Индикация за спукана гума не се ресетва.

3-та серия ('06-'12)

Модератори: Dimitroff, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e90 320d 163hp 2006

Индикация за спукана гума не се ресетва.

Мнение от baga » 03 Ное 2020, 23:18

Здравейте! Светна ми индикацията за спад в налягането на гумите /червено/ и не успявам да я зануля, както преди. Въпреки, че деде една, две фалшиви тревоги, за 8 години хвана 6-7 спукани гуми и ги спаси от брак - не карам рънфлет. Сега обаче, свети червено и след зануляване излиза отново. Хрумна ми за датчик ABS, но не свети нищо друго, нито ръчната, нито ABS. Светна два дни след монтаж на зимен комплект джанти с гуми 16-ки /летните са 17-ки и двата комплекта са стандартни размери/ Гумите не са нови, но са равномерно износени - въртя ги предни, задни и до сега не съм имал такъв проблен. Налягането абсолютно еднакво и е проверено с няколко различни манометъра. Някакви идеи?

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: Индикация за спукана гума не се ресетва.

Мнение от cmapmep » 04 Ное 2020, 13:44

Знам, че си го правил много пъти, но сигурен ли си, че не пропускаш нещо, например т.5?
Код: Избери целия код
1. Start engine, don't drive off.
2. In the indicator stalk/lever, scroll the inset button, until the tyre symbol and the word 'INIT' are displayed.
3. Press the end button, to confirm your choice.
4. Push the end button and wait (several seconds) for the tick symbol to be added to 'INIT'.
5. Drive off and let the initialisation take place, there is no further feedback.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e90 320d 163hp 2006

Re: Индикация за спукана гума не се ресетва.

Мнение от baga » 05 Ное 2020, 10:46

Успях! След цъкането има задържане и стана. Благодаря!

Назад към E90/E91/E92/E93