Проблем с антифриз. ЕГР охладител

3-та серия ('06-'12)

Модератори: Dimitroff, Технически модератори

Потребител
Аватар

Проблем с антифриз. ЕГР охладител

Мнение от Zaprqnow » 04 Авг 2020, 18:46

Здравейте, колеги. От няколко месеца имам проблем с загубата на антифриза. Казаха ми, че проблема идва от спукан ЕГР охладител, тъй като колата пушеше бял дим. Ноември месец сложих втора употреба ЕГР охладител, след което Януари месец се спука и започна отново колата да губи антифриз. Антифриза влизаше в колекторните тръби и колата пушеше бял дим. Казаха ми да си взема нов оригинален и няма да имам проблем. Закупих чисто нов от М Кар, и преди 1 месец отново се спука. Може ли да ме посъветвате какво да правя? Колата е БМВ е92 330 дизел, като я купих без ДПФ. :| :|

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Re: Проблем с антифриз. ЕГР охладител

Мнение от vld » 05 Авг 2020, 5:32

Най- лесно ще ти е да го изолираш, но трябва да се провери дали нямаш повишено налягане в охладителната система.
Пукат се тези охладители, ама 3 пъти да ти се случи определено си имаш друг проблем.
Иначе изолирането е лесна работа охладителя се изхвърля заедно с егр-а, коригира се софтуера и приключваш с този проблем.
Изображение

Потребител
Аватар

Re: Проблем с антифриз. ЕГР охладител

Мнение от Zaprqnow » 06 Авг 2020, 18:22

Здравей, колега. От какво може да се получава този проблем? Би ли препоръчал майстор в региона на София, които се занимава с премахването на ДПФ и да прегледа цялостно софтуера на колата?

Назад към E90/E91/E92/E93