Някой има ли с газова на n52b30
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
13 мнения
• Страница 1 от 1
Някой има ли с газова на n52b30
Здравейте,
Случайно някой да има е60 с n52b30 и с газова. Интересува ме има ли драма с поставяне на инжекторите заради valvetronic-а.
Случайно някой да има е60 с n52b30 и с газова. Интересува ме има ли драма с поставяне на инжекторите заради valvetronic-а.
- E34
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Ееее шейсе
- Мечтае да кара: кънки
Re: Някой има ли с газова на n52b30
Драма има. Поне така ми казаха газаджиите
Виж стария мотор М54 ставал газов самолет! 

" Акулата е най-добрия учител по плуване " - Тихоокеанска мъдрост
Може ли по-подробно колега, мислех че няма драма с газифицирането на този двигател, ако знаете нещо и за N53B30, ще е добре дошло.
Един вид течна фаза, която е крайно нерентабилна. Сега се сетих, че преди около месец се продаваше едно сиво 530xi комби 2006г. с монтирано Sequent Plug & Drive BRC, за няма и две седмици го лапнаха, би трябвало да няма ядове. Жалко, че няма колега, който да сподели впечатления от първа ръка.
- ristaka 82
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 530 i E60 N52B30AF
- Мечтае да кара: Bmw 550 i xDrive
Здравейте ,колеги. Аз съм въпросния двигател N52B30 И съм с газов инжекцион от април месец насам и съм много доволен за сега с изключение на един дефектирал датчик за налягането на газта който ми беше подменен гаранционно 

ristaka 82 написа:Здравейте ,колеги. Аз съм въпросния двигател N52B30 И съм с газов инжекцион от април месец насам и съм много доволен за сега с изключение на един дефектирал датчик за налягането на газта който ми беше подменен гаранционно
Евала колега

Какъв е инжекциона и къде го монтира ако не е тайна?
- ristaka 82
- младши ентусиаст
-
Монтираха ми го в Сливен. Много ми ги похвалиха сервиза. И на мен ми разправяха че тия мотори малко газаджии можели да ги направят да работят на газ. При интерес мога да ви дам телефон и координати на майстора. По инжекциона знам че е с два изпарителя и компютъра контактувал директно с OBD входа на автомобила. Марката е Landi. Препоръча ми го един приятел на когото преди мен му бяха монтирали на БМВ 745i 2001г. за който също никой друг майстор не се наемал да му сложи газ 

ААа намери се. Предполагам си с LandiRenzo OMEGAS OBD II. Тя е доста добра система и наистина върши работа. Има ли голяма разлика с разхода на бензин. И усеща ли се разлика някъде по работния диапазон. Мерси предварително за инфото.
- ristaka 82
- младши ентусиаст
-
Ами ако се доверяваме на допълнителния (втория) борд компютър който на всяко ново зареждане занулявам и засичам спрямо разхода по фактура на газ. Винаги до изключване на пистолета и на една и съща колонка. Среден разход по борд компютър около 12.5 А на газ ми дава малко над 14 на сто. За разлики във вървежа не мога да забележа нещо осезателно, да ми е направило впечатление. Иначе първоначално като я монтира я засичах само градско , извънградско беше около 18 към 9 при културно каране като имаме предвид , че градското е на къси отсечки до работа и обратно на ден по 5-6 км. 

- cocosas
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW e60 / e46
ristaka 82 написа:Ами ако се доверяваме на допълнителния (втория) борд компютър който на всяко ново зареждане занулявам и засичам спрямо разхода по фактура на газ. Винаги до изключване на пистолета и на една и съща колонка. Среден разход по борд компютър около 12.5 А на газ ми дава малко над 14 на сто. За разлики във вървежа не мога да забележа нещо осезателно, да ми е направило впечатление. Иначе първоначално като я монтира я засичах само градско , извънградско беше около 18 към 9 при културно каране като имаме предвид , че градското е на къси отсечки до работа и обратно на ден по 5-6 км.
ръчка или автомат ?
и каква цена ти иэлеэе инжекциона ?
- ristaka 82
- младши ентусиаст
-
Автоматична скоростна кутия . Около 1900лв. 

13 мнения
• Страница 1 от 1