Помощ за светещи лампи на таблото
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
2 мнения
• Страница 1 от 1
Помощ за светещи лампи на таблото
Здравейте !!! Нов съм в форума и най-вече от незнаещите по въпросите свързани с атомобилите.От 1 месец съм собственик на Е90 320Д 163кс - 2005 година.Днес сутринта паля колата и тръгвам и след като натиснах педала да ускоря ми светна лампа на таблото с форма на двигател и веднага след като тя изгасна след около 2 секунди ми светнаха жълтите лампи за АБС , Триъгълник обграден със стрелка / май е за тракшъна / и Рънфлет индикатора.Колата става по мудна ,явно минава в авариен режим.Абс явно работи тъй като като натисна рязко педала и рита здраво.Спирам загасям двигателя и вадя ключа след което паля и лампите са изгаснали.Трагвам и нищо около 2 минути - подавам газ за ускорение и филма се повтаря отново.
Имам една диагностика Elm 327 Obd2 и показва записана грешка - P1278 "accelerator pedal position sensor 1 circuit high voltage".До колкото разбрах е свързана с педала на газта който подава сигнал към дроселовата клапа , но немога да направя връзката със светещите лампи за АБС и тн.След изгасяне на колата и вадене на ключа все едно нищо не се е случило.Това ми го направи 4 пъти и след последния рестарт на двигателя вече час каране няма нищо.Въпроса ми е може ли да има връзка с грешката за положението на педал - газ и лампите за АБС тракшън и рънфлат сензора за налягане на гумите тъй като всичко става заедно.Остава да я закарм на диагностика ама като лампите не светят ще иам ли регистрирана грешка или трябва да светят ,че тогава да се закачи без да изгасям двигателя.
Имам една диагностика Elm 327 Obd2 и показва записана грешка - P1278 "accelerator pedal position sensor 1 circuit high voltage".До колкото разбрах е свързана с педала на газта който подава сигнал към дроселовата клапа , но немога да направя връзката със светещите лампи за АБС и тн.След изгасяне на колата и вадене на ключа все едно нищо не се е случило.Това ми го направи 4 пъти и след последния рестарт на двигателя вече час каране няма нищо.Въпроса ми е може ли да има връзка с грешката за положението на педал - газ и лампите за АБС тракшън и рънфлат сензора за налягане на гумите тъй като всичко става заедно.Остава да я закарм на диагностика ама като лампите не светят ще иам ли регистрирана грешка или трябва да светят ,че тогава да се закачи без да изгасям двигателя.
- valdes4yyy
- Потребител
-
- Кара: Е46
- Детайли за колата: 2.2i 170hp, 2003год.
Re: Помощ за светещи лампи на таблото
Педала за газта е електронен, системите, които ти светкат съответно също се контролират по електронен път чрез модула на АБС, смяната на педала ще реши всички посочени проблеми.
2 мнения
• Страница 1 от 1