Въпрос за водородна клетка за Е60!
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
26 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- Cinder
- ентусиаст
-
- Кара: F90 M5C
Re: Въпрос за водородна клетка за Е60!
Едва ли някой тук е слагал водорона клетка, за да ти даде съвет или мнение. Повечето тук вероятно мислим като колегата peters75, така че най-добре питай Гугъл или потърси форум с повече информация по темата 

emobs написа:Проста сметка 300км. градско 12/100 36х2,70лв.= 97,2лв. ако правим 30% икономии 29,16х31=903лв. защо с тези пари аз да не си купя нещо или да ида на почивка примерно 900лв. на месец мисля че е пара на тази криза ти ако си аз не съм такъв тузар!
Доста ПРОСТА сметка наистина.А представяш ли си , ако въртиш 1000 км. дневно ? Ами 10 000 ? Че то за една година си милионер от икономии !
- mad_presley
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 M5
Статистиката е верен сбор от неверни данни. Да, ще има икономия, ако наистина ти спестява 30%. Да, ама не, защото за тези "водородни клетки" (в кавички е, защото няма нищо, ама абсолютно нищо общо с водородна клетка и водород въобще) съм чел и съм виждал направена от ВИМЕС Русе. Дава икономия 1л на 100км и то при условие, че не вдигаш повече от 90км/ч.
Гледам сега някакви цени от по 700-800лв за коли над 200к.с и съветвам всеки с такава кола, да ги изяде, изпие или каквото си иска забавление да си организира, от колкото да ги дава за нещо супер безмислено.
Просто ей така си мисля и споделям:
Слагаш гуми мишлен (лапни пи@кови), дето пестели 2% гориво, слагаш добавка в маслото от онея измислените и пестиш още 10-15%, сипваш добавка в горивото, която пести още 5%, слагаш магнитчета по горивната с-ма (някой даже и във форума се опитваше да ги пробутва) и от там пестиш още 20%, слагаш една водородна клетка и спестяваш още 30%...има и още щуротии из нета, ама аз до тук ги изкарах 72% икономия, което за едно Е60 530Д 218к.с идва реален разход от 1.68л/100км
Ако продължа с останалите предлагани продукти за пестене, накрая ще трябва да се кара с цистерна отзад, да събира връщащото гориво
Гледам сега някакви цени от по 700-800лв за коли над 200к.с и съветвам всеки с такава кола, да ги изяде, изпие или каквото си иска забавление да си организира, от колкото да ги дава за нещо супер безмислено.
Слагаш гуми мишлен (лапни пи@кови), дето пестели 2% гориво, слагаш добавка в маслото от онея измислените и пестиш още 10-15%, сипваш добавка в горивото, която пести още 5%, слагаш магнитчета по горивната с-ма (някой даже и във форума се опитваше да ги пробутва) и от там пестиш още 20%, слагаш една водородна клетка и спестяваш още 30%...има и още щуротии из нета, ама аз до тук ги изкарах 72% икономия, което за едно Е60 530Д 218к.с идва реален разход от 1.68л/100км

Ако продължа с останалите предлагани продукти за пестене, накрая ще трябва да се кара с цистерна отзад, да събира връщащото гориво

- LArgo50
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: конджул...
- Мечтае да кара: G-POWER M5 HURRICANE RR
mad_presley написа:Статистиката е верен сбор от неверни данни. Да, ще има икономия, ако наистина ти спестява 30%. Да, ама не, защото за тези "водородни клетки" (в кавички е, защото няма нищо, ама абсолютно нищо общо с водородна клетка и водород въобще) съм чел и съм виждал направена от ВИМЕС Русе. Дава икономия 1л на 100км и то при условие, че не вдигаш повече от 90км/ч.
С две думи, викаш- пълен ташак

като се монтира тая водородна клетка, май трябва и ремап да се прави или греша?
Ще почне да се говори още повече за тези алтернативи
вчера заредих нафта в Итали на 1,85 ЕВРО
за 1април ги подготвят психологически за 2евро така че тези теми ще стават още по интересни.

