Първи сняг - поведение
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- gazzzar
-
кавалер-монтьор
-
- Кара: леки BMW-та :):):)
- Мечтае да кара: Ferrari F12 Berlinetta
Re: Първи сняг - поведение
xerial написа:kopchev написа:Понеже първа зима имам 535D Е60LCI и искам да споделя, че съм доста довален от поведението на колата.
Суперодавна БМВ-тата не са Е30ки (може би и за съжаление
)
....аааа, моля, моля, ще ме извинявате ама така както върви една Е30ка на сняг, така може да върви само някой Хдрайв....не ме питайте от къде знам

ВСЕКИ ИСТИНСКИ BMW ЕНТУСИАСТ РАНО ИЛИ КЪСНО СИ КУПУВА Е30 ///M3....

"The main thing is to be yourself. Many times its through a mistake that you learn. And the main thing is to make sure you learn through your mistakes and get better.”
Ayrton Senna

"The main thing is to be yourself. Many times its through a mistake that you learn. And the main thing is to make sure you learn through your mistakes and get better.”
Ayrton Senna
- bossorange
- младши ентусиаст
-
- Кара: x5 g05 4.0i
- Мечтае да кара: кола дет не се разваля
Незнам как някой може да ми хвали кола със задно през зимата, при положение, че аз виждам зор в София не само с мойто ХД(с почти нови гуми), ами и с Ку 7 на сестра ми. Нека бъдем реалисти.
Ние ги хвалехме преди да падне 8 метра сняг
Виж сега си мълчим 

Tool - Fear Inoculum
- da6ip
- старши ентусиаст
-
- Кара: баничарка с компресор

и: влиза напречно в багажника на Е60/61

(не си купувайте пластмасови лопати от Практикер, вече счупих една

безаварийно!

Space, pace and grace. www.more-to-come.com
- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D
bossorange написа:Незнам как някой може да ми хвали кола със задно през зимата, при положение, че аз виждам зор в София не само с мойто ХД(с почти нови гуми), ами и с Ку 7 на сестра ми. Нека бъдем реалисти.
Колега едно време нямаше ни предно,ни зимни гуми и тук таме някоя нива или уазка.Как смяташ че караха хората само на задно

- _Maranello_
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: F11 530xd / Ex. e61 535d
Мисля, че митовете са по-големи от релността. Нямам забележки до момента, но и не съм се опитвал да газя в дълбок сняг. Съобразявам се с височината и проходимостта на колата и най-важното да не застане на кантар, защото тогава и 100х100 да си... За мен лично най-големия фактор е задволанното устройство и това дали му сработват правилно системите
Карал съм на чист лед, на сняг отдолу с лед, изключих напълно системите за сигурност за да си направя тест и познайте - колата тръгна и вървеше там където я водя. Най-големият фактор според мен е колко газ подаваш и знаеш ли кога, а при по-мощните автомобили това е по-трудно - повярвайте ми. Гледам много хора с всички видове задвижвания, дават газ като гламави, колите им подскачат и ме гледат изненадано как минавам покрай тях - нисък, със задно и то БМВ - "ама сигурно е направил шашма и затова върви"
Просто трябва да се внимава и мисли. Имах притеснения от многото приказки, но вече нямам. Пробвах я и на наклон, доста стръмен, където имах проблем и с предното задвижване на предишния ми автомобил. Тръгнах, лека засилка на равното. Ледът под снега беше доста и в най-стръмната част изгубих сцепление. Вместо да подавам газ и да тормозя автомобила, отпуснах назад и подходих по друга траектория. Изкачих нормално. Никой не беше посмял да мине оттам и зрителите се изненадаха. В крайна сметка задното се кара различно от предното, просто трябва да нагодиш стила си на каране. Някои искат да карат кола със задно като кола с предно - е няма как да стане. Едно съм забелязал правейки си тестове и кефче на летището- ако изтървеш колата, ако си със задно отпускаш газта и тя си влиза, овладява се по-лесно. При предно - изтървеш ли я овладяването става значително по-трудно, трябва да уцелиш момента на подаване на газ, за да я вкараш.

Здраве, безаварийно и безпроблемно!
- baholino
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E60 535d
- Мечтае да кара: i3
- Детайли за колата: M-пакет
da6ip написа::lol: само да споделя... има едни много готини лопатки в Бриколаж - голяма метална загребваща част и дебела дървена дръжка. нарича се "лопата за пясък" при градинските продукти. за сняг и лед (!) е идеална.![]()
и: влиза напречно в багажника на Е60/61![]()
(не си купувайте пластмасови лопати от Практикер, вече счупих една)
безаварийно!
Има и едни метални сгъваеми лопатки, много са компактни. В сгънато положение са 20Х20см

Най-добрият учител в живота е опитът. Вярно, взима скъпо, но обяснява разбираемо