софитуер за препрограмиране на модули в е60
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
9 мнения
• Страница 1 от 1
софитуер за препрограмиране на модули в е60
здравейте колеги , накой знае ли софтуер с който мога да сменя vin-a през obd-to на даден модул зет от друга кола с vin-a на моята за да го познава , бях чел някаде за такъв софтуер даже за цялостна смяна във всички модули , но сега не го намирам
благодаря
благодаря
- vgza
- младши ентусиаст
-
- Детайли за колата: A7
Re: софитуер за препрограмиране на модули в е60
Софта е DIS/GT1
Трябва ти специален кабел като преди това трябва да инсталнеш INPA-EDIBAS, след това емулатор на жълтата кутия която имат в БМВ (ако не ти се дават 700лв за клонинг)
Пиши ми на лично ако искаш линк към ебей откъдето можеш да си купиш нужното. Приготви около 120-130 лв
Кой модул искаш да програмираш?
Трябва ти специален кабел като преди това трябва да инсталнеш INPA-EDIBAS, след това емулатор на жълтата кутия която имат в БМВ (ако не ти се дават 700лв за клонинг)
Пиши ми на лично ако искаш линк към ебей откъдето можеш да си купиш нужното. Приготви около 120-130 лв
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
С Дис ще му е трудничко да кодира Е60 

- Ilko Ivanov
- некъв ентусиаст
-
- Кара: F02 750iL
vgza написа:Софта е DIS/GT1
За Е60 "жълтата кутия" няма да му върши работа за КОДИРАНЕ.
Ще му трябва "оранжевата кутия"

- vgza
- младши ентусиаст
-
- Детайли за колата: A7
Верно, току що се порових в опциите на диса, няма за кодиране. Има някаква опция за програмиране, аз затова се обърках 
Progman мисля че се казваше софта, но колегите да се изкажат. Ще ти трябва и OPPS, а той струва около 700USD така че по-евтино ще ти излезе да отидеш в БМВ да ти го направят
Сега малко офф топик : Защо като има хора, които са компетентни(примерно двамата модератори по-горе) вместо да иронизират хората не седнат да напишат полезен отговор?

Progman мисля че се казваше софта, но колегите да се изкажат. Ще ти трябва и OPPS, а той струва около 700USD така че по-евтино ще ти излезе да отидеш в БМВ да ти го направят
Сега малко офф топик : Защо като има хора, които са компетентни(примерно двамата модератори по-горе) вместо да иронизират хората не седнат да напишат полезен отговор?
- Ilko Ivanov
- некъв ентусиаст
-
vgza написа: Сега малко офф топик : Защо като има хора, които са компетентни(примерно двамата модератори по-горе) вместо да иронизират хората не седнат да напишат полезен отговор?
Защото е малко по-сложно отколкото ти си го представяш

При Е60 първо КОДИРАНЕТО /не говорим за промяна на настройки/ на модулите е малко рискована работа .
Второ със GT1 и OPPS не може да се променят номерата на шасито по модулите.
Заводските диагностики са направени така ,че да програмират нови /девствени модули/
Има си други софтуери и хардуери за тази цел.
Ilko Ivanov написа:vgza написа: Сега малко офф топик : Защо като има хора, които са компетентни(примерно двамата модератори по-горе) вместо да иронизират хората не седнат да напишат полезен отговор?
Защото е малко по-сложно отколкото ти си го представяш![]()
При Е60 първо КОДИРАНЕТО /не говорим за промяна на настройки/ на модулите е малко рискована работа .
Второ със GT1 и OPPS не може да се променят номерата на шасито по модулите.
Заводските диагностики са направени така ,че да програмират нови /девствени модули/
Има си други софтуери и хардуери за тази цел.
добре колега , дай ако може найстина малко по-подробна информация с кой софтуер може да се постигне желания резултат ?
вижте какво намерих , това дали ще свърши работа или то променя vin-a във всички модули като общо ?
http://autodiax.com/-professional-tools ... 1-vin.html
- Ilko Ivanov
- некъв ентусиаст
-
pe4kata написа:вижте какво намерих , това дали ще свърши работа или то променя vin-a във всички модули като общо ?
Това би трябвало да свърши работа.......
Не съм го изпробвал лично все още,но казват че става.
9 мнения
• Страница 1 от 1