Замърсяване на фар на Е61
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
14 мнения
• Страница 1 от 1
Замърсяване на фар на Е61
Здравейте,
Е60/61 имат едни много гадни ксенонови крушки D1S, дето оригинални от Osram светят жълто.. демек не вършат много работа. D1S на осрам свети само в 4100к.. нямат друг цвят, а буквално си е жълто (пробвах ги). Та поради цвета - си взех ментета дето са 6000к и светят много светло (със съвсем лек син отенък). Та от както смених крушката към китайските D1S - фаровете имат нещо като запотяване - прилича на запотяване, ама не е. Т.е. в началото мислех че е запотяване та направих това което прочетох че се прави - отваря се фара на топла кола в гаража и след 30-40 минути се затваря. Отидох да го затворя - още си седи това запотяване. Свалих си фара, докарах си го у дома.. сложих си го на радиатора и сега след 7-8ч - гледам пак си седи това запотяване, а фара направо е топъл - почти горещ. Даже бях махнал крушката за дългите светлини за да е по-сигурно проветрението, но явно това не е влата. Остават ми 3 предположения:
1. да е било така и преди това и да не съм го видял (97% сигурно че не е това - голям педант съм на тема светлини)
2. да е някакъв вид опушване от новите крушки (възможно ли е !?)
3. да е мръсотия (е да, ама защо ще се появи със смяната на крушките ?!)
Някой дали се е сблъсквал с такъв проблем ? Имам желание да го изкъпя (махнах скъпата част от долу [май се води високоловолтов преобразутвател], ама не знам дали няма още нещо дето може да даде фира ако го намокря).. но преди да рискувам тези скромни 700-1000 лева на къпне - реших да питам.
БТВ новите крушки - и двете свиркат отначало силничко и след 10-15 секунди намаля звука, но все още се чува.. такъв високочестотен.. не знам дали това не е свързано с този мой проблем и дали въобще е нормално това?
Ако някой има предложения какво може да е създало този проблем - нека сподели.. или да даде акъл за къпане какво друго да махна.
Калин
Е60/61 имат едни много гадни ксенонови крушки D1S, дето оригинални от Osram светят жълто.. демек не вършат много работа. D1S на осрам свети само в 4100к.. нямат друг цвят, а буквално си е жълто (пробвах ги). Та поради цвета - си взех ментета дето са 6000к и светят много светло (със съвсем лек син отенък). Та от както смених крушката към китайските D1S - фаровете имат нещо като запотяване - прилича на запотяване, ама не е. Т.е. в началото мислех че е запотяване та направих това което прочетох че се прави - отваря се фара на топла кола в гаража и след 30-40 минути се затваря. Отидох да го затворя - още си седи това запотяване. Свалих си фара, докарах си го у дома.. сложих си го на радиатора и сега след 7-8ч - гледам пак си седи това запотяване, а фара направо е топъл - почти горещ. Даже бях махнал крушката за дългите светлини за да е по-сигурно проветрението, но явно това не е влата. Остават ми 3 предположения:
1. да е било така и преди това и да не съм го видял (97% сигурно че не е това - голям педант съм на тема светлини)
2. да е някакъв вид опушване от новите крушки (възможно ли е !?)
3. да е мръсотия (е да, ама защо ще се появи със смяната на крушките ?!)
Някой дали се е сблъсквал с такъв проблем ? Имам желание да го изкъпя (махнах скъпата част от долу [май се води високоловолтов преобразутвател], ама не знам дали няма още нещо дето може да даде фира ако го намокря).. но преди да рискувам тези скромни 700-1000 лева на къпне - реших да питам.
БТВ новите крушки - и двете свиркат отначало силничко и след 10-15 секунди намаля звука, но все още се чува.. такъв високочестотен.. не знам дали това не е свързано с този мой проблем и дали въобще е нормално това?
Ако някой има предложения какво може да е създало този проблем - нека сподели.. или да даде акъл за къпане какво друго да махна.
Калин
- da6ip
- старши ентусиаст
-
- Кара: баничарка с компресор
Re: Замърсяване на фар на Е61
а пробва ли примерно да бръкнеш вътре с клечка за уши примерно и да видиш дали се изчиства това запотяване?
ясно че не можеш да ги изчистиш така, ама поне ще разбереш влага ли е, мазнина ли е, засъхнало нещо ли е?
никаква друга идея не мога да ти дам, ама ни дръж в течение че ще ни се случват все повече такива неща като остаряват колите.
ясно че не можеш да ги изчистиш така, ама поне ще разбереш влага ли е, мазнина ли е, засъхнало нещо ли е?
никаква друга идея не мога да ти дам, ама ни дръж в течение че ще ни се случват все повече такива неща като остаряват колите.
Space, pace and grace. www.more-to-come.com
kalcho написа:...голям педант съм на тема светлини...
и аз така

