смяна накладки

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: БМВ 535д

смяна накладки

Мнение от new FAN » 01 Дек 2010, 22:36

От няколко дни ми излиза надпис на компа за смяна на задни накладки.Някой може ли да ми даде съвет при тази сервизна операция.Интересува ме как се нулира сигналът за инспекцията и подробности около подмяната.Благодаря на всвеки който пише по темата защото съм нов във семейството.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e-60 3.0.D,2006
Мечтае да кара: Форд-Мустанг
Детайли за колата: M-paket,2006g,231+++p.s.

Re: смяна накладки

Мнение от aigner » 02 Дек 2010, 21:07

влизай в сервизът там знаят всичко не се затормозявай да решеваш проблемът .
Пламен

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Toni 74 » 03 Дек 2010, 7:50

new FAN написа:От няколко дни ми излиза надпис на компа за смяна на задни накладки.Някой може ли да ми даде съвет при тази сервизна операция.Интересува ме как се нулира сигналът за инспекцията и подробности около подмяната.Благодаря на всвеки който пише по темата защото съм нов във семейството.

Здравей калега .Като за начало свали задно дясно и погледни в какво състояние са .

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от g.petrow » 03 Дек 2010, 9:32

Като за начало трябва да знаеш, че комп-а приканва за смяна доста по-рано от реалното състояние на накладките. При спокойно каране могат да изкарат и още 2-3000 км. Не е препоръчително да се прекалява, защото ако опре на метал, дисковете се надират. Подробности няма - или си ги сменяш сам, или някой в сервиз. Не е като да откриваме топлата вода :mhihi:
За показанията на комп-а има отделна тема, мисля че беше в подфорума за тройките, казва се DIY (do it yourself) , или направи си сам :) Там е обяснено относно зануляването не само на накладките, но и на други съобщения! :yes:

Потребител
Аватар
Кара: БМВ 535д

Мнение от new FAN » 04 Дек 2010, 1:21

Благодаря за отговорите!Ако някой има други мнения по темата нека пише.Съвсем съм новобранка ама много се кефя за сега.... Това е самолет ,а не кола...Някой беше писал във форума че си кара нормалничко ,ама като му прищрака-гаааззз и голяааам кеееефффф...,е докато сум скнижка още де :D

Назад към Е60/Е61