Въпрос за сервизен интервал
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
3 мнения
• Страница 1 от 1
Въпрос за сервизен интервал
Здравейте,
От скоро съм горд собственик на 2004 530 бензин и много се радвам на тази кола, човек преди да се качи на нещо подобно, все едно не е карал
Трети собственик съм, но човекът който ми я продаде се е грижил за нея перфектно и почти няма овехтяване, на 118х км е.
Въпросът ми е свързан със смяната на маслата. По бордови компютър имам 8000км до смяна на масло, но сигурно ще ми отнеме доста време да ги навъртя, а последната смяна е била преди поне година. От Варна Карс ми казаха че период от 2 години и 25000км е нормален за смяна на маслото на този модел, но от други хора чувам че е най-добре да се сменя маслото на 1 година, като се завъртят сезоните, а не само да се гледат изминатите километри.
Моля ако някой е запознат и има друго мнение да сподели.
От скоро съм горд собственик на 2004 530 бензин и много се радвам на тази кола, човек преди да се качи на нещо подобно, все едно не е карал

Въпросът ми е свързан със смяната на маслата. По бордови компютър имам 8000км до смяна на масло, но сигурно ще ми отнеме доста време да ги навъртя, а последната смяна е била преди поне година. От Варна Карс ми казаха че период от 2 години и 25000км е нормален за смяна на маслото на този модел, но от други хора чувам че е най-добре да се сменя маслото на 1 година, като се завъртят сезоните, а не само да се гледат изминатите километри.
Моля ако някой е запознат и има друго мнение да сподели.
- fefe
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: LCI 530xd
- Мечтае да кара: Alpina B7
Re: Въпрос за сервизен интервал
Темата за маслото и неговата смяна е общо взето всяка трета в раздела.
Просто го смени (с което по никакъв начин не можеш да и навредиш на колата), както и всички филтри и започни 'наново'.
Просто го смени (с което по никакъв начин не можеш да и навредиш на колата), както и всички филтри и започни 'наново'.
- venciev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е61
Re: Въпрос за сервизен интервал
2004-та-118х.км.....доста е "гледана"колата!!!Както и да е Фефе е прав 

Свищов-градът на 100-те първи неща в България!!!
3 мнения
• Страница 1 от 1