Проблем със CIC след ретрофит.
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
7 мнения
• Страница 1 от 1
- ZALMAN
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: F01 - E70 LCI - e92 LCI
Проблем със CIC след ретрофит.
Здравейте , днес свързах циц бизнес (малкото нави:) ) Всичко тръгна добре , тръгнах да го кодирам и се омаза нещо. Екрана стана уголемен , все едно е сменена резолюцията. Увеличено е всичко и не се вижда целия екран.
Ето една снимка какви съм ги сътворил , и ако някой знае как да се оправи ще черпя.
Ето една снимка какви съм ги сътворил , и ако някой знае как да се оправи ще черпя.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Re: Проблем със CIC след ретрофит.
Нещо си объркал при кодирането.
Прегледай си пак стъпка по стъпка каква опция си добавил в кас и лм. дали е профи или е бизнес, после кодирай модула по колата и екрана също.
Това за да си вземе всички настройки според оборудването на колата, иначе може на монитора с НЦС да му смениш резолюцията.
Прегледай си пак стъпка по стъпка каква опция си добавил в кас и лм. дали е профи или е бизнес, после кодирай модула по колата и екрана също.
Това за да си вземе всички настройки според оборудването на колата, иначе може на монитора с НЦС да му смениш резолюцията.

- Guberkov
- младши ентусиаст
-
- Кара: N46b20
- Мечтае да кара: BMW F10 M550i V8 TT
Кодирал си като за по-големият дисплей с по-голямата резолюция, а ти си с малкият дисплей с по-малката резолюция и затова ти се е получило така 

- ZALMAN
- кандидат ентусиаст
-
Какво направих до тук добавих 0909 добавих и 6VA след това добавих и навито което трябва да е с номер 606 кодирах , навито се ресетна и се оправи. Вече екрана е добре. Сега искам да кодирам правилно парктроника , и изображението на купето , защото в момента ми го дава от седан и един вид имам и преден парктроник а аз имам само отзад. Също нямам левел за масло и не ми е активирано навито.
Интересно , че в NCS expert като отварям модулите не виждам да има CIC. Начинаещ съм и дори не знам кое да кодирам , като цяло съм добавил VO само в каса трябва ли на друго място ?
Интересно , че в NCS expert като отварям модулите не виждам да има CIC. Начинаещ съм и дори не знам кое да кодирам , като цяло съм добавил VO само в каса трябва ли на друго място ?
- awful
- ентусиаст
-
- Кара: F11 530xD LCI 2014
- Мечтае да кара: само BMW
- Детайли за колата: 1 - E91 320D 07, 2 - е91 LCI 318d
ZALMAN написа:Какво направих до тук добавих 0909 добавих и 6VA след това добавих и навито което трябва да е с номер 606 кодирах , навито се ресетна и се оправи. Вече екрана е добре. Сега искам да кодирам правилно парктроника , и изображението на купето , защото в момента ми го дава от седан и един вид имам и преден парктроник а аз имам само отзад. Също нямам левел за масло и не ми е активирано навито.
Добавя се FA във CAS и NFRM след това като се кодира по дефлот
- ZALMAN
- кандидат ентусиаст
-
Някой ще може ли да опише стъпка по стъпка ?
едит:
мисля , че това е реда
F1 Then F3 , select chassis E89 for E90 , then cas to read FA , then when that's finished click back(F6)
then click process ECU , Select cic , press ok ,
then you should see cic with sg_codierung underneath it....
then click execute job, it will say coding active, then coding ended
close down ncs expert, you have just coded the cic for your vehicle order....
едит:
мисля , че това е реда
F1 Then F3 , select chassis E89 for E90 , then cas to read FA , then when that's finished click back(F6)
then click process ECU , Select cic , press ok ,
then you should see cic with sg_codierung underneath it....
then click execute job, it will say coding active, then coding ended
close down ncs expert, you have just coded the cic for your vehicle order....
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 440i
Написах ти го и в другата тема, не си много наясно как се случват нещата и накрая ще омажеш цялата кола. По-добре отиди, черпи някой една бира и да ти накодира всичко както си трябва. Нещата не са сложни, ама трябва да почнеш от по-елементарни неща, а ти скачаш по някакви китайски гайдчета, които дори не са за това, което на теб ти трябва, и повтаряш стъпка по стъпка. Крайният резултат се вижда. Дори бих ти препоръчал колегата vld, може да те открехне на доста от тези неща 

7 мнения
• Страница 1 от 1