шум в мотора
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
7 мнения
• Страница 1 от 1
шум в мотора
Здравейте колеги!Искам да споделя притесненията си и ако някой може да ме посъветва и да ми обясни какво става ще му бъда много благодарен!Живея в Испания и преди две седмици си купих БМВ 530 д 2004г уж на 113 000 което мисля,че не е така,но друго ме тревожи!Когато го купувах ходих на сервиз,закачиха го на компа и ми казахе,че всичко е ОК.До тук добре.И наистина мотора работеше много тихо и много спокойно.От 2/3 дни започна да работи по–шумно!Възможно ли е да е бил с някъква добавка и след 200-300км които сам и навъртял тя вече да не действа и от там да идва по-шумната работа?И друго нещо.Все още не сам и сменял масла,филтри,ремъци и т.н!Възможно ли е и от там да е?Ако някой е имал подобен проблем,моля да ми помогне.!Предварително ви благодаря!
- bordo_77
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 530 XD
Re: шум в мотора
Шум от коя част на мотора по точно? Всеки елемент които се върти може да издава шум. Ролки на пистов ремък, разбити лагери или втулки на алтернатор, компресор на климатика, помпа на хидравликата, турбото и т.н. Може и с веригата нещо да не е на ред. Трудно някой би ти дал отговор на въпроса. От вкъщи по най прекия път до някой читав сервиз, това е моя съвет. Това с добавка в маслото, дето след 200-300 км. е спряла да действа ме се вижда нереално.
някъде в горната част на мотора го чувам шума.Малко под капака в предната част.Дано да не е нещо фатално.Да попитам и още нещо.Възможно ли е да не са сменяни маслата а компютъра да е нулиран?
- da6ip
- старши ентусиаст
-
- Кара: баничарка с компресор
kristm4 написа:Възможно ли е да не са сменяни маслата а компютъра да е нулиран?
Да, компютъра всеки може да го нулира.
Space, pace and grace. www.more-to-come.com
- toni
- младши ентусиаст
-
- Кара: E60 530D '05
Колега виж от този линк описанието как да си провериш температурата на охлаждащата течност viewtopic.php?f=116&t=232738 . Може да не ти загрява оптимално. При моята е така, когато не е загряла, и двигателя работи по-шумно.
Благодаря много на всички за съветите!Ако някой се сеща за още нещо нека ми пише!Утре ще отида на сервиз и ще ви кажа какво сме направили!Дано да е нещо по-леко!Но това е......-стара кола и жена се вземат на късмет!Нали така беше?
- peters75
- младши ентусиаст
-
- Кара: E 60 530d
- Мечтае да кара: Нещо с голям мотор
Обикновенно ако има добавка,ефекта и изчезва,когато смениш маслото,а не след 200-300 км.Така,че мисля,че не е от това.Вероятностите са много и само сервиз е решението.
7 мнения
• Страница 1 от 1