Проблем ли е?
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
11 мнения
• Страница 1 от 1
Проблем ли е?
Забелязал съм, че като мина през по-голяма неравност или дупка понякога все едно гумата подскача не 1 а 2-3 пъти с затихване. След това веднага автомобила си хваща пътя, но ми е странно това подскачане и сеедно се отмества настрани колата за няква част от секундата. Окачването мисля, че ми е ОК, нищо не тропа или нещо от сорта и вози стегнато, а и се получава както при задницата така и при предницата. Скоро бях и в сервиз да я прегледат и казаха, че е перфектна.
Дали това си е нормално, да не би да се включва някоя от системите или нещо от сорта ?
Дали това си е нормално, да не би да се включва някоя от системите или нещо от сорта ?
Живей така, че като умреш и Дявола да запали свещ на гроба ти!

Части за Е34 - тел.0899 828 626

- Alexch
- ентусиаст
-
- Кара: ше E39, сега Нисан 370z с 4 врати
- Мечтае да кара: Z8
Re: Проблем ли е?
А като я прегледаха в сервиза, тест на амортисьорите направиха ли?
bai_ILIA написа:стига сте се депресирали с ремонти, наслаждавайте се на колите си и радостта от шофирането понеже те ще се развалят със сигурност
Не, гледаха окачването и рейката дали нещо не е тръгнало.
Амортесьорите ми се струват добре, но може и да видя да ги прегледат някъде. През легнал полицай като мина дори и малко по-бързо не се осеща да ми се залюлява предницата. А и странното е че го прави 1:1 при което и да е от 4-те , не ми се вярва и 4-те амортесиора да са за смяна.
Амортесьорите ми се струват добре, но може и да видя да ги прегледат някъде. През легнал полицай като мина дори и малко по-бързо не се осеща да ми се залюлява предницата. А и странното е че го прави 1:1 при което и да е от 4-те , не ми се вярва и 4-те амортесиора да са за смяна.

Последна промяна DEO на 03 Сеп 2012, 12:11, променена общо 1 път

- da6ip
- старши ентусиаст
-
- Кара: баничарка с компресор
Oбясни по-добре за това отместване настрани...?
Иначе както си го написал звучи като заминали амортисьори, но те са принципно доста здрави и на фейсова кола да заминат и 4-те толкова рано е малко вероятно.
Иначе както си го написал звучи като заминали амортисьори, но те са принципно доста здрави и на фейсова кола да заминат и 4-те толкова рано е малко вероятно.
Space, pace and grace. www.more-to-come.com
Записах си час за утре в Дару да прегледат окачването. Надявам се да могат да ги проверят и тях.
Като си карам колата по равен път е супер стегната, в завой не се осеща да се накланя прекалено авотмобила. Като минавам през легнал полицай по-бързо веднага си укротява предницата и няма остатъчно поклащане.Нищо не тропа или хлопа.
Но като мине някоя от 4-те гуми през дупка един вид не уркотява веднага гумата. Един вид има не 1 вибрация от самата дупка ами около 3 затихващи и колата леко поднася към съответната гума.
Сигурно са тръгнали, но не са напълно изпуснали амортесьорите.. нз, доста странно ми се вижда, защото като цяло колата вози доста стегнато.
Междо другото колата не е фейслифтова оригинално 2004г е.
Като си карам колата по равен път е супер стегната, в завой не се осеща да се накланя прекалено авотмобила. Като минавам през легнал полицай по-бързо веднага си укротява предницата и няма остатъчно поклащане.Нищо не тропа или хлопа.
Но като мине някоя от 4-те гуми през дупка един вид не уркотява веднага гумата. Един вид има не 1 вибрация от самата дупка ами около 3 затихващи и колата леко поднася към съответната гума.
Сигурно са тръгнали, но не са напълно изпуснали амортесьорите.. нз, доста странно ми се вижда, защото като цяло колата вози доста стегнато.
Междо другото колата не е фейслифтова оригинално 2004г е.

