320D E90 2008 - аларма

3-та серия ('06-'12)

Модератори: Dimitroff, Технически модератори

Потребител
Аватар

320D E90 2008 - аларма

Мнение от ve55ko » 20 Авг 2017, 22:44

Здравейте,
Колата е 320D 2008-ма година 10-ти месец - фейслифта(ако има значение...)
Оказва се, че има само централно заключване, но няма аларма(странно). Отказаха ми каско в почти всички компании.
Можете ли да ми препоръчате качествена аларма(не китайска) и къде да се монтира в София?
Кои варианти са най-сигурни и удачни? Интерфейсна с ползване оригиналния ключ с чип? Двойно плаващ код? Цени? Фирми?

Благодаря.

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Re: 320D E90 2008 - аларма

Мнение от vld » 21 Авг 2017, 8:22

ve55ko написа:Здравейте,
Оказва се, че има само централно заключване, но няма аларма(странно). Отказаха ми каско в почти всички компании.
Можете ли да ми препоръчате качествена аларма(не китайска) и къде да се монтира в София?
Кои варианти са най-сигурни и удачни? Интерфейсна с ползване оригиналния ключ с чип? Двойно плаващ код? Цени? Фирми?

Благодаря.

Най-разумно е да не си слагаш каквато и да е аларма в колата тип "сглобена на бързо"- няма никакво значение къде е правена.
На колата няма да и хареса да има някакви непознати елементи по кан шината.
Решението е да си купиш една аларма от най простите "всичко в едно", всичко е в сирената от нея има един плюс и един минус, връзваш я в коша някъде покрай мотора.
Настройва се на висока чувствителност и така минаваш застраховка.
Като ти разпишат че има аларма откачаш и прибираш в къщи.
На следващата година пак така и готово.
Освен това аларма не искат нито в лев инс нито в дзи, но пък искат имобилайзери.
Все тая....
Изображение

Ацалов
Аватар
Кара: Колело
Мечтае да кара: Лодка в морето

Мнение от Atsalov » 21 Авг 2017, 9:31

Може да не ти се вярва, но на цената на нова китайска амларма, можеш да си монтираш ОЕМ(втора ръка), която ще има достатъчно функции за употреба, няма да имаш допълнителни висящи дрънкулки, ще се разбират идеално с колата и няма да имаш проблеми за напред.

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 21 Авг 2017, 10:51

ve55ko написа:Здравейте,

Благодаря.

Пробва ли дали няма аларма, щото и моята мислех, че няма, пък всъщност се оказа, че има.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW Х1 2.3d,MB SL350,MB E350d

Мнение от top » 21 Авг 2017, 11:01

Не е странно че няма, допълнителна опция е 0302 - ALARM SYSTEM - провери дали я имаш. Иначе и според мен е по-добре да е монтира OEM аларма и да се управлява от ключа без допълнителни имобилайзери или дистанционни, особено слагани от застрахователя. На предишната ми кола, левинс бяха сложили имобилайзер и преди да запаля трябваше да доближавам около ключалката една безконтактна простотия, която създаваше проблем понякога. Сегашния ми избор на застраховател (армеец) изцяло се базира на това да не изискват монтирането на допълнителен имобилайзер, съответно да не ми ровят по инсталацията и да добавят боклуци, но си остава изискването за аларма. Препоръка за фирма е трудно да се даде, разгледай алармите на авител, преди години са ми монтирали аларма, но сега не ги знам.

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 21 Авг 2017, 13:55

Колеги, отдавна има CANBUS аларми, които не са ОЕМ и се управляват от оригиналния ключ. Цената е около 200лв на такава, достатъчно добър вариант са и дори могат да предоставят повече опции от ОЕМ алармата. Не го филмирайте човека, че задължително трябва да си сложи ОЕМ аларма, все едно това е светият грал на сигурността, а напрактика е пълен таш*к, ще ме извинявате, BMW са се изложили много в тия години точно със сигурността.

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 440i

Мнение от Dextuar » 21 Авг 2017, 15:12

b00st написа:Колеги, отдавна има CANBUS аларми, които не са ОЕМ и се управляват от оригиналния ключ. Цената е около 200лв на такава, достатъчно добър вариант са и дори могат да предоставят повече опции от ОЕМ алармата. Не го филмирайте човека, че задължително трябва да си сложи ОЕМ аларма, все едно това е светият грал на сигурността, а напрактика е пълен таш*к, ще ме извинявате, BMW са се изложили много в тия години точно със сигурността.

