Cc-id 415; самоотварящо се стъкло багажник

3-та серия ('06-'12)

Модератори: Dimitroff, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: E91 LCI 318d 105kW autom

Cc-id 415; самоотварящо се стъкло багажник

Мнение от n_netov » 09 Фев 2021, 20:49

E91 фейс
Излезе грешка cc id 415 - battery discharge when stationary.
На следващата сутрин видях, че плафоните на багажника светеха. Няма как да съм го забравил отворен. Оказа се, че стъклото е отворено. На отворено стъкло чух машинката, която го отваря как постоянно се опитва да заключи/отключи. Затворих стъклото, но пак се отвори само. В момента, в който успях да го затворя и отворих капака, стъклото отново се отвори само. По едно време копчето, с което се отваря стъклото отказа. Отказа и копчето, с което се отваря капака. Но пък капака се отваряше с дистанционното. След това пък не работеше копчето на стъклото, а работеше копчето на капака. Има моменти, в които и двете работят. И така ту една комбинация, ту друга, ту трета.
Всички светлини на капака работят. Проблем с радиото няма. Дистанционното работи от достатъчно далеч. Тези неща ги казвам във връзка с това, че не мисля, че кабелите между купето и капака са прекъснати, въпреки това предстои да ги проверя. Ще отворя и копчето на стъклото.
В момента машинката на стъклото е изключена (не знам кога ще реши да се отвори само), но пък от там колата отново не може да заспи, защото си мисли, че стъклото е отворено, въпреки че мисля, че при достатъчно дълго време при никаква активност трябва да заспи. Не мисля, че причината е в нея, защото копчето на капака ту работи, ту не при изключена машинка. Дори и на изключена машинка записва Cc-id 415.
Някой да може да ме насочи към нещо различно от това, което съм споменал?

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Re: Cc-id 415; самоотварящо се стъкло багажник

Мнение от vld » 10 Фев 2021, 14:27

Бутона на чистачката е окъсил, това им е слабо място.
За да си сигурен, можеш да му откачиш буксата, намира се под пластмасата от вътрешната страна.
Купи си чисто нов за да не се налага повече да се занимаваш с него, цената му е около 100лв. в бмв.
Изображение

Назад към E90/E91/E92/E93