проблем със температурата

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: BMW 330D

проблем със температурата

Мнение от joretovv » 14 Мар 2012, 14:58

Здравейте колеги.Искам да питам за следното нещо на е61 комби 530д 218кс,преди един месец смених първо големият термостат на колата защото не загряваше както трябва,но нещата не се оправиха,после смених и малкия,но промяната е почти нулева.Когато я карам градско и в задръствания си загрява и стига до 98 градуса,след което ако има спускания и с по малко гас я карам сваля температурата и постоянно играе.На извънградско над 80 градуса трудни качва и ако има спускане пада и на 70 градуса.Дайте съвет кои термостат е или какво е,,,,,,и да вметна желюзите като е загасена колата се мърдат свободно,но като я запаля се застопоряват на затворено положение и дори при 98-99 градуса не отварят,това нормално ли е
всеки кара каквото си избере,а аз e46......комбе

старши ентусиаст
Аватар
Кара: баничарка с компресор

Re: проблем със температурата

Мнение от da6ip » 14 Мар 2012, 15:03

Има теории че "радиатора" или "топлинния обменник" на скоростната кутия може да води до трудно загряване, при положение че термостатите са ти нови.

Ако имаш проблем със загряването на парното в купето при нови термостати, там една клапа към климатика може да е виновна.

Отпред "жалюзите" зад бъбреците би трябвало да се освобождават при 90 градуса, но не и отварят! На преди-фейса те не могат сами да се отварят, отваря ги вятъра в движение.
Space, pace and grace. www.more-to-come.com

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '16 550d

Мнение от Emooo » 14 Мар 2012, 17:16

Колега и аз сменях термостати и при мен извънградско с голямо скорост на двигателя му пада температурата до 80-84 градуса. Неможах да разбера какво е.
Tool - Fear Inoculum

Потребител
Аватар
Кара: BMW 330D

Мнение от joretovv » 16 Мар 2012, 15:50

колеги,благодаря за отговорите.Оказа се голямият термостат който беше сваг,но ми казаха да си взема оригинален от дару и всичко заспа вече,но остава проблемът със желюзите(ако изобщо е проблем)защото не съм наясно как точно действат.
всеки кара каквото си избере,а аз e46......комбе

старши ентусиаст
Аватар
Кара: баничарка с компресор

Мнение от da6ip » 16 Мар 2012, 19:28

joretovv написа:колеги,благодаря за отговорите.Оказа се голямият термостат който беше сваг,но ми казаха да си взема оригинален от дару и всичко заспа вече,но остава проблемът със желюзите(ако изобщо е проблем)защото не съм наясно как точно действат.

Това с жалюзите сме го разяснявали тук във форума, търсенето помага много: viewtopic.php?f=116&t=270170&hilit=%D0%B7%D0%B0%D0%B4+%D0%B1%D1%8A%D0%B1%D1%80%D0%B5%D1%86%D0%B8%D1%82%D0%B5
Space, pace and grace. www.more-to-come.com

Назад към Е60/Е61