Късите светят ниско
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
14 мнения
• Страница 1 от 1
- bordo_77
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 530 XD
Късите светят ниско
Търсих из форума но не открих конкретна тема или отговор. Струва ми се че късите ми светят много долу, особено на извънградско в неосветени участъци се усеща най много. Виждам че като запаля колата, светлините се регулират сами и няма възможност за ръчна настройка като при по старите модели. С дългите всичко е на ред. Има ли вариант да се вдигнат късите?
Re: Късите светят ниско
и мойте правят първоначален тест нагоре-надолу, но си има и врътки за ръчно регулиране.
незнам при фейса дали са същите и на същото място като на преди фейса.
сигурен ли си, че нямаш такива? погледна ли внимателно?
- da6ip
- старши ентусиаст
-
- Кара: баничарка с компресор
bordo_77 написа:Търсих из форума но не открих конкретна тема или отговор. Струва ми се че късите ми светят много долу, особено на извънградско в неосветени участъци се усеща най много. Виждам че като запаля колата, светлините се регулират сами и няма възможност за ръчна настройка като при по старите модели. С дългите всичко е на ред. Има ли вариант да се вдигнат късите?
първия линк в тази тема е за теб:
viewtopic.php?f=116&t=241880
Space, pace and grace. www.more-to-come.com
- bordo_77
- младши ентусиаст
-
@ndro написа:и мойте правят първоначален тест нагоре-надолу, но си има и врътки за ръчно регулиране.
Нямам ръчно регулиране колега, пък и моята е 2006г., малко преди фейса.
- bordo_77
- младши ентусиаст
-
da6ip написа:bordo_77 написа:Търсих из форума но не открих конкретна тема или отговор. Струва ми се че късите ми светят много долу, особено на извънградско в неосветени участъци се усеща най много. Виждам че като запаля колата, светлините се регулират сами и няма възможност за ръчна настройка като при по старите модели. С дългите всичко е на ред. Има ли вариант да се вдигнат късите?
Благодаря много. Утре се захващам да я свърша тая работа,че оставам без очи на моменти.
- da6ip
- старши ентусиаст
-
bordo_77 написа:da6ip написа:bordo_77 написа:Търсих из форума но не открих конкретна тема или отговор. Струва ми се че късите ми светят много долу, особено на извънградско в неосветени участъци се усеща най много. Виждам че като запаля колата, светлините се регулират сами и няма възможност за ръчна настройка като при по старите модели. С дългите всичко е на ред. Има ли вариант да се вдигнат късите?
Благодаря много. Утре се захващам да я свърша тая работа,че оставам без очи на моменти.
Трябва ти шестограм 6-ца по спомен, най-добре си вземи един и си го носи в колата, така можеш когато е нужно да ги настройваш. (примерно при натоварена задница, не знам Е60 дали има сензор отзад и фаровете дали компенсират натоварването)
А иначе мисля че @ндро точно за тия врътки говори, ама го домързя да се изрази по-подробно

- bordo_77
- младши ентусиаст
-
Последен въпрос? На левия фар лупата е леко мътна /като изпотена, но във фара няма влага/, и свети по слабо от десния. Дали ксенона е за смяна вече и трябва ли да сменя и двата заедно?
Десния свети по ярко и по силно, според мен и левия трябва да е така.
- tachbg
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 530d E60 - 530d F10 -530d G30 286hP
- Мечтае да кара: M5
bordo_77 написа:Последен въпрос? На левия фар лупата е леко мътна /като изпотена, но във фара няма влага/, и свети по слабо от десния. Дали ксенона е за смяна вече и трябва ли да сменя и двата заедно?
До скоро бях на твоето дередже. Уж светят ама не се вижда. И лупите - млечно замъглени. Май единственият начин да не са, е да се отворят фаровете, но това не ми се правеше поради опасноста да влиза влага след 2-3г ;о)
Но виж като смених ксенон лампите(и 2те) с нови и voala , всичко си дойде на мястото. Вижда се поне 10 пъти по добре от преди. А кък ако се изчистят и лупите - малееее , страхотия ще е .
da6ip написа:Трябва ти шестограм 6-ца по спомен, най-добре си вземи един и си го носи в колата, така можеш когато е нужно да ги настройваш. (примерно при натоварена задница, не знам Е60 дали има сензор отзад и фаровете дали компенсират натоварването)
А иначе мисля че @ндро точно за тия врътки говори, ама го домързя да се изрази по-подробно
точно за тия "врътки" става дума

щом правят теста при палене нагоре-надолу, значи се настройват автоматично, взависимост от това колко е натоварен задния мост и няма нужда да ги пипаш след като ги настроиш веднъж.
трябва при ненатоварена кола да се настроят и после те си знаят какво да правят

по въпроса за лупите - с течение на времето се образува един мътен слой, който може да се махне само ако се отвори фара, но това не помага особено.
също така пластмасата отпред на фара помътнява (матира) и това прави светлината още по-разсеяна.
най-добре да се сменят крушките и да се полира тази пластмаса с подходяща паста или да се лакира, както съм направил аз.
като цяло фаровете на Е60 не са от най-добре светещите.
на някои други коли фаровете светят в пъти по-добре, но това е друга тема...

- da6ip
- старши ентусиаст
-
@ndro написа:щом правят теста при палене нагоре-надолу, значи се настройват автоматично, взависимост от това колко е натоварен задния мост и няма нужда да ги пипаш след като ги настроиш веднъж.
трябва при ненатоварена кола да се настроят и после те си знаят какво да правят
Точно за това не съм сигурен.
Датчика за ксеноновите фарове е на предния носач и 100% дава информация за компенсиране на клякане на предницата. Обаче Е60 има ли датчик отзад който да следи задницата?
Е61-цата го има, както и саморегулиращо се окачване отзад - там задницата винаги е на едно ниво, (а когато има люлеене нагоре-надолу, датчика дава информация на компютъра да регулира фаровете, ако му е заложено да го прави).
Но как точно е при Е60 положението отзад?
не съм сигурен.
по логично е да е отзад...
на предишната ми кола машинката беше на задния мост.
по логично е да е отзад...
на предишната ми кола машинката беше на задния мост.
- da6ip
- старши ентусиаст
-
Отпред е датчика при нашите коли:
http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=31&fg=05
На мен един майстор преди време беше забравил да го закачи след работа по носачите, и при дупки датчика се люлееше като маховик надолу-нагоре, и с него и фаровете първо светваха в небето, после на 2 метра пред колата, доста стряскащо.
Мислех че са заминали фаровете, но после Вельо видя че датчика не е закачен.
http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=31&fg=05
На мен един майстор преди време беше забравил да го закачи след работа по носачите, и при дупки датчика се люлееше като маховик надолу-нагоре, и с него и фаровете първо светваха в небето, после на 2 метра пред колата, доста стряскащо.
Мислех че са заминали фаровете, но после Вельо видя че датчика не е закачен.
- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D
И отзад го има. http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=33&fg=30
Написах произволно на кола Е60, 530Д, 2005 г и излезе.

- da6ip
- старши ентусиаст
-
Ivo_Borisov написа:И отзад го има. http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=33&fg=30

ясно, а при Е61 явно тази задача се изпълнява от датчиците за задното окачване.
14 мнения
• Страница 1 от 1