Биене и тресене във волана

3-та серия ('06-'12)

Модератори: Dimitroff, Технически модератори

Потребител
Аватар

Биене и тресене във волана

Мнение от killyou » 07 Ное 2017, 21:54

Здравейте, след почти целогодишна битка с гореописания дерт съм почти пред отказ или по-лошо(за колата). Проблема ми се състои в тресене и предаване на шумове във волана при скорости от 80км/ч до около 120-140км/ч. Днес след поредното пребалансиране при Дунев(за първи път ходя там) нещата се оправиха дори и за момент. Колата беше дигната на подемник, гумите свалени и занесени за проверка на баланса(предишния беше правен в София Ауто от Гришата). Направиха ми баланса и ще правим пробно кръгче. Е до 160км/ч(толкова успях да вдигна) колата спи, прибираме се, плащам си и потеглям доволен, но проблема пак се прояви въпреки вибрацията да е пъти по лека. Понеже съм сменил предни и задни дискове с ревизирани апарати, кривите носачи, всичките накрайници и всички амове със всички тампони и прочие. Възможно ли е да има някъде износване(втулките на правите носачи) при което като се разчекне ходовата част да се намести и да няма проблеми първия километър и след това да се размести. Въпреки сменените части напоследък усещам колата леко нестабилна и не поема неравностите както през лятото.

:banghead: :banghead: :banghead: :banghead: :banghead:

П.П. Кошницата е 330печка с ръчна ръгачка.

Ще съм благодарен за някакви съвети. Благодаря

ентусиаст
Аватар
Кара: Нафтова печка.
Мечтае да кара: През просото...
Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400

Re: Биене и тресене във волана

Мнение от Borymeckata » 08 Ное 2017, 7:53

Колега, веднага ти подавам жокер, защото наскоро реших успешно същия проблем. Криви гуми! След многократни и безрезултатни баланси, един гумаджия ми вика: Гледай как мята тази гума, какъв баланс да й правя... И действително - имаше видимо радиално биене. И четирите гуми бяха така, явно нашите дупки не прощават на нископрофилните... Сложих зимните и колата заспа, а за следващото лято ще купувам нови летни.

Успех!
Excellent! Steven is my name!

Потребител
Аватар

Мнение от killyou » 08 Ное 2017, 9:48

Забравих да спомена, че на летните и зимните ми гуми го има това, като имам и два комплекта джанти(спорт пакет и нормални). Няма значение кои гуми на кои джанти слагам, тресене си има. Обиколих сума гумаджии и нямаше на един да ми каже че нямам нужда от баланс. Предната зима закупих Нокиан за лятото, еми замениха ги гаранционно лятото щот две от тях скачаха, дадоха скъп Дънлоп и така....

ентусиаст
Аватар
Кара: F11 530xD LCI 2014
Мечтае да кара: само BMW
Детайли за колата: 1 - E91 320D 07, 2 - е91 LCI 318d

Мнение от awful » 08 Ное 2017, 18:37

И при мен тресе между 120 140км но при мен гумите са поизносени и ще ги сменям но съм забелязал че го прави понякога не винаги, пробваи да стегнеш предната разпънка при двигателя щото ако е хлабав някои бол тресе от него.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е92 335i
Мечтае да кара: е92 335i 500 коня

Мнение от Щурми » 08 Ное 2017, 20:20

На мен едната от предните гуми е с над 200 грама тежести. Повечето гумаджии мислят, че ще ми тресе здраво и с 50, но и с 200 колата се държи перфектно. :D

Потребител
Аватар

Мнение от killyou » 08 Ное 2017, 21:15

Щангите ги стегах, че го ядох и тоя. Там проблема е като се суче предницата и тропа.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: G30 530D
Мечтае да кара: Тротинетка Lime

Мнение от Airdust » 15 Ное 2017, 10:49

При мен проблемът беше в тампоните на кривите носачи, смених 168 комплекта дискове и накрая прочетох в UK форума , че проблемът е в омекнали тампони на носачите....

старши ентусиаст
Аватар
Кара: the real 5er
Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe

Мнение от Dirty M5 driveR » 16 Ное 2017, 6:34

Airdust написа:При мен проблемът беше в тампоните на кривите носачи, смених 168 комплекта дискове и накрая прочетох в UK форума , че проблемът е в омекнали тампони на носачите....

Авторът пише за проблем с вибрации по време на движение, не при натискане на спирачка! ;) Аз бих свалил кардана за оглед.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Bmw F30 340i
Мечтае да кара: GT3

Мнение от frenchi03 » 16 Ное 2017, 21:46

демпферен маховик...ако вибрацията е само на висока скорост...и баланс на карданен вал.

Потребител
Аватар

Мнение от manahilov » 17 Ное 2017, 12:08

При мен вибрациите почти изчезнаха след реглаж на преден и заден мост. Успех :yes:

Потребител
Аватар

Мнение от killyou » 17 Ное 2017, 19:50

Маховика сменен пролета, а реглажа направен преди месец.....хааххаха

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от frenchi03 » 17 Ное 2017, 22:08

Ок,следват вакумно управление на тампоните на мотора...както и самите тампони,рейка и накрайници....има случаи и на лагери да тресат само на висока скорост. Само волана ли тресе или имаш вибрации в цялата кола ?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: както я може.
Мечтае да кара: На пържоли и пържени картофки нон-стоп.

Мнение от dxd » 17 Ное 2017, 22:55

Същата работа,но при е46 и след 50 баланса,нови гуми и прочие се оказаха криви задни полуоски и двете/мятаха яко,особено едната/.Дигнете я на подемник махнете гумите и гледайте полуоските и ако ти казват,че няма как да е от затях не ги слушай,може,след две години мъки си реших това лято проблема.

Потребител
Аватар

Мнение от killyou » 17 Ное 2017, 23:18

Чрез волана ги усещам аномалиите. По интересното е че един ден е добре няма ядове, а на следващия бие волана. Пак го казвам - накрайниците всичките са сменени, има лек луфт във рейката. С полуоските ще го пробвам. Каретата на кардана са сменени, бяха разбити. На висящия лагер му няма нищо. Явно ще се прави обстоен преглед на кошницата....

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от frenchi03 » 18 Ное 2017, 12:04

dxd написа:Същата работа,но при е46 и след 50 баланса,нови гуми и прочие се оказаха криви задни полуоски и двете/мятаха яко,особено едната/.Дигнете я на подемник махнете гумите и гледайте полуоските и ако ти казват,че няма как да е от затях не ги слушай,може,след две години мъки си реших това лято проблема.

Колега а при теб само на висока скорост ли биеше ? От полуоски би трябвало да има вибрации и в купето не само във волана

Следваща

Назад към E90/E91/E92/E93