Е90 Дизел 163 к.с. 2007 Смяна Масло Двигател
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
10 мнения
• Страница 1 от 1
Е90 Дизел 163 к.с. 2007 Смяна Масло Двигател
Здравейте,
Никъде не можах да открия из форума какво масло мога да сложа при смяната му. Искам да си сменя маслото на двигателя и да си го поръчам от нета, но не знам какво и колко. Също ако можете да ми кажете какви филтри да поръчам(мисля, че маслен, въздушен и на купето ми сменяха, но не си спомням). На колко км сменяте вашето масло? Някой ако има същия модел и си я прави тази процедура, ще Ви бъда много благодарен ако споделите.
Благодаря предварително на отзовалите се.
Никъде не можах да открия из форума какво масло мога да сложа при смяната му. Искам да си сменя маслото на двигателя и да си го поръчам от нета, но не знам какво и колко. Също ако можете да ми кажете какви филтри да поръчам(мисля, че маслен, въздушен и на купето ми сменяха, но не си спомням). На колко км сменяте вашето масло? Някой ако има същия модел и си я прави тази процедура, ще Ви бъда много благодарен ако споделите.
Благодаря предварително на отзовалите се.
- UBAH5
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 320d; BMW E30 318i cabrio
Re: Е90 Дизел 163 к.с. 2007 Смяна Масло Двигател
Motul 8100 Xcess 5W30, 10-12хил. км. 5литра и малко
Филтър: Mahle, MAN, Knecht. Въздушния филтър го сменям на 15к км, там си е игра
(30-40мин)

When people ask you what car you drive and you say a BMW and they get all excited until they see it...
- Ненко Вранков
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: Тежка
Защо просто не отидеш някъде да ти обслужат колата... или защото "всички са измамници и печалбари" ?
В предвид, че дори не знаете какво масло да сложите на автомобила, то как ще сменяте горивен и въздушен филтър.. нещата, които можете да счупите или прецакате струват повече от това някой да изкара 20лв от вас.
В предвид, че дори не знаете какво масло да сложите на автомобила, то как ще сменяте горивен и въздушен филтър.. нещата, които можете да счупите или прецакате струват повече от това някой да изкара 20лв от вас.

Да няма да го сменям аз но прости искам да купя необходимите неща.
- drago9205
- старши ентусиаст
-
- Кара: F10 535xi, MHD stage 2, xHP stage 3
- Мечтае да кара: без да се ядосва
Слагаш масло с допуск BMW LL-04. Може да е 5в30, може и 5в40. Аз бях доволен от Castrol Edge FST 5w40 има го и на доста добри цени. Взимаш 5+1 литра, наливаш около 5.2 литра, други ги държиш за доливане ако се наложи (или пък за следващата смяна когато ще вземеш само 5л).
Филтрите маслен, вуздушен и на купето(с въглен да бъде), но също ако не си сменял горивен е препоръчително и него. Knecht, Mann, Hengst все добри филтри са, с нито една от тези марки не съм имал проблем.
До някъде съм съгласен с колегата. На повечето места злоупоребяват леко, но пък от друга страна за тия 50 лева отгоре ще има получиш някаква сигурност, поне за такива дреболии като обслужване можеш да се довериш. С тоя тъп въздушен филтър просто не ми се занимава затова си оставям колата да ми я обслужат и си плащам 20-30-40 лева, но пък консумативите аз си ги нося и те така
Филтрите маслен, вуздушен и на купето(с въглен да бъде), но също ако не си сменял горивен е препоръчително и него. Knecht, Mann, Hengst все добри филтри са, с нито една от тези марки не съм имал проблем.
Ненко Вранков написа:Защо просто не отидеш някъде да ти обслужат колата... или защото "всички са измамници и печалбари" ?
До някъде съм съгласен с колегата. На повечето места злоупоребяват леко, но пък от друга страна за тия 50 лева отгоре ще има получиш някаква сигурност, поне за такива дреболии като обслужване можеш да се довериш. С тоя тъп въздушен филтър просто не ми се занимава затова си оставям колата да ми я обслужат и си плащам 20-30-40 лева, но пък консумативите аз си ги нося и те така