+1
И сега недейте обяснява как колата нямало да може да заспи, ще точи акумулатора и т.н истории. Да, ще има проблем, ако вземеш най-кучата марка и закараш колата при кварталния Бай Пешо жичкаджията, но ако се направи кадърно, няма да има драми.

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 21 Авг 2017, 16:19

По добре не :mhihi:
Рано или късно и най добрата аларма се скапва и те оставя замислен, така, че няма смисъл да си усложнявате живота.
Решат ли да ви откраднат колата, ако не е направено нещо по качествено за възпрепядстване на паленето, просто си отлита...
Реално това само заради едната застраховка да си сложиш някаква измислица е абсолютно безмислено :yes:
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от ve55ko » 21 Авг 2017, 18:31

Благодаря за мненията.
Ще се спра на интерфейсна аларма, която се управлява от оригиналния ключ(CAN-BUS) среден клас - 250 лева е цената. Надявам се да е добре монтирана - ще отида в сервиз за Car Audio и аларми, а не при първия електричар.
Иначе скрита блокировка на нафтовата помпа ще има със сигурност - 3 коли са ми крали вече от VAG групата, но съм изненадан колко по-лесно е да се откадне BMW - дори няма фабрична аларма.... впрочем как да проверя дали има, но е деактивирана някакси?

ентусиаст
Аватар
Кара: Е90 330d
Мечтае да кара: по Аутобан
Детайли за колата: снегорин

Мнение от NGneer4eto » 23 Авг 2017, 22:10

ve55ko написа:Благодаря за мненията.
Ще се спра на интерфейсна аларма, която се управлява от оригиналния ключ(CAN-BUS) среден клас - 250 лева е цената. Надявам се да е добре монтирана - ще отида в сервиз за Car Audio и аларми, а не при първия електричар.
Иначе скрита блокировка на нафтовата помпа ще има със сигурност - 3 коли са ми крали вече от VAG групата, но съм изненадан колко по-лесно е да се откадне BMW - дори няма фабрична аларма.... впрочем как да проверя дали има, но е деактивирана някакси?

Отиди на специалист! Обикновено БМВ диагностиците ги разбират тези работи. Има доста имена във форума. За Е90 съм чувал, че май всички имат аларми, но просто ако не я платиш като екстра при покупката, не я активират. Имам познат, който отиде на диагностика и му я активираха само от софтуера.
Освен, разбира се, ако такъв човек ти е казал, че нямаш аларма - тогава значи нямаш. Недей да пестиш пари с идеята, че алармата не спира никого! Може и така да е, но проблемите, които може да ти създаде калпавата аларма могат да бъдат нервоизцеждащи. Борил съм се на предишна таратайка с калпава китайска аларма и проблемите могат да бъдат неразрешими. Ако има начин, си сложи оригинална!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 24 Авг 2017, 14:29

Малко наизуст пишете... Колата или има аларма, или подготовка за аларма, или няма нищо. Ако няма нищо, слагането на ОЕМ аларма е филм, който, според мен не си струва. Заводски имобилайзер имат всички, но някои застрахователи не го признават и монтират допълнително. Особено на Х5, Х6 и коли над определена стойност.
Ако има подготовка за аларма, допълнителните модули, монтажа и кодирането са приемлива цена около 150-250лв, както ги намериш и се спазариш. Ако си има аларма, в менюто на борд компютъра има опция при заключване да издава звуков сигнал, без аларма може само да мигат мигачи. На огледалото отдолу има червено капаче с диод, а в средата на тавана има модул с шок датчик - все доста отличителни символи. Тях ги има и при подготовката за аларма, но няма опция за звуков сигнал в менюто. Вероятно някой е решил, че може само софтуерно да активира подготовката, но не става!
Never mistake motion for action...

Потребител
Аватар

Мнение от ve55ko » 24 Авг 2017, 22:53

В крайна сметка сложих CanBus аларма MAK без дистанционно - ползва се ключа на колата. 250 кинта. Това да са мирни застрахователите. А за да съм мирен и аз - ключ прекъсвач на нафтовата помпа.

Назад към E90/E91/E92/E93