE%D1%81%D1%82%D0%B8#p3212174
Това по въпроса за дюзите, за другите въпроси май трябва да намериш друг майстор.
Изображение

Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от parakozov24 » 21 Окт 2012, 20:13

aero написа:http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?f=116&t=288904&hilit=%D1%81%D1%82%D0%BE%D0%B9%D0%BD%D0%BE%D1%81%D1%82%D0%B8#p3212174
Това по въпроса за дюзите, за другите въпроси май трябва да намериш друг майстор.

благодаря колега.
утре ще ходя на доктор в М-кар и ще пиша за диагнозата.

Потребител
Аватар

Мнение от parakozov24 » 23 Окт 2012, 16:28

Колеги проблема е диагностициран.
Дюзите работят добре,в М-Кар Ст.Загора ги мериха и всичките са в стойности(нормални).
Проблема излезе в гарнитура на главата,както го казаха майсторите правила е "комшулък" м/у 1-ви и 2-ри и м/у 5-ти и 6-ти цилиндър.
Едно пукнато бутало и едно леко деформирано,съответно на 5-ти и 6-ти цилиндър.
Това излезна като проблем,сега се издирва читав мотор,може и само блок обурудван.
Някой ако има или знае нещо да свирка.

Любимец на Кралицата
Аватар
Кара: F85 X5M , Race ///M GTR V10 S85
Мечтае да кара: M3 CSL

Мнение от ///M_Martin » 24 Окт 2012, 20:14

parakozov24 написа:Колеги проблема е диагностициран.
Дюзите работят добре,в М-Кар Ст.Загора ги мериха и всичките са в стойности(нормални).
Проблема излезе в гарнитура на главата,както го казаха майсторите правила е "комшулък" м/у 1-ви и 2-ри и м/у 5-ти и 6-ти цилиндър.
Това излезна като проблем,сега се издирва читав мотор,може и само блок обурудван.

и това го диагнотисцираха без да отварят мотора? :shock: :kuku:

ентусиаст
Аватар
Кара: –ше Е60 530 d

Мнение от memorex » 24 Окт 2012, 21:11

Същият майстор ми препоръчва да се сменят колекторите а не да се махат пеперудките,че това спъвало колата и неискала да върви както търябва

Я го питай сега майстора тези пеперуди около Стара Загора от къде долетяха. Толкоз ли е зле блока , дано намериш .Успех

Потребител
Аватар

Мнение от parakozov24 » 27 Окт 2012, 17:33

martin_g60 написа:
parakozov24 написа:Колеги проблема е диагностициран.

и това го диагнотисцираха без да отварят мотора? :shock: :kuku:

Несъм казал че мотора не е отворен!!!Отворен е.

Потребител
Аватар

Мнение от parakozov24 » 27 Окт 2012, 17:39

memorex написа:Същият майстор ми препоръчва да се сменят колекторите а не да се махат пеперудките,че това спъвало колата и неискала да върви както търябва

Я го питай сега майстора тези пеперуди около Стара Загора от къде долетяха. Толкоз ли е зле блока , дано намериш .Успех

Ами незнам колега колко е зле блока,но видимо има повличане но нямаше шум в мотора до последно.
И сега небих я затворил така защото незнам кога може пак да се ходи по мъките.
Приател с Е39 сменя мотор точно заради такова чукане в мотора без да има никакви други проблеми по мотора освен повличане.
Това с пеперудките него разбрах.Нали така им казват на тези клапи в всмукателните колектори?

Назад към Е60/Е61