Въпрос за температура 320д
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
25 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Здравейте,
искам да попитам сега в зимни условия, някой който си следи температурата дали това енормално. Колата е 320d преди фейс е90, като я запаля доста бързо започва да духа топло, но температурата на охладителната течност стои около 60 градуса, дори след 15-20 мин извънградско каране (направих 20км в посока и обратно) и в града беше 59 градуса. Пипнах тръбите (големите черните към радиатора) тази от страната на шофьорската страна е топла, а другата, която е от страната на пасажерската страна, която се включва в радиатора долу е студена (мисля, че излиза от водната помпа). Въпроса ми дали е нормално като е пуснат климатика и да загрява доста бавно или нещо термостата е останал отворен и трябва да се гледа?
искам да попитам сега в зимни условия, някой който си следи температурата дали това енормално. Колата е 320d преди фейс е90, като я запаля доста бързо започва да духа топло, но температурата на охладителната течност стои около 60 градуса, дори след 15-20 мин извънградско каране (направих 20км в посока и обратно) и в града беше 59 градуса. Пипнах тръбите (големите черните към радиатора) тази от страната на шофьорската страна е топла, а другата, която е от страната на пасажерската страна, която се включва в радиатора долу е студена (мисля, че излиза от водната помпа). Въпроса ми дали е нормално като е пуснат климатика и да загрява доста бавно или нещо термостата е останал отворен и трябва да се гледа?
- georgi_1986
- младши ентусиаст
-
- Кара: e39 528i 1996г.
Re: Въпрос за температура 320д
Имаш 2 термостата, смени ги най-добре с оригинални. Трябва температурата да е над 80гр. При 60гр ще ти се запуши дпф-а ако го имаш, защото колата спира да прави регенерации.
- georgi_1986
- младши ентусиаст
-
175лв е големия термостат, 105 е малкия термостат. Оригинални без отстъпка, иначе на някоя марка заместител идват към 110-120лв 2та броя но има много ментета и често се случва да не работят коректно.
Ако не намеря оригинални на тези BEHR дали са окей, четох няколко теми и май това се препоръчва?
- georgi_1986
- младши ентусиаст
-
wdas написа:Ако не намеря оригинални на тези BEHR дали са окей, четох няколко теми и май това се препоръчва?
Като цяло стават, имам колега който сложи BEHR и е доволен, малко е въпрос на късмет.
- Moni_BMW
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 320d
- Мечтае да кара: 850 CSI E31
- Детайли за колата: E90 M47D20TU2 2005
475 Black Sapphire Metallic
M3- package, 18” wheels Style 260
И аз съм с Behr ,даже имам е46ца и на нея го сменявах преди 2 седмици сложих Behr . Няма проблеми.
///M power
- Smok
- Потребител
-
- Кара: Е46 318i, Е91 320d
- Детайли за колата: Е46 318i, Е91 320d
Термостатите са ти заминали... Препоръчвам ти да ги смениш и двата с оригинални + О оръстените към тях, от опит казвам...
https://www.facebook.com/OvertopAgency/
EVENTS*BABYSITTING & ENTERTAINMENT*BTL
EVENTS*BABYSITTING & ENTERTAINMENT*BTL
Да така мисля да направя, а тези О пръстени не вървят ли с термостатите?
Оригиналните термостати са Mahle/BEHR. Купи си афтърмаркер Mahle/BEHR и ще видиш, че надписа на BMW е изтрит. Щом маркуча след водната помпа е студен най-вероятно само малкия е останал отворен, но по-добре и двата смени. Да знаеш ,че за малкия трябва о-пръстен да си купиш отделно няма го в комплекта, жълт е на цвят. На мен ми излезнаха 50€ двата от Германия.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sent from my iPhone using Tapatalk
Последна промяна Dilyan1 на 02 Яну 2022, 13:09, променена общо 1 път
Аз имах абсолютно същия проблем, смених големия термостат с MAHLE 97 левя и сега не мърда от 90 градуса.
Оригинален голям е 175лв.
Оригинален малък е 105.
За малкия там съм BERH.
Най-сигурно е, както казва колегата, оригинален, но не смятам, че ще сбъркаш и ако предпочетеш алтернатива, стига да я закупиш от директен вносител.
Sent from my SM-G980F using Tapatalk
Оригинален голям е 175лв.
Оригинален малък е 105.
За малкия там съм BERH.
Най-сигурно е, както казва колегата, оригинален, но не смятам, че ще сбъркаш и ако предпочетеш алтернатива, стига да я закупиш от директен вносител.
Като правиш поръчка има в повечето случай описание и има случаи, в които не идват с уплътнението, за това провери.wdas написа:Да така мисля да направя, а тези О пръстени не вървят ли с термостатите?
Поставих ги термостатите, колата си държи 88 градуса температура, въпроса е че обезвъздушаването не е изцяло завършено май, тъй като на запален двигател отварям капачката и струаята за обратен антифриз едвам тече, на приятел гледахме при него направо си пръска, та мисля че има още въздух в системата, някой да даде съвет, или просто да я оставя да се обезвъздуши сама след няколко карания?
- NGneer4eto
- ентусиаст
-
- Кара: Е90 330d
- Мечтае да кара: по Аутобан
- Детайли за колата: снегорин
wdas написа:Поставих ги термостатите, колата си държи 88 градуса температура, въпроса е че обезвъздушаването не е изцяло завършено май, тъй като на запален двигател отварям капачката и струаята за обратен антифриз едвам тече, на приятел гледахме при него направо си пръска, та мисля че има още въздух в системата, някой да даде съвет, или просто да я оставя да се обезвъздуши сама след няколко карания?
Обикновено до 2-3 дни се обезвъздушава напълно. Зависи и колко се кара. Вижда се по нивото на антифриза. АКо не ти вдига температурата не виждам за какво да се притесняваш. Наблюдавай я една-две седмици!
25 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2