530д Странен шум ?
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
23 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- jordanpar
-
-
- Кара: автомобил
- Мечтае да кара: два автомобила
- Детайли за колата: купе,двигател,волан,гуми
Re: 530д Странен шум ?
Важното е на новообзавелият се с тази Е60-ка колега да му е била изгодна цената.Да си оправи шума и да си я кара десетки хиляди километри.
Иначе като предистория си е доста странна.И колко изгодно да ти излезе в немско подобна трансформация,като само купето като основа не е сменяно май???За сравнение преди 4 години за голф 4 на един познат с АРЛ двигател във Порше-Виена искаха 5000 евро за подмяна на двигателя с напълно нов и частична оставаща гаранция от 50К километра.Не ми се мисли за смяна на двигател,скоростна кутия,дирекция на волана,електронни и управляващи блокове и екстериорни доработки колко пари ще е струвало в БМВ оторизиран сервиз в немско.
Иначе като предистория си е доста странна.И колко изгодно да ти излезе в немско подобна трансформация,като само купето като основа не е сменяно май???За сравнение преди 4 години за голф 4 на един познат с АРЛ двигател във Порше-Виена искаха 5000 евро за подмяна на двигателя с напълно нов и частична оставаща гаранция от 50К километра.Не ми се мисли за смяна на двигател,скоростна кутия,дирекция на волана,електронни и управляващи блокове и екстериорни доработки колко пари ще е струвало в БМВ оторизиран сервиз в немско.
Здр. те, нямам много достъп до нет в момента и затова пиша рядко.
Автомобила е произведен според ВИН номера в Германия с десен волан. Имам дадена нова фактура за двигател + скорости. По колата всичко е сменено, не само твън, но и от вътре. Тапицерии на врати, табло, сд, не знам дали може да се сложи само скоростен лост от файслифтова (мисля, че не). Има си старт, стоп бутона. Само задната броня не е сменена.
Не мисля обаче да пиша повече в тази тема за това откъде идва или кво е правено по колата. Ако ще се продължава смятам да е в отделна тема.
Тук предпочитам да си реша проблема
.
Междо другото от 2 дена немога да чуя нещо да тропа. Много ме дразни това как се появява и изчезва... Дано е изчезнало за постоянно де. В петък ще се опитам да отида до сервиза в Пловдив който ми предложи колегата и дано успеяд да я прегледат, ако не в София.
Автомобила е произведен според ВИН номера в Германия с десен волан. Имам дадена нова фактура за двигател + скорости. По колата всичко е сменено, не само твън, но и от вътре. Тапицерии на врати, табло, сд, не знам дали може да се сложи само скоростен лост от файслифтова (мисля, че не). Има си старт, стоп бутона. Само задната броня не е сменена.
Не мисля обаче да пиша повече в тази тема за това откъде идва или кво е правено по колата. Ако ще се продължава смятам да е в отделна тема.
Тук предпочитам да си реша проблема

Междо другото от 2 дена немога да чуя нещо да тропа. Много ме дразни това как се появява и изчезва... Дано е изчезнало за постоянно де. В петък ще се опитам да отида до сервиза в Пловдив който ми предложи колегата и дано успеяд да я прегледат, ако не в София.
Живей така, че като умреш и Дявола да запали свещ на гроба ти!

Части за Е34 - тел.0899 828 626

- zdravko_boqdjieff
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е60
- Мечтае да кара: Air Bus a380
- Детайли за колата: 535d
Колега пиши на ЛС като си решиш проблема!Ще ми бъде интересно да разбера как се развиват нещата с тази толкова интересна кола за хората от форума

Никога,никога не се предавай!!!
Колега толкова ли е сложно да махнат ремака и ако триабва да отвъртят Демферната шаиба и да се види от къде е проблема така само се гадае и никои не може да ти даде отговор."казвам ти го от опит"
Не е сложно колега, записал съм час за вторник да я прегледат основно и да го оправят това, като направо ще махнат и пеперутките.
Щеше да е полезно ако някой е имал подобен проблем преди и да ме насочи, но явно не е имало, затова ще пиша като имам някаква информация...
Щеше да е полезно ако някой е имал подобен проблем преди и да ме насочи, но явно не е имало, затова ще пиша като имам някаква информация...

Прегледаха го и сичко е наред... ход го разбери кво е тракало преди. Или пък добавката найстина е помогнала.
Другите добри новини са, че понеже исках да ми махнат пеперутките се оказа, че колектора е смянян с нов и са премахнати. Както и на почти всички елементи около двигателя (маркучи и някой пластмаси видях, че пише 2007-ма)
. Тоя германец верно е бил някой фен като мене ми се струва 
Другите добри новини са, че понеже исках да ми махнат пеперутките се оказа, че колектора е смянян с нов и са премахнати. Както и на почти всички елементи около двигателя (маркучи и някой пластмаси видях, че пише 2007-ма)

Провери дали си с оригинална демпферна шайба от там идват такива звуци ако е сменена с по евтините марки 

Сменян е, но незнам с каква марка. Странното е че след добавката минах вече над 2000км и не съм го чувал вече шума. Отидох на диагностика и сичко излезна ОК по двигателя. Нямам си на идея от какво може да е бил тоя звук.

23 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2