E92 330xd тресене в движение?
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
4 мнения
• Страница 1 от 1
E92 330xd тресене в движение?
Здравейте ,колеги! Имам нужда от малко помощ и съвет къде да търся даден проблем. Историята е следната...преди 2 седмици от дясно ударих в една дупка и още веднага усетих ,че колата започна да тресе на определена скорост - 70км/ч тресе после спира ,после към 100-110км/ч тресе после спира и така се редува...предположих ,че е баланс или крива гума и джанта. Закарах колата за изправяне на джанти заедно с летните ми гуми. Изправят джантите на конец (и 4-те) слагам летните гуми и пак тресе. Балансирам в друг сервиз гумите и пак тресе ,но по малко. Усеща се едно тресене леко на определена скорост придружено с някакво бучене пак непостоянно - ву,ву,ву,ву колкото и смешно да го описвам. Викам си тея гуми са шумни не ми харесват ,може пък и да е крива някоя без да съм разбрал...отивам в Радиал в събота и купувам 4 18-ки Toyo Proxes Sport (спорт пакет предни/задни)...тръгвам с колата и пак тресе и бучи нещо...направо припаднах ,но гумите са много окей - препоръчвам ги.
Та равносметката: гуми, джанти - прави ,дисковете и накладките са на 2000км. ,кутията е обслужена преди 10 000км , предницата няма нищо разбито поне аз нищо не усещам - няма хлопане. Какво може да съм изкривил от тая дупка да го видя? И следващото е раздатката...може ли да дава тоя проблем и със зимните гуми по лошите пътища да не съм усетил? Мисля да я обслужа тая раздатка на 170 000км. реални е колата и до сега там не е пипано? Благодаря на отзовалите се ,ще следя темата. Поздрави
Та равносметката: гуми, джанти - прави ,дисковете и накладките са на 2000км. ,кутията е обслужена преди 10 000км , предницата няма нищо разбито поне аз нищо не усещам - няма хлопане. Какво може да съм изкривил от тая дупка да го видя? И следващото е раздатката...може ли да дава тоя проблем и със зимните гуми по лошите пътища да не съм усетил? Мисля да я обслужа тая раздатка на 170 000км. реални е колата и до сега там не е пипано? Благодаря на отзовалите се ,ще следя темата. Поздрави
- dxd
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: както я може.
- Мечтае да кара: На пържоли и пържени картофки нон-стоп.
Re: E92 330xd тресене в движение?
Закарай колата на стенд,може да иска регулиране,тамън ще е я прегледат дали всичко и ок,може колкото и странно да звучи и от предна лагер главина да е.Щом чуваш виене,може да е заминала.
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Един приятел имаше такова биене от предния кардан. Към 1000лв струва в БМВ и всичко е ок вече. Той също имаше една крива джанта, изправих му я, балансирах всички останали и сподели, че тресенето е намаляло значително, но е останало.
- Nikolay VT
- Потребител
-
- Кара: 330xd avtomat
Мой познат имаше подобна депресия.Беше се видял в чудо.Мина през всички варианти.Без малко да сменя маховик, но накрая се оказа полуоска.P.S. колата беше Lancia.
4 мнения
• Страница 1 от 1