Как да си зануля интервала за смяната на маслото !?

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: М550Д

Как да си зануля интервала за смяната на маслото !?

Мнение от torre » 30 Ное 2010, 15:22

здравейте,

смених си маслото на двигателя,но естествено не в оторизиран сервиз...та въпроса ми е как мога сам да си зануля компа?Един път ми го правиха,но тоя от сервиза нарочно се затвори в колата,за да не мога да гледам :mhihi:
Знам,че има подобна тема,но не можах да открия подробни описания точно на това действие,та се извинявам,че пускам тази тема,но ако може някой да ми обясни стъпка по стъпка как става :yes:

ентусиаст
Аватар
Кара: Е71 30д
Мечтае да кара: Ф06
Детайли за колата: AW/Bl/8sp/M steering wh/paddles/

Re: Как да си зануля интервала за смяната на маслото !?

Мнение от stankata777 » 30 Ное 2010, 16:22

Виж мнението на колегата Наско viewtopic.php?f=112&t=41775
gone,but not forgotten:
E36 grey
E90 monaco blue

Потребител
Аватар
Кара: E60

Мнение от d.georgiev » 30 Ное 2010, 16:29

1. Даваш на контакт
2. Задържаш бутона за рестартиране на брояча за километрите (след 2-3 сек. се появява триъгълник с удивителна на горното дисплейче на борд компютъра, продължаваш да държиш бутона натиснат, след още 2-3сек. се появява първия сервизен интервал за RESET)
3. След като ти се появи първия интервал за RESET пускаш бутона
4. Почваш отново с отделни натискания на бутона докато се появи картинката за интервала на маслото
5. Като се появи интервала ти за маслото, натискаш отново и задържаш за 2-3 сек. докато на долното дисплейче този път не ти изпише RESET?

6. След като видиш надписа RESET? - пускаш бутона и отново го натискаш и задържаш 2-3 сек. - надписа RESET? изчезва и под него изписва 30000km (мисля че толкова километри генерираше автоматично борд. компютъра)

Потребител
Аватар
Кара: М550Д

Мнение от torre » 01 Дек 2010, 0:05

благодаря ви колеги :!: :lalala:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: bmw F 11 530 D
Мечтае да кара: BMW М6 Купе Кабрио

Мнение от badjo E60 » 03 Фев 2011, 11:24

Смених си маслото но интервала не иска да се занули.Имал ли е някой подобен проблем ? Имам едно съмнение но най вероятно бъркам,свети ми лампата за еърбега и си мисля че това е причината :idea: Задържам дневния километраж излиза знака внимание но не прехвърля в менюто а се връща на датата или часа.Процедурата не я правя за първи път но този проблем никога не се е явявал.Какво да правя ? :kuku:
ИМА ЛИ ЖЕЛАНИЕ ИМА И НАЧИН
http://aronmen.hit.bg/
http://www.vbox7.com/play:2e3dc271

Изображение

Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F07 535D
Мечтае да кара: SL500

Мнение от anzak » 04 Фев 2011, 23:04

от таблото до едно положение може да се занули маслото после само с апаратура имаше някакакъв лимит на километри
Барай шишарката Минкеее ....

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '16 550d

Мнение от Emooo » 18 Окт 2011, 18:27

badjo E60 написа:Смених си маслото но интервала не иска да се занули.Имал ли е някой подобен проблем ? Имам едно съмнение но най вероятно бъркам,свети ми лампата за еърбега и си мисля че това е причината :idea: Задържам дневния километраж излиза знака внимание но не прехвърля в менюто а се връща на датата или часа.Процедурата не я правя за първи път но този проблем никога не се е явявал.Какво да правя ? :kuku:

Колега след като дадеш контакт изчакай 30сек до 1 мин да се покаже грешката на бега, защото ако задържиш веднага,показването на грешката ти нулира задържането.
Tool - Fear Inoculum

Назад към Е60/Е61