Първи сняг - поведение

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кавалер-монтьор
кавалер-монтьор
Аватар
Кара: леки BMW-та :):):)
Мечтае да кара: Ferrari F12 Berlinetta

Re: Първи сняг - поведение

Мнение от gazzzar » 08 Фев 2012, 12:44

xerial написа:
kopchev написа:Понеже първа зима имам 535D Е60LCI и искам да споделя, че съм доста довален от поведението на колата.

Супер :) одавна БМВ-тата не са Е30ки (може би и за съжаление :roll: )

....аааа, моля, моля, ще ме извинявате ама така както върви една Е30ка на сняг, така може да върви само някой Хдрайв....не ме питайте от къде знам :winky:
ВСЕКИ ИСТИНСКИ BMW ЕНТУСИАСТ РАНО ИЛИ КЪСНО СИ КУПУВА Е30 ///M3.... 8) 8) 8)
Изображение
"The main thing is to be yourself. Many times its through a mistake that you learn. And the main thing is to make sure you learn through your mistakes and get better.”
Ayrton Senna

младши ентусиаст
Аватар
Кара: x5 g05 4.0i
Мечтае да кара: кола дет не се разваля

Мнение от bossorange » 08 Фев 2012, 22:00

Незнам как някой може да ми хвали кола със задно през зимата, при положение, че аз виждам зор в София не само с мойто ХД(с почти нови гуми), ами и с Ку 7 на сестра ми. Нека бъдем реалисти.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '16 550d

Мнение от Emooo » 08 Фев 2012, 22:12

Ние ги хвалехме преди да падне 8 метра сняг :mhihi: Виж сега си мълчим :D
Tool - Fear Inoculum

старши ентусиаст
Аватар
Кара: баничарка с компресор

Мнение от da6ip » 09 Фев 2012, 9:30

:lol: само да споделя... има едни много готини лопатки в Бриколаж - голяма метална загребваща част и дебела дървена дръжка. нарича се "лопата за пясък" при градинските продукти. за сняг и лед (!) е идеална. :lol:

и: влиза напречно в багажника на Е60/61 :yes:

(не си купувайте пластмасови лопати от Практикер, вече счупих една 8) )

безаварийно! :driving:
Space, pace and grace. www.more-to-come.com

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530D

Мнение от Ivo_Borisov » 09 Фев 2012, 10:23

bossorange написа:Незнам как някой може да ми хвали кола със задно през зимата, при положение, че аз виждам зор в София не само с мойто ХД(с почти нови гуми), ами и с Ку 7 на сестра ми. Нека бъдем реалисти.

Колега едно време нямаше ни предно,ни зимни гуми и тук таме някоя нива или уазка.Как смяташ че караха хората само на задно :) БМВ със задно не е всъдеход но за номално ежедневно каране си е идеална.Тука в Смолян имаме сняг от два месеца и вериги досега не съм слагал а не е като да не карам всеки ден :yes:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: F11 530xd / Ex. e61 535d

Мнение от _Maranello_ » 09 Фев 2012, 11:14

Мисля, че митовете са по-големи от релността. Нямам забележки до момента, но и не съм се опитвал да газя в дълбок сняг. Съобразявам се с височината и проходимостта на колата и най-важното да не застане на кантар, защото тогава и 100х100 да си... За мен лично най-големия фактор е задволанното устройство и това дали му сработват правилно системите :mhihi: Карал съм на чист лед, на сняг отдолу с лед, изключих напълно системите за сигурност за да си направя тест и познайте - колата тръгна и вървеше там където я водя. Най-големият фактор според мен е колко газ подаваш и знаеш ли кога, а при по-мощните автомобили това е по-трудно - повярвайте ми. Гледам много хора с всички видове задвижвания, дават газ като гламави, колите им подскачат и ме гледат изненадано как минавам покрай тях - нисък, със задно и то БМВ - "ама сигурно е направил шашма и затова върви" :lol: Просто трябва да се внимава и мисли. Имах притеснения от многото приказки, но вече нямам. Пробвах я и на наклон, доста стръмен, където имах проблем и с предното задвижване на предишния ми автомобил. Тръгнах, лека засилка на равното. Ледът под снега беше доста и в най-стръмната част изгубих сцепление. Вместо да подавам газ и да тормозя автомобила, отпуснах назад и подходих по друга траектория. Изкачих нормално. Никой не беше посмял да мине оттам и зрителите се изненадаха. В крайна сметка задното се кара различно от предното, просто трябва да нагодиш стила си на каране. Някои искат да карат кола със задно като кола с предно - е няма как да стане. Едно съм забелязал правейки си тестове и кефче на летището- ако изтървеш колата, ако си със задно отпускаш газта и тя си влиза, овладява се по-лесно. При предно - изтървеш ли я овладяването става значително по-трудно, трябва да уцелиш момента на подаване на газ, за да я вкараш.
Здраве, безаварийно и безпроблемно!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E60 535d
Мечтае да кара: i3
Детайли за колата: M-пакет

Мнение от baholino » 09 Фев 2012, 12:02

da6ip написа::lol: само да споделя... има едни много готини лопатки в Бриколаж - голяма метална загребваща част и дебела дървена дръжка. нарича се "лопата за пясък" при градинските продукти. за сняг и лед (!) е идеална. :lol:

и: влиза напречно в багажника на Е60/61 :yes:

(не си купувайте пластмасови лопати от Практикер, вече счупих една 8) )

безаварийно! :driving:

Има и едни метални сгъваеми лопатки, много са компактни. В сгънато положение са 20Х20см :) Също така малко сгурия в една торбичка в багажника също много помага. Аз си возя в джипката едно чувалче за пред гаража, че има голям наклон и стена след него :). Доста често ми се е налагало и да помагам на колеги с коли закъсали по пътя. Много е ефикасна сгурията, да знаете :yes:
Най-добрият учител в живота е опитът. Вярно, взима скъпо, но обяснява разбираемо

Предишна

Назад към Е60/Е61