Проблем? след смяна на съединител и маховик

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: '04 Е61 530d

Проблем? след смяна на съединител и маховик

Мнение от ge6a86 » 05 Сеп 2012, 1:20

Здравейте ,

Миналата седмица смених съединителя и маховика на моето e61 530d 04' . Преди смяната съединителя винаги ми отделяше по средата дори и малко по надолу . Сега след смяната съединителя ми отделя много високо . И затова се допитвам до вас . Това може ли да се счита като проблем ? Ходих да питам момчетата дали може да се регулира , но те ми отвърнаха ,че не можело и всичко си било ОК . Въпреки това все пак да питам трябва ли да имам притеснения ? Марката на съединителя и маховика е Luk ако това има значение .

Ще ви бъда благодарен ако изкажете мнение . :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530D

Re: Проблем? след смяна на съединител и маховик

Мнение от Ivo_Borisov » 08 Сеп 2012, 20:54

Къде е сменян съединителя? В оторизиран сервиз, квартален гараж? Имаше една тема в Е46 че при неправилен монтаж на притискателя, ако не е натегната пружината за хода на съединителя, може да възникнат точно такива проблеми.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F07 535D
Мечтае да кара: SL500

Мнение от anzak » 09 Сеп 2012, 17:50

разлика дали е монтиран в оторизиран сервиз или квартален гараж няма стига този който го монтира да знае какво прави по принцип има една метална звезда на притискатела която държи пружината под напрежение и тя следва да се демонтира след пристягане на притискатела към маховика обаче идва проблема с центроване на феродовия диск и има няколко начина да се центрова или със специален инструмент или по няколко други (български) способи и ако като са го сменяли не са знаели тази подробност и са го монтирали неправилно (освободили са звездата предварително) се получава така
Барай шишарката Минкеее ....

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530D

Мнение от Ivo_Borisov » 09 Сеп 2012, 19:09

Аз за това питах къде е монтиран, защото ако не са сменяли такъв диск досега в сервиза, може да не са знаели тези подробности :)
Изображение

Назад към Е60/Е61