Дросел клапа 525Д
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
8 мнения
• Страница 1 от 1
- badjo E60
- младши ентусиаст
-
- Кара: bmw F 11 530 D
- Мечтае да кара: BMW М6 Купе Кабрио
Дросел клапа 525Д
Имам съмнение че не ми бачка дросела и го свалих сложих друг но се държи по същия начин .Качих го на едно 535д на един приятел но там компютъра го командва по друг начин и не мога да направя сравнението.Значи на дросела има една пружинка от горната страна със зъб в края,като работи на място колата и дадеш газ започва да се върти този зъб в зависимост от оборотите дали са високи или ниски\отваря и затваря\.Но така се държи на 535д на моя човек, но при мен като подам газ не реагира.Та ще съм много задължен ако може някой колега със същия мотор да погледне и да ми каже движи ли се пружината когато подава газ и като пусне газта връща ли се.

Дросела и ЕГР клапата са хванати едно за друго.Пружинката е точно от горе в лявата страна.
Дросела и ЕГР клапата са хванати едно за друго.Пружинката е точно от горе в лявата страна.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- emoo
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 745D
- Мечтае да кара: M-5
Re: Дросел клапа 525Д
колега защо имаш такова съмнение какво и е не вървили добре
- badjo E60
- младши ентусиаст
-
Върви много добре,но ми е вдигнала малко разхода.Това е единствения елемент който остава под съмнение по колата.Няма ли никой тук със 525Д колеги какво става

Събота ще карам колата и ще погледна ако няма кой друг да ти каже по-рано, обаче от описанието ти неразбирам какво точно трябва да видя.
Tool - Fear Inoculum
- badjo E60
- младши ентусиаст
-
Emooo написа:Събота ще карам колата и ще погледна ако няма кой друг да ти каже по-рано, обаче от описанието ти неразбирам какво точно трябва да видя.
Пружинката от снимката в червения кръг,като дадеш газ трябва да се завърта а като пуснеш газта трябва да се прибира,и така на всяко натискане на газта.Това отваряне и затваряне на пружинката при мен го няма.И ме интересува при теб как се държи.
Колега, погледнах го това при запалване и подаване на малко газ не мърда, обаче като завъртях ключа да угася колата това мръдна и се завъртя и пак се върна в изходна позиция.
Tool - Fear Inoculum
- badjo E60
- младши ентусиаст
-
Emooo написа:Колега, погледнах го това при запалване и подаване на малко газ не мърда, обаче като завъртях ключа да угася колата това мръдна и се завъртя и пак се върна в изходна позиция.
И при мен се държи така. Значи проблема с клапата отпада. Колега До колко оборота подаде газ

8 мнения
• Страница 1 от 1