дори ги отварях: viewtopic.php?f=116&t=222399
kalcho написа:...Та от както смених крушката към китайските D1S - фаровете имат нещо като запотяване - прилича на запотяване, ама не е.
къде е точно това запотяване? отвътре пред самата лупа ли? или по целия фар?
предполагам две неща:
1. влага, която е попаднала при смяната на крушките... обаче ми се струва малко невероятно да не ще да се изпари толкова време... но не пречи да изчакаш още няколко дни.
2. някакво опушване от новите крушки. в резултат на нагряването нещо се е изпарило и е полепнало.
не ми е много ясно как точно си представяш да ги "изкъпеш"?
а и според мен, ще останат следи, тъй като е необходимо да ги избършеш отвътре, особено, ако са опушени.
при мен отвътре имаше някакъв прозрачен мътен слой, който се беше образувал с течение на времето.
@ndro написа:kalcho написа:...голям педант съм на тема светлини...
и аз така![]()
дори ги отварях: http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 6&t=222399kalcho написа:...Та от както смених крушката към китайските D1S - фаровете имат нещо като запотяване - прилича на запотяване, ама не е.
къде е точно това запотяване? отвътре пред самата лупа ли? или по целия фар?
предполагам две неща:
1. влага, която е попаднала при смяната на крушките... обаче ми се струва малко невероятно да не ще да се изпари толкова време... но не пречи да изчакаш още няколко дни.
2. някакво опушване от новите крушки. в резултат на нагряването нещо се е изпарило и е полепнало.
не ми е много ясно как точно си представяш да ги "изкъпеш"?
а и според мен, ще останат следи, тъй като е необходимо да ги избършеш отвътре, особено, ако са опушени.
при мен отвътре имаше някакъв прозрачен мътен слой, който се беше образувал с течение на времето.
Еха... много яко си я направил твоята

Наложи ми се днеска да ги сглобя... не се бях сетих с варианта да бръкна с нещо.. утре-други ден пак ще ги разглобя и ще пробвам с нещо да видя дали може да се махне. Иначе точно прилича на нещо като мътен слой... по-ситно от влага изглежда.. и не е пред самите лупи, а на различни места.. даже бих казал че пред самата лупа няма. Като намеря с какво да бръкна и да го тръкна - ще ви кажа какво е излезнало... но със сигурност не е влага.. отворих темата в полунощ.. на сутринта - още фара беше на парното и това още си седеше там.. някаква "зла гад" е. Жалко че остаряват така бързо колите..
Калин
- MadChicken
- Legendary
-
- Кара: G30 530iX LCI, F25 30iX
И при мен отвътре имат мътен слой, изглежда като изцапано. Бръкнах с една клечка за уши през дупката на дългите и клечката направо се изцапа
Някой няма ли идея дали няма някакъв начин да се почисти стъклото отвътре без да се отваря (реже) фара? Примерно рефлектора на дългите доста се клати, дали не може да се разкачи някак и да се отвори по-голяма дупка, откъдето да се бръкне и да се почисти?

Only dead fish follow the stream...
- badjo E60
- младши ентусиаст
-
- Кара: bmw F 11 530 D
- Мечтае да кара: BMW М6 Купе Кабрио
На един приятел му ги отвориха и изчистиха в един магазин за автоаксесоари в Пловдив.
ето адреса град Пловдив, улица Стоян Михайловски 11.Имат сервиз за монтаж на ксенони и правят такива магии

ето адреса град Пловдив, улица Стоян Михайловски 11.Имат сервиз за монтаж на ксенони и правят такива магии

- MadChicken
- Legendary
-
- Кара: G30 530iX LCI, F25 30iX
Благодаря ти колега, но Пловдив ми е малко далеч да си изпращам фаровете за такова нещо. Бих искал да си ги почистя сам, ако някой има други идеи...
Only dead fish follow the stream...
badjo E60 написа:На един приятел му ги отвориха и изчистиха в един магазин за автоаксесоари в Пловдив.
![]()
ако става дума за E60 - как точно са му ги отворили? и какво точно са изчистили?
- badjo E60
- младши ентусиаст
-
@ndro написа:badjo E60 написа:На един приятел му ги отвориха и изчистиха в един магазин за автоаксесоари в Пловдив.
![]()
ако става дума за E60 - как точно са му ги отворили? и какво точно са изчистили?
Изрязаха го, със препарат го изчистиха а стъклото са го полирали. После сложиха други рингове.
badjo E60 написа:Изрязаха го, със препарат го изчистиха а стъклото са го полирали. После сложиха други рингове.
какви рингове са сложили? с какво са го залепили обратно? и колко пари са му взели?
- badjo E60
- младши ентусиаст
-
@ndro написа:badjo E60 написа:Изрязаха го, със препарат го изчистиха а стъклото са го полирали. После сложиха други рингове.
какви рингове са сложили? с какво са го залепили обратно? и колко пари са му взели?
Ринговете ги поръча от eBay.За парите към 100 лева някъде.
badjo E60 написа:@ndro написа:badjo E60 написа:Изрязаха го, със препарат го изчистиха а стъклото са го полирали. После сложиха други рингове.
Ринговете ги поръча от eBay.За парите към 100 лева някъде.
любопитно ми е що за рингове са това.
може ли реална снимка на конкретните фарове, а не някаква от интернет (ebay) дето показва как светят ринговете като им се сложат китайски диоди?
- stefanov_d
- Потребител
-
- Кара: E60 530D
Здравейте, и аз смятам да си чистя фаровете, че и моите са доста замъглени, сега разбирам, че да се изрежат трябва да се изрежат, само въпроса ми е, задължително ли като се отрежат се сменят тея рингове или може и със старите

- Cinder
- ентусиаст
-
- Кара: F90 M5C
Можеш да си караш и със старите рингове, ама ако ще режеш фара, трябва да си луд да не ги смениш 

14 мнения
• Страница 1 от 1