- da6ip
- старши ентусиаст
-
- Кара: баничарка с компресор
ок, никъде не го пишеш, но разбирам че говориш за дупка в завой.. (иначе няма как да "поднася"?)
в такъв случай, най-вече отзад, вероятно са се износили основните гумени тампони - 4-те на магарето, както и тампоните на долните носачи. най-честият признак е точно това поднасяне или изместване на задницата при неравност в завой, примерно на магистрала. тези тампони са си скъпи както откъм труд, така и откъм части (8 броя общо струва ми се). факта че колата е от 2004-та също води в тази посока.
за предницата не знам, но ако не си сменял долни носачи или техните тампони, със сигурност им е време. моите хлопаха на 140 хил. и ги смених тогава.
износване на предните тампони ще го видят лесно в Дару, но на задните общо взето няма как да се види - едва като се извадят старите се вижда износването, и то когато е доста напреднало.
аз смятам на около 200-220 хил. км. да сменя 8-те тампона на задницата.
в такъв случай, най-вече отзад, вероятно са се износили основните гумени тампони - 4-те на магарето, както и тампоните на долните носачи. най-честият признак е точно това поднасяне или изместване на задницата при неравност в завой, примерно на магистрала. тези тампони са си скъпи както откъм труд, така и откъм части (8 броя общо струва ми се). факта че колата е от 2004-та също води в тази посока.
за предницата не знам, но ако не си сменял долни носачи или техните тампони, със сигурност им е време. моите хлопаха на 140 хил. и ги смених тогава.
износване на предните тампони ще го видят лесно в Дару, но на задните общо взето няма как да се види - едва като се извадят старите се вижда износването, и то когато е доста напреднало.
аз смятам на около 200-220 хил. км. да сменя 8-те тампона на задницата.
Space, pace and grace. www.more-to-come.com
Ок, благодаря ти за отговора. Щом отпред се вижда лесно това е добре, защото ако това е причината от пред би трябвало и при задницата това да е проблема. Утре ще пиша да видим от Дару какво ще намерят.
Поздрави!
Поздрави!

В Дару се оказа, че нямат стенд за проверка на амортесьори.
Прегледаха окачването и казаха, че всичко е наред и няма нищо за смяна. Даже не го и очаквах, мислех че все за нещо ще се хванат но ... Даже я караха и казаха, че е наред.
Не знам... на мен ли ми се струва или някой амортесьор е тръгнал леко и аз до толкова да съм свикнал, че да го усещам....
Отказах да ходя после да ги тествам в друг сервиз, че няма да има смисъл. Най-вероянто излезне че са в нормата.
Смятам да продължа да си я карам. Може да има влияние и това, че 17-ките са рънфлат, а знам че те са по твърди и тропкат поринципно повече.
Прегледаха окачването и казаха, че всичко е наред и няма нищо за смяна. Даже не го и очаквах, мислех че все за нещо ще се хванат но ... Даже я караха и казаха, че е наред.
Не знам... на мен ли ми се струва или някой амортесьор е тръгнал леко и аз до толкова да съм свикнал, че да го усещам....

Отказах да ходя после да ги тествам в друг сервиз, че няма да има смисъл. Най-вероянто излезне че са в нормата.
Смятам да продължа да си я карам. Може да има влияние и това, че 17-ките са рънфлат, а знам че те са по твърди и тропкат поринципно повече.

- sandini
- младши ентусиаст
-
- Кара: 2004 530i, 6MT
- Мечтае да кара: all M cars
На мен ми се струва, че по начина по който си описал проблема, това си е характерното поведение за автомобил с независимо окачване. Когато минаваш през неравности през които всяко колело ги преодолява в различен момент или само с някое/някои от колелата, се усеща едно разклащане, като наместване на автомобила (може да се обърка и с леко поднасяне). Това си е нормално според мен. Особено ако си слязъл от автомобил със зависим заден мост.
Продавам:
18" Джанти за Е46 и Е85 - viewtopic.php?f=132&t=293507
Да колега, точно всеедно се намества съответното колело. Едно поднасяне или поклащане се осеща всеедно се намества колелото и после залепва за пътя. Бях се притеснил, че нещо по окачването е тръгнало и исках да го хвана още в началото, но явно е точно както ти казваш.
Еми поне си направих пълен преглед на колата и хубавото е, че всичко излезна ок.
Еми поне си направих пълен преглед на колата и хубавото е, че всичко излезна ок.

- sandini
- младши ентусиаст
-
- Кара: 2004 530i, 6MT
- Мечтае да кара: all M cars
Хубаво си направил, че си отишъл да я погледнат. Все пак всичко, което си го говорим тук е по-скоро предположение от колкото диагноза....
Продавам:
11 мнения
• Страница 1 от 1