Смяна на маслото в автоматичната скоростна кутия на facelift
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
10 мнения
• Страница 1 от 1
Смяна на маслото в автоматичната скоростна кутия на facelift
Отварям тази тема, тъй като не успях да намеря достатъчно информация нито тук, нито в чуждите форуми. Пуснах една паралелна тема и => тук <=,пък да видим. Иначе прочетох тази, тази и други теми, но не видях никой колега с фейслифтова версия да е сменял маслото.
Та въпросът ми е някой, някога сменял ли е или да е чувал за някой, който го е сменял това масло? Чух доста противоречиви версии, но лично не познавам никой, който да го е правил. Моят майстор, при който ходя, ми каза, че преди време е опитвал да сменя такова масло. След като сменили маслото, в купето изведнъж нахлуло "коледно" настроение от всички лампички, светещи по табла, iDrivе и не знам си къде още. Майсторът решил да се обади на свой колега в Дарукар, който му казал, че и те два пъти са се опитвали да го сменят това масло, но и двата пъти сменили направо кутията
Аз лично не вярвам, че съществува такъв флуид, който в продължение на 8-9 години и/или n-стотин хиляди километра да не загуби свойствата си.
Та въпросът ми е някой, някога сменял ли е или да е чувал за някой, който го е сменял това масло? Чух доста противоречиви версии, но лично не познавам никой, който да го е правил. Моят майстор, при който ходя, ми каза, че преди време е опитвал да сменя такова масло. След като сменили маслото, в купето изведнъж нахлуло "коледно" настроение от всички лампички, светещи по табла, iDrivе и не знам си къде още. Майсторът решил да се обади на свой колега в Дарукар, който му казал, че и те два пъти са се опитвали да го сменят това масло, но и двата пъти сменили направо кутията

Аз лично не вярвам, че съществува такъв флуид, който в продължение на 8-9 години и/или n-стотин хиляди километра да не загуби свойствата си.
F07 535d
F07 530d
E60 530d
Re: Смяна на маслото в автоматичната скоростна кутия на facelift
първа смяна на 160 000 км, след това през 60 хиляди км - проверено няколко пъти и сменяно без никакъв проблем.
при смяната на маслото се сменя и картера.
кажи на НАШИЯ майстор да не се притеснява толкова, а да го сменя и ако СЛУЧАЙНО има някакви коледни вълнения, да се обади на нашия общ приятел, който е на "мисия лондон" или да се чуе с него предварително
при смяната на маслото се сменя и картера.
кажи на НАШИЯ майстор да не се притеснява толкова, а да го сменя и ако СЛУЧАЙНО има някакви коледни вълнения, да се обади на нашия общ приятел, който е на "мисия лондон" или да се чуе с него предварително

- mmmotorwerke
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e46 m3
- Детайли за колата: rd sport dme soft,cams and heders.koni fsd
5 and 6-speed as well as 4HP20 automatic transmissions:
ZF 5 and 6-speed as well as the ZF 4HP20 automatic transmissions are filled maintenance-free with specially developed partially
synthetic ATF oils. Maintenance-free fills are intended for normal operating conditions. Especially driving at very high operating
temperatures can result in accelerated aging or increased wear of ATF oils. It is recommended, in the event of severe operating
conditions, such as:
- frequent highway driving in top speed range,
- offensive, sporty driving style,
- frequent trailer operation,
being above average, oil purification (oil change) on automatic transmissions is recommended between 80,000 km and 120,000 km, or
8 years, depending on the load.
In each case, only released ATF oil may be used for oil changes. And oil changes must be performed in accordance with the relevant
specifications.
The ZF automatic transmissions 5HP18 and 5HP30 are exceptions and must be filled differently depending on the version.
Успехи
ZF 5 and 6-speed as well as the ZF 4HP20 automatic transmissions are filled maintenance-free with specially developed partially
synthetic ATF oils. Maintenance-free fills are intended for normal operating conditions. Especially driving at very high operating
temperatures can result in accelerated aging or increased wear of ATF oils. It is recommended, in the event of severe operating
conditions, such as:
- frequent highway driving in top speed range,
- offensive, sporty driving style,
- frequent trailer operation,
being above average, oil purification (oil change) on automatic transmissions is recommended between 80,000 km and 120,000 km, or
8 years, depending on the load.
In each case, only released ATF oil may be used for oil changes. And oil changes must be performed in accordance with the relevant
specifications.
The ZF automatic transmissions 5HP18 and 5HP30 are exceptions and must be filled differently depending on the version.
Успехи
http://www.qualityoils.eu
CASTROL,MoBIL,Оригинални масла,Масла за скоростни кутии,Филтри
Аз това го намерих, намерих и тема, която описва целия процес (=> тук <=) Само дето колата НЕ е фейслифтова.. Андро, ти фейслифт ли си бре? 

F07 535d
F07 530d
E60 530d
Хмм много интересно пише че маслото трябва да е точно 40 градуса като го наливаш. Съмнявам се някой майстор да го знае това. Някой знае ли защо се подменя пластмасовия картер отдолу?
Tool - Fear Inoculum
- mmmotorwerke
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e46 m3
- Детайли за колата: rd sport dme soft,cams and heders.koni fsd
Филтъра е част от картера,това е причината поради която се смения картера.Успехи
http://www.qualityoils.eu
Emooo написа:Хмм много интересно пише че маслото трябва да е точно 40 градуса като го наливаш. Съмнявам се някой майстор да го знае това. Някой знае ли защо се подменя пластмасовия картер отдолу?
Аз това го разбрах по следния начин. Когато ДОБАВЯШ масло към кутията, маслото (това в кутията обаче!) не трябва да е по-горещо от 40 градуса. Т.е. ако смениш маслото, но в последствие установиш, че трябва да добавиш още 1/2 литър - трябва да внимаваш. Не просто да пътуваш час-два до сервиза, спираш и добавяш ново масло. Вероятно ще се пресече цялото, когато му го добавиш и има темературна разлика от 30тина градуса. Може и да греша да, но така го разбирам аз..
F07 535d
F07 530d
E60 530d
dpetrov написа:Андро, ти фейслифт ли си бре?
аз съм малко СЛЕД фейса

сега сериозно... няма никакво значение преди фейс или фейс - скоростните кутии са на един принцип.
аз бих го сменил, за да ми е по-спокойно. няма такъв филм "маслото не се сменя", а и не виждам нищо сложно в цялата операция.
на колко км ти е колата?
mmmotorwerke написа:Филтъра е част от картера,това е причината поради която се смения картера.
+1

@ndro написа:на колко км ти е колата?
4 годинишна на 95.000км

Знам, че ми е малко рано да го мисля това, но искам да съм подготвен... Възнамерявам да го сменя на 5тата година или около 140.000км
F07 535d
F07 530d
E60 530d
dpetrov написа:@ndro написа:на колко км ти е колата?
4 годинишна на 95.000км![]()
Знам, че ми е малко рано да го мисля това, но искам да съм подготвен... Възнамерявам да го сменя на 5тата година или около 140.000км
много бира ще се изпие дотогава...

10 мнения
• Страница 1 от 1