Bmw 320d ремап

3-та серия ('06-'12)

Модератори: Dimitroff, Технически модератори

Потребител
Аватар

Bmw 320d ремап

Мнение от Bmw987653 » 21 Дек 2020, 0:36

Здравейте притежавам Bmw 320д x-drive автоматик. Какво вие мнението за ремапване на автомобила+ Ремап на скоростите XHP flash, къде може да се извърши ремапа качествено? Автомобилът го имам от почти нов отвреме на време има проблем между 3-4 скорост при загряване на скоростите се получават удари, проблем ли ще бъде това при ремап и има ли решение този проблем?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Re: Bmw 320d ремап

Мнение от zvetiko » 21 Дек 2020, 14:29

Ремапа ще натовари скоростната кутия, а тя вече е проблемна. Ако към бюджета можеш да добавиш и ремонт на кутията го направи.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: пенсионерската
Мечтае да кара: самолети и лодки
Детайли за колата: E91 320d М47

Re: Bmw 320d ремап

Мнение от zzafirov » 19 Яну 2021, 16:36

За автоматика - аз флашнах моя с XHP Stage 3 и съм доволен; кутията ми се струва, че е по-бърза и работи по-добре спрямо преди. Относно къде, на сайта на XHP има dealer locator, заповядай линк: https://www.xhpflashtool.com/dealer_locator/

За приритването - при мен го има само когато превключва от 2-ра на 3-та и предполагам, че някое уплътнение или соленоид на кутията са заминали - ще го мъча напролет, евентуално с рециклиране на торк и да ми е спокойно след това.

За ремап на мотора - според мен би имало смисъл, но само ако всичко друго е изрядно т.е. дюзи, турбина и автоматик - иначе си губи смисъла. Ако нещо е тръгнало, увеличеното натоварване в работата на елементите ще ускори проявленията на проблемите и може да доведе до счупване с поражения. А приритването например, за мен е симптом, че кутията в някаква степен е тръгнала...

Назад към E90/E91/E92/E93