монтаж ксенон на халогените е60..как ???
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
13 мнения
• Страница 1 от 1
- torre
- Потребител
-
- Кара: М550Д
монтаж ксенон на халогените е60..как ???
здравеийте колеги,
купих си комплект ксенон HB4 за халогените и искам да си го монтирам. някой има ли представа дали треа да свалям бронята или може и без, и по-точно как се демонтират и монтират халогените . става въпрос за Е60 с М пакет ... предварително благодаря на всички и със здраве
купих си комплект ксенон HB4 за халогените и искам да си го монтирам. някой има ли представа дали треа да свалям бронята или може и без, и по-точно как се демонтират и монтират халогените . става въпрос за Е60 с М пакет ... предварително благодаря на всички и със здраве

- da6ip
- старши ентусиаст
-
- Кара: баничарка с компресор
Re: монтаж ксенон на халогените е60..как ???
не се сваля бронята
свалят се, или поне разхлабват, корите под бронята от двете страни на колата и се отваря облицовката отвътре на калника отпред откъм халогена, за да стигнеш до него.
повече подробности - да се включи някой който го е правил това
свалят се, или поне разхлабват, корите под бронята от двете страни на колата и се отваря облицовката отвътре на калника отпред откъм халогена, за да стигнеш до него.
повече подробности - да се включи някой който го е правил това
Space, pace and grace. www.more-to-come.com
монтажът не е труден. предната броня се сваля. монтират се баластите. поставят се ксеноновите крушки в гнездото на халогените.
но... трябва да се монтират и едни допълнителни филтри (задължително), както и да се настрои компютърът да не отчита грешки.
аз го правих това при моя майстор съвсем скоро. взе ми 50-ина лева за монтаж. допълнителните филтри бяха към 50 лв също. ако те интересува - пиши.
но... трябва да се монтират и едни допълнителни филтри (задължително), както и да се настрои компютърът да не отчита грешки.
аз го правих това при моя майстор съвсем скоро. взе ми 50-ина лева за монтаж. допълнителните филтри бяха към 50 лв също. ако те интересува - пиши.
- da6ip
- старши ентусиаст
-
- Кара: баничарка с компресор
ъъъ тука май не уцелих.. мислех че трябва достъп до крушките само, ама явно е по-сложно 

Space, pace and grace. www.more-to-come.com
бронята се сваля, за да има поле за действие. баластите се монтират зад нея ниско и в близост до фаровете за мъгла, свързват се всички кабели, монтират се крушките (без да се свалят фаровете от бронята) и т.н.
свалянето е сравнително лесно - държи се на няколко винта
играчката е в поставянето на допълнителните филтри и свързването на кабелите, както и настройките на компа след това.
свалянето е сравнително лесно - държи се на няколко винта

играчката е в поставянето на допълнителните филтри и свързването на кабелите, както и настройките на компа след това.
- S_GonzaLes
- младши ентусиаст
-
Да попитам аз тези филтри каква роля имат ? също така след като сте настроили компа да не дава грешка ако ти изгори крушката кога ще разбереш... нещо май майстора е искал да го направи по по лесния начин без да помисли грам... а по отношение на това за самия монтаж, най-лесно поне според мене е да се свалят 2та подкалника и да се монтира всичко, фаровете не трябва да се махат.
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
@ndro написа:играчката е в поставянето на допълнителните филтри
т.н. "залъгалки за борд.компа" - да не отчита изгоряла крушка заради различното напрежение...повечето съвременни ксенонови китове...не дават грешки (конфигурирани са така, че да лъжат, без допълнителни модули (залъгалки))
- torre
- Потребител
-
- Кара: М550Д
сърдечни благодарност на колегата @ndro за съдействието ! Монтираха ми ксеноните където той ми препоръча-всичко е ОК ... все така отзивчив да си пич
евала 

радвам се, че всичко е окей. аз чакам първите мъгли, за да тествам мойте жълтите ще светят ли добре...
жив и здрав и като имаш път към софия звънни да се видим
жив и здрав и като имаш път към софия звънни да се видим

- S_GonzaLes
- младши ентусиаст
-
Не ми отговорихте на въпроса, отчита ли ви грешка ако изгори крушка ?
S_GonzaLes написа:Не ми отговорихте на въпроса, отчита ли ви грешка ако изгори крушка ?
нямам идея. не сме деактивирали проверката на компютъра, но не съм сигурен какво правят останалите компоненти, които са инсталирани.
утре мога да си направя експеримент като махна едната крушка и ще ти кажа

в случай, че не отчете, имаш ли предложение? доколкото си спомням и ти си сложи ксенони на фаровете за мъгла преди няколко месеца.
- S_GonzaLes
- младши ентусиаст
-
Дам имам предложение което струва 3-5 лв... и няма никакво пипане по компа на колата, какато няма и тия залъгалки и тем подобни неща.
S_GonzaLes написа:Дам имам предложение което струва 3-5 лв... и няма никакво пипане по компа на колата, какато няма и тия залъгалки и тем подобни неща.
звучи супер

само да уточня, че не сме пипали нищо по компа този път... в първия си пост съм писал, че трябва да се правят настройки, но това не е така (грешката е моя).
не успях да проверя дали отчита изгоряла крушка, но скоро ще разбера...
13 мнения
• Страница 1 от 1