PDC проблем и неработещо копче (врътка) за радиото
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
29 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- MakMakoB
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 325ci много синя
Re: PDC проблем и неработещо копче (врътка) за радиото
tachbg написа:Здравейте!
Изненадан съм от твърдението че моделите 2003-2004г нямат ДПФ.
И то заради това че моята има в менюто си една иконка дето прилича на част от изпускателната система ( на гърне от нея) със точици нарисувани вътре. За сега виждам че ми остават 10000км до сервиз , ама като казвате че този модел 2003г няма ДПФ , тогава какво да сервизирам![]()
Не че се натискам де![]()
Ако нямой има повечко инфо от мен нека да сподели
Тази иконка не е ли за филтъра на купето???

- bordo_77
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 530 XD
Има и такава "Microfilter"
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- tachbg
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 530d E60 - 530d F10 -530d G30 286hP
- Мечтае да кара: M5
Да отговоря на предположенията до тук .
Не мисля че е филтър на купето.
Не мисля че е за увеличени емисии, тъй като иконата си излиза в нормалното сервизно меню, където са показани километри за смяна на маслото,спирачките(прени,задни),стандартният преглед на автомобила и тн. Като бройката на километрите при който трябва да се направи сервиза , намалява.Сега брояча показва сервиза за след 10000км , а колата е на 150000км.
Или сигурно най добре да погледна под нея и , там ще клуча за палатката сигурно.
Не мисля че е филтър на купето.

Не мисля че е за увеличени емисии, тъй като иконата си излиза в нормалното сервизно меню, където са показани километри за смяна на маслото,спирачките(прени,задни),стандартният преглед на автомобила и тн. Като бройката на километрите при който трябва да се направи сервиза , намалява.Сега брояча показва сервиза за след 10000км , а колата е на 150000км.
Или сигурно най добре да погледна под нея и , там ще клуча за палатката сигурно.
Последна промяна tachbg на 15 Фев 2012, 13:17, променена общо 1 път
- tachbg
- кандидат ентусиаст
-
bordo_77 написа:Има и такава "Microfilter"
Уцели ! Точно за тази икона говоря

Какво показва тя? Микрофилтър? За купе или двигател е ? Моите ги сменях преди 1/2 месец ,но не знаех че се резетват

Научете са търсите в Google преди да пълните форума с такива теми. Един прост сърч на "Microfilter e60" ти намира видео показващо какво е филтъра и как се сменя.
Tool - Fear Inoculum
- tachbg
- кандидат ентусиаст
-
Emooo написа:Научете са търсите в Google преди да пълните форума с такива теми. Един прост сърч на "Microfilter e60" ти намира видео показващо какво е филтъра и как се сменя.
Emooo, хаиде давай го по кротко ,а !
На ментор ли се правиш или си най-големият инструктор тука ?
Или това е твоят частен форум?
Имай уважение към проблемите на другите и ако не ти пасва нещо, не е необходимо да си на всяка мандйа мерудия.
- MakMakoB
- кандидат ентусиаст
-
bordo_77 написа:Има и такава "Microfilter"
За тази говорех и аз...

tachbg написа:Emooo написа:Научете са търсите в Google преди да пълните форума с такива теми. Един прост сърч на "Microfilter e60" ти намира видео показващо какво е филтъра и как се сменя.
Emooo, хаиде давай го по кротко ,а !
На ментор ли се правиш или си най-големият инструктор тука ?
Или това е твоят частен форум?
Имай уважение към проблемите на другите и ако не ти пасва нещо, не е необходимо да си на всяка мандйа мерудия.
Просто тръгнах да търся отговор на въпроса който зададе и първото нещо което направих е да потърся в Гоогле. Ядосах се че излязоха хиляди картинки и обяснения и видеота за това което попита, което значи че не си си мръднал пръста да потърсиш за тоя микро филтър. Ако прочетеш правилата на форума ще видиш, че е задължително първо да ползваш търсачката после да питаш.
Tool - Fear Inoculum
- tachbg
- кандидат ентусиаст
-
Emoo, За да не обърна на седянка тука , ще ти кажа че е по-добре по малко да се ядосваш.Особено за маловажни неща. И ако имаш и възможност да погледнеш от от чуждата камбанария не само от своята, и всичко ще по човешки и приятелски. Я си помисли че колата ми е на 10000км от мен и хич и не помня какво точно пишеше до иконката която изобразява според мен гърне от ауспухната система на колата. Та нали и скоро сменях филтри , не мога и да предположа че не са нулирали брояча за филтъра на купето
Та така де .
Ама със здраве да е . Все пак благодария ти за съвета!

Та така де .
Ама със здраве да е . Все пак благодария ти за съвета!
- MakMakoB
- кандидат ентусиаст
-
Колеги, реших да не пускам нова тема, а да задам един въпрос във вече съществуващата, пусната от мен (дано модераторите нямат нищо напротив).
На снимката, която съм прикачил, какъв е този маркуч, който съм оградил. Какво значи, когато е доста потъмнял???
На снимката, която съм прикачил, какъв е този маркуч, който съм оградил. Какво значи, когато е доста потъмнял???

- bordo_77
- младши ентусиаст
-
В интерес на истината, тази икона малко плаши на пръв поглед. Microfilter добре, ама на какво, DPF също е вид microfilter, и аз като видях преди време че ми остават 1000 км. до смяна, в първия момент не можах да захапя че става въпрос за двата филтъра на климатика.
- bordo_77
- младши ентусиаст
-
MakMakoB написа:Колеги, реших да не пускам нова тема, а да задам един въпрос във вече съществуващата, пусната от мен (дано модераторите нямат нищо напротив).
Нафтата минава от там за да достигне до дюзите, вярно и аз съм виждал че на някой коли е по тъмна, предполагам че това е в следствие на кофти нафта или е потъмняла от многото гориво с различни присадки които са минавали през нея. Това е само предположение и едва ли е признак че колата е скапана.
На една Е60-ка в Горубляне бях видял парче от градински маркуч там

- tachbg
- кандидат ентусиаст
-
bordo_77 написа:В интерес на истината, тази икона малко плаши на пръв поглед. Microfilter добре, ама на какво, DPF също е вид microfilter, и аз като видях преди време че ми остават 1000 км. до смяна, в първия момент не можах да захапя че става въпрос за двата филтъра на климатика.
Бордо77 , благодаря за инфото - успокоих се

Явно не е резетиран брояча като са ми сменили въздушните филтри.Предполагам че няма да е 'философия' да си го направя сам

А онова маркуче там и аз съм го виждал пълно с течност с цвят на нафта

- peters75
- младши ентусиаст
-
- Кара: E 60 530d
- Мечтае да кара: Нещо с голям мотор
Значи,колеги DPF е "Particle filter" и няма нищо общо с "Microfilter".Не се ли запитвате тази перка на вентилатор на иконата има ли нещо общо с изпускателната система.Повече от ясно е,че няма."Microfilter" е филтъра на купето , както ясно си личи от иконата.А ето как изглежда иконата и известяването за проблем с DPF (филтър за твърди частици).
29 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2