проблем със температурата
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
5 мнения
• Страница 1 от 1
- joretovv
- Потребител
-
- Кара: BMW 330D
проблем със температурата
Здравейте колеги.Искам да питам за следното нещо на е61 комби 530д 218кс,преди един месец смених първо големият термостат на колата защото не загряваше както трябва,но нещата не се оправиха,после смених и малкия,но промяната е почти нулева.Когато я карам градско и в задръствания си загрява и стига до 98 градуса,след което ако има спускания и с по малко гас я карам сваля температурата и постоянно играе.На извънградско над 80 градуса трудни качва и ако има спускане пада и на 70 градуса.Дайте съвет кои термостат е или какво е,,,,,,и да вметна желюзите като е загасена колата се мърдат свободно,но като я запаля се застопоряват на затворено положение и дори при 98-99 градуса не отварят,това нормално ли е
всеки кара каквото си избере,а аз e46......комбе
- da6ip
- старши ентусиаст
-
- Кара: баничарка с компресор
Re: проблем със температурата
Има теории че "радиатора" или "топлинния обменник" на скоростната кутия може да води до трудно загряване, при положение че термостатите са ти нови.
Ако имаш проблем със загряването на парното в купето при нови термостати, там една клапа към климатика може да е виновна.
Отпред "жалюзите" зад бъбреците би трябвало да се освобождават при 90 градуса, но не и отварят! На преди-фейса те не могат сами да се отварят, отваря ги вятъра в движение.
Ако имаш проблем със загряването на парното в купето при нови термостати, там една клапа към климатика може да е виновна.
Отпред "жалюзите" зад бъбреците би трябвало да се освобождават при 90 градуса, но не и отварят! На преди-фейса те не могат сами да се отварят, отваря ги вятъра в движение.
Space, pace and grace. www.more-to-come.com
Колега и аз сменях термостати и при мен извънградско с голямо скорост на двигателя му пада температурата до 80-84 градуса. Неможах да разбера какво е.
Tool - Fear Inoculum
- joretovv
- Потребител
-
- Кара: BMW 330D
колеги,благодаря за отговорите.Оказа се голямият термостат който беше сваг,но ми казаха да си взема оригинален от дару и всичко заспа вече,но остава проблемът със желюзите(ако изобщо е проблем)защото не съм наясно как точно действат.
всеки кара каквото си избере,а аз e46......комбе
- da6ip
- старши ентусиаст
-
- Кара: баничарка с компресор
joretovv написа:колеги,благодаря за отговорите.Оказа се голямият термостат който беше сваг,но ми казаха да си взема оригинален от дару и всичко заспа вече,но остава проблемът със желюзите(ако изобщо е проблем)защото не съм наясно как точно действат.
Това с жалюзите сме го разяснявали тук във форума, търсенето помага много: viewtopic.php?f=116&t=270170&hilit=%D0%B7%D0%B0%D0%B4+%D0%B1%D1%8A%D0%B1%D1%80%D0%B5%D1%86%D0%B8%D1%82%D0%B5
Space, pace and grace. www.more-to-come.com
5 мнения
• Страница 1 от 1