Нова 530Д във форума :)
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
42 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3
- netmurder
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше E60 530dА
Re: Нова 530Д във форума :)
Колеги имам едно леко претропване от ляво(или поне така го усещам на волана) при положение, че съм сменил тампони на носачите, тампони макферсон, биалетки. Откарах колата на сервиз, там я прегледаха обстойно и немогат да установят от къде е това. Интересното е че го усещам на мазен асфалт понякога, като е завит волана на една от двете страни. Луфт във волана не се усеща, дадох колата на приятел да я покара(той кара БМВ от много години) и ми каза че това не е от рейката. Дайте някакви предположения, че незнам вече какво да сменям 

Веднъж БМВ, Винаги БМВ!!!
- netmurder
- старши ентусиаст
-
Друго което установих днес е че на десен завой няма проблем, а на ляв малко по трудно се връща волана в изходна позиция.... Дали може това да е от някой вътрешен накрайник или има ли някакво каре на кормилния лост....
- bezdomnia
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 530d
колега на тая кола доста неща и ИМА не гледа ли като копува?
къде ти остава кефа от новата кола когато я купиш....
къде ти остава кефа от новата кола когато я купиш....
- netmurder
- старши ентусиаст
-
Колега кои толкова ДОСТА неща и има. Има едно леко почти неуловимо потропване и не мога да го хвана от къде идва. Толкова ли е много това!!!
- sawion
- младши ентусиаст
-
- Кара: 530da 04'
- Мечтае да кара: А7 3.0TFSI
- Детайли за колата: China Maina Town Tuning
братчед, не се тормози - рейка е.... и аз смених вече всичко (+ амортисиори, лагери на ботуша с тампоните им) ...и наистина е тя. Някъде са я натягали от болта за да прикрият леко тропането и точно затова не се връща от ляв завой и точно затова е леко потропването. Сигурен съм че няма да ми повярваш както и аз не повярвах на всичко изписано до тук с надеждата да не е рейка. Уви
Карай с по-усилена музика и гледай да не наливаш много пари по предницата

- netmurder
- старши ентусиаст
-
Ами то какво да наливам,останаха само накрайниците... бях решил и тях да сменя ама май няма да е сега
Е добре де по рейката няма никъде теч, възможно ли е пак да се е прее*ала

Е добре де по рейката няма никъде теч, възможно ли е пак да се е прее*ала

- bezdomnia
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 530d
един съвет ходи само при познати майстрори...а ако намериш такъв който се занимава с всички неща още по добре и недавай да се учат на колата ти... и според мен е рейката
Прилича на рейка ама кое по точно на рейката не се знае .Туй рейката е много общо понятие.Моя съвет е първо да отидеш до БМВ и да си купиш онази добавка за маслото на рейката.Сложи я не е толкова скъпа и виж какъв ще е резултата.Щом само в едната посока ти задържа и пука може и да се оправи.успех
- netmurder
- старши ентусиаст
-
Един колега писа че сложил някаква добавка за рейка "римет" това същата добавка ли е или е някаква друга. А и хубаво ли е да сменя цялото масло или да я сложа в това което си е в рейката.
netmurder написа:Един колега писа че сложил някаква добавка за рейка "римет" това същата добавка ли е или е някаква друга. А и хубаво ли е да сменя цялото масло или да я сложа в това което си е в рейката.
Говоря за друг продукт който се продава в оторизираните сервизи и му забравих името/споменаван е във темите не веднъж/ но те ще ти кажат.
Това което колегата е сложил ми звучи като някакъв ре_метализант .Чувал съм за такива продукти но не съм употребявал никога .Ако не си сигурен кога последно е сменяно маслото направо го смени с ново.Мисля на капачката пише дали е АТФ или Пентосин .
Четох вчера за РИМЕТ. Да това е реметализант но работи в микро метри докато износването на рейката си е направо изяждане на метала в милиметри. Няма никаква логика РИМЕТ да работи за такова износване пък и производителя не го и рекламира за такива неща.
Има една тема за смяна на хидраличното масло която писах едно време там има една цветова гама по която да познаеш дали маслото е за смяна. Ако е е АТФ и цвета му е ръждиво-кафяв е за смяна ако стои по към червено значи не е.
Има една тема за смяна на хидраличното масло която писах едно време там има една цветова гама по която да познаеш дали маслото е за смяна. Ако е е АТФ и цвета му е ръждиво-кафяв е за смяна ако стои по към червено значи не е.
Tool - Fear Inoculum
42 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3