Скоростна кутия
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
7 мнения
• Страница 1 от 1
Скоростна кутия
Имам е60 530i автоматик. Сменям ли маслото на скоростната кутия или не ? Ако да, на колко километра?
Re: Скоростна кутия
То тука във форума доста беше дъвкана тази тема и аз в крайна сметка също не можах да разбера, трябва ли да се сменя или не. Ако не ти прави въртели, не виждам защо да го сменяш маслото, ако пък си решил да го сменяш, вземай там точно такова масло, каквото било написано на капачката или там по ВИН си го поръчай, за да не съжаляваш после. И май веднъж като се смени, започва по-бързо да си губи физичните свойства и вече е хубаво да се сменя на 60к км.
Всичко това ти го казвам по спомени от теми, които бях чел преди време
Всичко това ти го казвам по спомени от теми, които бях чел преди време

- MadChicken
- Legendary
-
- Кара: G30 530iX LCI, F25 30iX
Колега ако искаш да ти е мирна главата сменяй маслото на 60-70хил.км, че после много боли иначе. Цялата работа е около 500лв, освен ако не го правиш в BMW 

Only dead fish follow the stream...
- Nikolay86
- младши ентусиаст
-
Моето мнение е също да си смениш маслото в скоростите,за да не те заболи галавата в даден момент!А за смяната бих те посъветвал да я направиш в сериозен сервиз,оторизиран или на някой,който имаш доверие 

- joropc
- младши ентусиаст
-
- Кара: 03'BMW525DA;06'BMWX5 3.0DSportpaket
- Мечтае да кара: Волга комби
MadChicken написа:Колега ако искаш да ти е мирна главата сменяй маслото на 60-70хил.км, че после много боли иначе. Цялата работа е около 500лв, освен ако не го правиш в BMW
В тази цена не влиза добавката, която препоръчват ZF за отделяне на конденза в маслото.До скоро дийлърите я доставяха на цена около150 лева, но по необясними за мен причини, сега е около 300 лева.
http://bmwpower-bg.net/forums//viewtopi ... c&start=30
- пламен_съни
- Потребител
-
По принцип от завода производител казват,че не се сменя,но...!
bmvlover написа:Имам е60 530i автоматик. Сменям ли маслото на скоростната кутия или не ? Ако да, на колко километра?
преди да пуснеш тема, използвай търсачката и чети.
пламен_съни написа:По принцип от завода производител казват,че не се сменя,но...!
говорил си със завода производител ли?
7 мнения
• Страница 1 от 1