Третиране на акумулаторното отделение E91

3-та серия ('06-'12)

Модератори: Dimitroff, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 320 Touring

Третиране на акумулаторното отделение E91

Мнение от SpeedyMan » 20 Ное 2019, 21:10

Здравейте колеги,

Забелязвах ръждива гняз под акумулатора, преполагам че е протекъл електролит с годините и е започнал да работи. Дренажното маркуче го намерих извадено, нямам идея защо. Вероятно е запушено от външна страна и ако е имало налягане от изпарен електролит се е измъкнало. Сипах разтвор от сода и вода и започнаха едни реакции и бълбукания.. след което източих разтвора. Сега мисля да продължа - махане на акумулатора, шкурене евентуално или друга манипулация на повърхностите, след това преобразувател за ръжда и накрая мисля да покрия с цинков спрей.

Имам обаче няколко въпросителни:
1. След като махна акумулатора и го върна обратно, какво да очаквам? Някакви програмирания или други софтуерни настройки налагат ли се?
2. Какво ще кажете за всичко това? Някакви препоръки?
Изображение Изображение
Изображение BMW 320d Touring Изображение MB A170 CDI

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e92, f30
Мечтае да кара: M4

Re: Третиране на акумулаторното отделение E91

Мнение от expl0de » 20 Ное 2019, 22:47

На първо време се увери, че по време на дъжд не се събира вода там. Няма да имаш проблеми след махане и слагане на акумулатора, но дъното е двойно и няма как да обработиш долната част. Така че нз. дали си заслужава играчката. Реално ако не влиза вода там няма да ръждяса повече.
Аз лично предпочитам да изшкуря и върху чистия метал цинков спрей, а върху него някаква боя за цвят.

Назад към E90/E91/E92/E93