Странна миризма след смяна на филтъра на картерните газове
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
11 мнения
• Страница 1 от 1
- vgza
- младши ентусиаст
-
- Детайли за колата: A7
Странна миризма след смяна на филтъра на картерните газове
Преди около 5000км си смених филтъра на картерните газове и оттогава супер странно ми мирише на игорели газове (или поне така си мисля) точно оттам. Първо си мислех, че не съм го сменил както трябва и затова наново го разглобих и сглобих, но резултата е същия.
Мислех че може изпусквателния колектор да е заминал, но пък нямам черни петна по въздушния филтър, а и е странно да се е скапал точно по същото време когато смених филтъра на картерните газове.
Мнения?
Мислех че може изпусквателния колектор да е заминал, но пък нямам черни петна по въздушния филтър, а и е странно да се е скапал точно по същото време когато смених филтъра на картерните газове.
Мнения?
Re: Странна миризма след смяна на филтъра на картерните газо
И аз се пържа на същата смрад
отиваме на изпускателни колектори колега
мислех че е от О-пръстените на турбо обаче Швабите искат да продават колектори и отиваме на ---1000

Сменяйте ги тези колектори навреме, защото като почне да "изгаря" ламарината и се отчупват малки парчета метал, които минават през турбото и там вече отивате на 3000лв.
Tool - Fear Inoculum
- ///M_Martin
- Любимец на Кралицата
-
- Кара: F85 X5M , Race ///M GTR V10 S85
- Мечтае да кара: M3 CSL
А вероятност да е заминала меката връзка
обикновенно от там мирише на изгорели газове в купето

acorde написа:И аз се пържа на същата смрадотиваме на изпускателни колектори колега
мислех че е от О-пръстените на турбо обаче Швабите искат да продават колектори и отиваме на ---1000
Сваля се и се гледа ако има леко изкривяване при стругар и смяна на гарнитурата какви 1000 лв какви глупости говорите

Jivko7777 написа:acorde написа:И аз се пържа на същата смрадотиваме на изпускателни колектори колега
Сваля се и се гледа ако има леко изкривяване при стругар и смяна на гарнитурата какви 1000 лв какви глупости говорите
Колега какъв стругар и какво имаш предвид да прави стругар по него че не мога да стопля?
Последна промяна acorde на 29 Май 2012, 19:39, променена общо 1 път
Emooo написа:Сменяйте ги тези колектори навреме, защото като почне да "изгаря" ламарината и се отчупват малки парчета метал, които минават през турбото и там вече отивате на 3000лв.
И аз мисля че смяна му е майката направих 4к магистрала преди 2 седмици така ама почва да ми става грижа

говоря ако изпуска от гарнитурата на колектора 

- vgza
- младши ентусиаст
-
- Детайли за колата: A7
Да добавя само, че гадната смрад при мен изчезна сама няколко месеца след това, така и не разбрах от какво беше
Здравеите колеги и аз имам същия проблем с колекторите някаде издиша и мирише много,казахами че се заварявали някои дае правил подобно нещо и дали си струва това.Също така и от ауспоха ми на обороти пуше синио сив дим като по загрее се пооправя , незнам дали има нещо общо с колекторите,казахами че ми е заминал дебитомера но неми го дава като грешка а разхода ми се повиши и на борда ми дава някакви 31 -39л на място моля ако някои е имал такъв проблем да ме насочи и сподели.Колата е 530д 2005
Щом казваш сиво син пушек това е признак че ти гори масло и това от самосебе си се връзва с прегорелия колектор защото тези сажди от недоизгорялото масло се трупат там и го повреждат.
Ако колектора ти е чугунен може и да се пробваш с заварка но щом е тръгнал веднъж няма да те изкара дълго.За дебитомера има писано бол.Може да пробваш с почистване и ако не стане сменяш с нов.В същност за маслото не казваш доливаш ли ,колко и колко често?
Ако колектора ти е чугунен може и да се пробваш с заварка но щом е тръгнал веднъж няма да те изкара дълго.За дебитомера има писано бол.Може да пробваш с почистване и ако не стане сменяш с нов.В същност за маслото не казваш доливаш ли ,колко и колко често?
11 мнения
• Страница 1 от 1