Помощ за светещи лампи на таблото

3-та серия ('06-'12)

Модератори: Dimitroff, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Помощ за светещи лампи на таблото

Мнение от indocile » 09 Сеп 2019, 19:58

Здравейте !!! Нов съм в форума и най-вече от незнаещите по въпросите свързани с атомобилите.От 1 месец съм собственик на Е90 320Д 163кс - 2005 година.Днес сутринта паля колата и тръгвам и след като натиснах педала да ускоря ми светна лампа на таблото с форма на двигател и веднага след като тя изгасна след около 2 секунди ми светнаха жълтите лампи за АБС , Триъгълник обграден със стрелка / май е за тракшъна / и Рънфлет индикатора.Колата става по мудна ,явно минава в авариен режим.Абс явно работи тъй като като натисна рязко педала и рита здраво.Спирам загасям двигателя и вадя ключа след което паля и лампите са изгаснали.Трагвам и нищо около 2 минути - подавам газ за ускорение и филма се повтаря отново.
Имам една диагностика Elm 327 Obd2 и показва записана грешка - P1278 "accelerator pedal position sensor 1 circuit high voltage".До колкото разбрах е свързана с педала на газта който подава сигнал към дроселовата клапа , но немога да направя връзката със светещите лампи за АБС и тн.След изгасяне на колата и вадене на ключа все едно нищо не се е случило.Това ми го направи 4 пъти и след последния рестарт на двигателя вече час каране няма нищо.Въпроса ми е може ли да има връзка с грешката за положението на педал - газ и лампите за АБС тракшън и рънфлат сензора за налягане на гумите тъй като всичко става заедно.Остава да я закарм на диагностика ама като лампите не светят ще иам ли регистрирана грешка или трябва да светят ,че тогава да се закачи без да изгасям двигателя.

Потребител
Аватар
Кара: Е46
Детайли за колата: 2.2i 170hp, 2003год.

Re: Помощ за светещи лампи на таблото

Мнение от valdes4yyy » 01 Окт 2019, 12:01

Педала за газта е електронен, системите, които ти светкат съответно също се контролират по електронен път чрез модула на АБС, смяната на педала ще реши всички посочени проблеми.

Назад към E90/E91/E92/E93