E90 2008 - въпрос за фаровете
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
24 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
E90 2008 - въпрос за фаровете
Здравейте,
Кога свети тази секция от фара:
Колата е с dynamic bi-xenon и къси и дълги са в лупата. Габаритите и дневните светлини са в angel eyes-a. Халогените за мъгла са на бронята.
Благодаря.
Кога свети тази секция от фара:
Колата е с dynamic bi-xenon и къси и дълги са в лупата. Габаритите и дневните светлини са в angel eyes-a. Халогените за мъгла са на бронята.
Благодаря.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Re: E90 2008 - въпрос за фаровете
Присветкането с дългите не е ли също там?
Never mistake motion for action...
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
Leon написа:Присветкането с дългите не е ли също там?
Мисля ,че да
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
Не съм сигурен за Е90, но на Е92 е само за осветяване в завой и при паркиране, светкавицата си е с биксенона (доста тъпо, по мое мнение).
- vld
- Старши ентусиаст
-
С би-ксенона е светкавицата, тия вътрешните светят само в завой крушката им беше някаква Н3 или нещо подобно.

- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
nero_ написа:Не съм сигурен за Е90, но на Е92 е само за осветяване в завой и при паркиране, светкавицата си е с биксенона (доста тъпо, по мое мнение).
Що да е тъпо? Това са по-модерни трафове, които "технологично" позволяват светкавица с ксенона

b00st написа:nero_ написа:Не съм сигурен за Е90, но на Е92 е само за осветяване в завой и при паркиране, светкавицата си е с биксенона (доста тъпо, по мое мнение).
Що да е тъпо? Това са по-модерни трафове, които "технологично" позволяват светкавица с ксенона
Не отнема ли твърде много от живота на крушката? Аз лично съм с такова убеждение и усилено избягвам светкавицата през деня, когато фаровете не работят

Аз не мисля,че ксенонова крушка,можеш да и променяш силата на светене и flash to pass или дългите се управляват от блендата,която пречупва светлината зад лупата..реално отваря и затваря.Все пак ксенона е газ.
- Taruno
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 530d 12'
- Мечтае да кара: G30 530d
nero_ написа:b00st написа:nero_ написа:Не съм сигурен за Е90, но на Е92 е само за осветяване в завой и при паркиране, светкавицата си е с биксенона (доста тъпо, по мое мнение).
Не отнема ли твърде много от живота на крушката? Аз лично съм с такова убеждение и усилено избягвам светкавицата през деня, когато фаровете не работят
Аз не мисля,че ксенонова крушка,можеш да и променяш силата на светене и flash to pass или дългите се управляват от блендата,която пречупва светлината зад лупата..реално отваря и затваря.Все пак ксенона е газ.
Не новите баласти са с бързо палене и няма проблеми.
- damian2112
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: G05 LCI xDrive40i
Ако е като моето Е61, вътрешните са за осветяване в завой и светкавица, когато си на дневни светлини. Биксенон светкавицата се пуска, само когато си на къси.
- vld
- Старши ентусиаст
-
Ами не е, писали сме как е, фейс фаровете и на Е90 и на Е60 вътрешните светят само в завой, за светкавица се ползва ксенона.
На префейса е друго, там светкавицата е във вътрешната секция на фара и се ползва за дълги светлини.
На префейса е друго, там светкавицата е във вътрешната секция на фара и се ползва за дълги светлини.

- Taruno
- старши ентусиаст
-
vld написа:Ами не е, писали сме как е, фейс фаровете и на Е90 и на Е60 вътрешните светят само в завой, за светкавица се ползва ксенона.
Точно така - давам гаранция за горепосочената информация - кодирал съм фейсовите ми фарове и знам точно как работят
С риск да се повторим, може ли да потвърдите, че правилно разбирам информацията: с по-новите фарове (баласти) мога да си мигам на воля , без да компроментирам дълголетието на крушките и баластите?
- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
nero_ написа:С риск да се повторим, може ли да потвърдите, че правилно разбирам информацията: с по-новите фарове (баласти) мога да си мигам на воля , без да компроментирам дълголетието на крушките и баластите?
На баластите със сигурност няма проблем, колкото до крушките, ако живота на ксенонова крушка се мери в часове, а не брой паления, мисля че няма никакъв проблем. Не съм съвсем запознат как точно се мери живота на ксенон крушката.
- Taruno
- старши ентусиаст
-
b00st написа:nero_ написа:С риск да се повторим, може ли да потвърдите, че правилно разбирам информацията: с по-новите фарове (баласти) мога да си мигам на воля , без да компроментирам дълголетието на крушките и баластите?
На баластите със сигурност няма проблем, колкото до крушките, ако живота на ксенонова крушка се мери в часове, а не брой паления, мисля че няма никакъв проблем. Не съм съвсем запознат как точно се мери живота на ксенон крушката.
В часове е поне при D1S, за други ксенони не знам.
24 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2