- Ненко Вранков
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: Тежка
Тогава нещата опират до това колко парички ти се дават.. ако няма да пестиш - Fuchs TITAN GT1 PRO 5W-30 или Royal Purple HPS 5W30 е твоето масло... а ако ще се гони цена - ширпотребата - Кастрол, Репсол.. каквото и да сложиш -там е все тая.
За филтри - MAHLE , Filtron ...
drago9205 написа:, но пък от друга страна за тия 50 лева отгоре ще има получиш някаква сигурност, поне за такива дреболии като обслужване можеш да се довериш. С тоя тъп въздушен филтър просто не ми се занимава затова си оставям колата да ми я обслужат и си плащам 20-30-40 лева, но пък консумативите аз си ги нося и те така
Аз примерно съм по-сигурен като си ги направя сам нещата.
Ненко Вранков написа:Тогава нещата опират до това колко парички ти се дават.. ако няма да пестиш - Fuchs TITAN GT1 PRO 5W-30 или Royal Purple HPS 5W30 е твоето масло... а ако ще се гони цена - ширпотребата - Кастрол, Репсол.. каквото и да сложиш -там е все тая.
Колега може ли да кажеш, защо TITAN GT1 PRO 5W-30 е по-добро масло от ширпротебата ?
Kurtov написа:Ненко Вранков написа:Тогава нещата опират до това колко парички ти се дават.. ако няма да пестиш - Fuchs TITAN GT1 PRO 5W-30 или Royal Purple HPS 5W30 е твоето масло... а ако ще се гони цена - ширпотребата - Кастрол, Репсол.. каквото и да сложиш -там е все тая.
Колега може ли да кажеш, защо TITAN GT1 PRO 5W-30 е по-добро масло от ширпротебата ?
На този Фукс скоро му правиха анализ, наистина маслото е хубаво, още повече за цената си - в Германия се продава 20е за 4л туба, т.е. числи се към категорията на по-евтините качествени масла на големите производители заедно с такива на Тотал и на Петронас.
Та като стана въпрос за хубави масла за дизелови двигатели ето един списък с по-известни такива, правих го за един колега който се чудеше какво да избере.
Castrol EDGE 5W-30 C3 или Castrol EDGE 0W-30(това е напълносинтетично с база PAO)
BMW Twin Power Turbo Longlife-04 5W-30, Shell Helix Ultra ECT C3 5W30, Shell Helix Ultra Professional AM-L 5W-30 - тези са на база GTL
Mobil 1 ESP 5W-30 - това е на база GTL има също PAO и естери
Fuchs Titan gt1 pro c-3 5w-30 - това е може да се каже по-евтино, но не по-лошо на база хидрокрек с добавка бор срещу триене и износване
Total Quartz Ineo MC3 5w-30 или пък TOTAL Quartz Ineo LONGLIFE 5W-30 - също по-евтин хидрокрек с бор и вероятно малко PAO във второто, също и QUARTZ INEO EFFICIENCY 0W-30
Petronas Syntium 5000 DM 5W-30, и Petronas SYNTIUM 5000 XS 5W-30 - тук предполагам базата е хидрокрек, но може да има и PAO
Aral Super Tronic LongLife III 5W-30 - качествен хидрокрек
Motul 8100 X-clean + 5W-30 - качествен хидрокрек
Elf Evolution FULL-TECH LLX 5W-30 - качествен хидрокрек
ROWE HIGHTEC MULTI SYNT DPF SAE 5W-30 - качествен хидрокрек и PAO
RAVENOL VMP SAE 5W-30 - пълна синтетика, но прекалено скъпо, RAVENOL REP SAE 5W-30, RAVENOL RUP SAE 5W-40 - тези са полуспортни и са още по-скъпи.
RAVENOL SMP SAE 5W-30, RAVENOL HLS SAE 5W-30 - качествен хидрокрек
Castrol EDGE 5W-30 C3 или Castrol EDGE 0W-30(това е напълносинтетично с база PAO)
BMW Twin Power Turbo Longlife-04 5W-30, Shell Helix Ultra ECT C3 5W30, Shell Helix Ultra Professional AM-L 5W-30 - тези са на база GTL
Mobil 1 ESP 5W-30 - това е на база GTL има също PAO и естери
Fuchs Titan gt1 pro c-3 5w-30 - това е може да се каже по-евтино, но не по-лошо на база хидрокрек с добавка бор срещу триене и износване
Total Quartz Ineo MC3 5w-30 или пък TOTAL Quartz Ineo LONGLIFE 5W-30 - също по-евтин хидрокрек с бор и вероятно малко PAO във второто, също и QUARTZ INEO EFFICIENCY 0W-30
Petronas Syntium 5000 DM 5W-30, и Petronas SYNTIUM 5000 XS 5W-30 - тук предполагам базата е хидрокрек, но може да има и PAO
Aral Super Tronic LongLife III 5W-30 - качествен хидрокрек
Motul 8100 X-clean + 5W-30 - качествен хидрокрек
Elf Evolution FULL-TECH LLX 5W-30 - качествен хидрокрек
ROWE HIGHTEC MULTI SYNT DPF SAE 5W-30 - качествен хидрокрек и PAO
RAVENOL VMP SAE 5W-30 - пълна синтетика, но прекалено скъпо, RAVENOL REP SAE 5W-30, RAVENOL RUP SAE 5W-40 - тези са полуспортни и са още по-скъпи.
RAVENOL SMP SAE 5W-30, RAVENOL HLS SAE 5W-30 - качествен хидрокрек
10 мнения
• Страница 1 от 1