- emobs
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E60 2006
- Детайли за колата: M
Еееее големи баровци в този форум бе евала нямам думи щом 900лв. за вас не са пари за мен са карайте си колите лятото като стане 3 лв. нафтата ще ви питам пак какво мислите!!!
Трябва да ви кажа че тази седмица ще слагат водород на доста по скапи коли от нашите Е60 и като познавам хората на който са са доста по богати от хората тук а щом дори те се замислят за икономии работата е сериозна!
Просто ще ви помоля който ще се прави на тежкар да си направи нова тема тук да пишат хора който имат някакъв опит незнам дали сте чели но има новата 7серия с фабричен водород!!!!
Трябва да ви кажа че тази седмица ще слагат водород на доста по скапи коли от нашите Е60 и като познавам хората на който са са доста по богати от хората тук а щом дори те се замислят за икономии работата е сериозна!
Просто ще ви помоля който ще се прави на тежкар да си направи нова тема тук да пишат хора който имат някакъв опит незнам дали сте чели но има новата 7серия с фабричен водород!!!!
- mad_presley
- старши ентусиаст
-
emobs написа:Еееее големи баровци в този форум бе евала нямам думи щом 900лв. за вас не са пари за мен са карайте си колите лятото като стане 3 лв. нафтата ще ви питам пак какво мислите!!!
Или не разбра нито един от коментарите или се правиш на луд и тъсиш да се заяждаш. Никой не ти се е правил на баворец тук, съвсем логично ти се обясни, че тези виртуални 900лв, които ти се въртят в главата не са реални.
В случая, ти щом си такъв баровец, пръскай си парите за глупости. Ние сме бедни момчета и няма да си дадем парите шарлатани, които лъжат.
Сложи си метанов инжекцион и ще имаш реално спестени пари

За тези, които още не са разбрали, водородната клетка или Hydrogen Fuel Cells, произвежда електричество и задвижва ел. двигатели. Не прави водород, който да изгаря в ДВГ.
И да се върнем на заглвавието на темата и първия пост. Не, няма да вреди на двигателя, както няма да има и никакъв ефект

аз подкрепям мнението на колегата mad_presley
незнам дали ти си чел внимателно какво представлява този "фабричен водород" и има ли нещо общо с водородните клетки, за които говориш в началото на темата...

emobs написа:незнам дали сте чели но има новата 7серия с фабричен водород!!!!
незнам дали ти си чел внимателно какво представлява този "фабричен водород" и има ли нещо общо с водородните клетки, за които говориш в началото на темата...
- jordanpar
-
-
- Кара: автомобил
- Мечтае да кара: два автомобила
- Детайли за колата: купе,двигател,волан,гуми
mad_presley--едно леко уточнение че за разлика от другите в 760и БМВ точно ползват водорода за директно впръскване,а не за захранване някаква енергийна клетка и от там да задвижва трансмисията .Според сайта на БМВ са произведени само 100 бройки от тях .Раздадени са на известни личности сред политици,спортисти,обществени фигури и т.н. за да се тества в реални условия .Да не говорим че в Калифорния ли къде беше в Щатите има вече действаща водородна магистрала .Повече бройки от този автомобил няма да се произвеждат защото : стартовата цена е далеч над 100К долара,консумацията на водород е 50 литра на 100 км придружено с консумация на бензин от 13,5 литра,водорода се съхранявал в тежки 170 литрови резервоари под дълбок вакуум и −253 °C температура--тва също ангажира допълнителни мощности,ако колата не се кара системата започва да се стопля и при покачване до определена температура започва да изпуска водорода в атмосферата и за 10-12 дни се изпразвали резервоарите при стоене и още и още,някой ако се интересува да си го дочете. Аз плюсове не виждам.
Иначе за оня с баровските обвинения-тая водородна клетка за която говориш е в каменната ера в сравнение с тва което БМВ ползват и пак не става. И при условие че каско+данък+ГО+винетка отиват над 2000 лева,едни гуми над 1000 и кво си говорим за 800 лева незнайно кога избити?????
Иначе за оня с баровските обвинения-тая водородна клетка за която говориш е в каменната ера в сравнение с тва което БМВ ползват и пак не става. И при условие че каско+данък+ГО+винетка отиват над 2000 лева,едни гуми над 1000 и кво си говорим за 800 лева незнайно кога избити?????
- mad_presley
- старши ентусиаст
-
jordanpar написа:mad_presley--едно леко уточнение че за разлика от другите в 760и БМВ точно ползват водорода за директно впръскване,а не за захранване някаква енергийна клетка и от там да задвижва трансмисията .
Те тези са съвсем друга бира. Там се ползва чист водород като гориво за ДВГ и както сам каза, са произведени много малко бройки. Такава има и Джей Лено и още като си я купи започна да пуска клипчета, как събира вода от ауспуха и я пие. Това обаче си е крайно нерентабилно (и опасно) да возиш водород в движеща се кола

26 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2