Температурен сензор преди DPF при E91 177кс. 2008
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
4 мнения
• Страница 1 от 1
Температурен сензор преди DPF при E91 177кс. 2008
Здравейте, карам Е91 2008г 320 177кс. N47D20
Скоро смених датчика за налягане преди дпф-а и егр клапана с нови, но преди два дни след проверка дали си прави автоматичните регенерации се натъкнах че датчика за температура преди дпф е забил на -40.
Нямам никакви записани грешки на мотора.
Искам да знам дали трябва да сменя този датчик и как така прави регенерации като показва -40. Последната успешна регенерация е била преди 160км.
Има модели при които този датчик не се отчита дали и при моя не е така въпреки че знам че не е LCI.
Също така сутрин сега вече като е около минус 2 -3 градуса на празен ход на място има колебания в оборотите между 750 -950 оборота и направо поклаща колата. Казаха ми че е от грешката която имах за сензора на егр-а и затова го смених но всичко се оправи за 1-2 седмици и сега въпреки че съм с нов егр и няма грешки пак когато е студена започна да претриса.
Скоро смених датчика за налягане преди дпф-а и егр клапана с нови, но преди два дни след проверка дали си прави автоматичните регенерации се натъкнах че датчика за температура преди дпф е забил на -40.
Нямам никакви записани грешки на мотора.
Искам да знам дали трябва да сменя този датчик и как така прави регенерации като показва -40. Последната успешна регенерация е била преди 160км.
Има модели при които този датчик не се отчита дали и при моя не е така въпреки че знам че не е LCI.
Също така сутрин сега вече като е около минус 2 -3 градуса на празен ход на място има колебания в оборотите между 750 -950 оборота и направо поклаща колата. Казаха ми че е от грешката която имах за сензора на егр-а и затова го смених но всичко се оправи за 1-2 седмици и сега въпреки че съм с нов егр и няма грешки пак когато е студена започна да претриса.
- NGneer4eto
- ентусиаст
-
- Кара: Е90 330d
- Мечтае да кара: по Аутобан
- Детайли за колата: снегорин
Re: Температурен сензор преди DPF при E91 177кс. 2008
Щом показва -40 вероятно не работи. Това е минималната стойнойст, при която дава сигнал. Обикновено това се случва, когато датчикът е откачен или не работи. Другият вариант е да дава максимална температура. Като това не е гаранция, че проблемът е в датчика. Може да е кабел и дори софтуер. Съмнява ме този датчик да не пее в хора, тъй като доколкото знам за регенерация температурата трябва да мине 400 градуса или нещо подобно беше. Възможно е при определени условия да започва да показва вярно и да почва да прави регенерации. Трябва някой да го види това!
Говорих с майстори от един сервиз и те ми потвърдиха че компютъра не го чете този датчик и че е нормално в този случай да показва -40. Казаха ми че не трябва да го сменям с нов.
- NGneer4eto
- ентусиаст
-
- Кара: Е90 330d
- Мечтае да кара: по Аутобан
- Детайли за колата: снегорин
gmandonov написа:Говорих с майстори от един сервиз и те ми потвърдиха че компютъра не го чете този датчик и че е нормално в този случай да показва -40. Казаха ми че не трябва да го сменям с нов.
Ами не знам дали е същия датчик, но влез на Ista в статусите на DPF-системата, където се гледат регенерациите, наляганията и виж какви температури дава на газовете. Ако и там ти показва -40 според мен имаш проблем. Ако е друг датчик, вероятно този не играе роля, въпреки, че досега не съм чул за "излишен" датчик в автомобил, тъй като е набутвация за завода да слага нещо, което не се ползва.
4 мнения
• Страница 1 от 1