N47 ремап/чиптуниг

3-та серия ('06-'12)

Модератори: Dimitroff, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: 318d
Мечтае да кара: M5 30 Jahre

N47 ремап/чиптуниг

Мнение от jelevvv » 11 Юли 2017, 13:52

Здравейте! Търсих из форума, но нещо не открих подробна информация, а може би вече ме е напекло слънцето и съм изключил. Колата е 318d, E90 2009 г. фейслифт, двигател N47 143 к.с., автомат, ~210 000 км. Преди да закупя колата съм я проверил в Ауто Бавария и не е включена в тяхната сервизна акция относно проблема с веригата. Карам я вече повече от година - сменят се редовно филтри и масла, вкл. масло и филтър на скоростната кутия, демпферна шайба, семеринг на диференциала и др. - общо взето я гледам като писано яйце. Дпф-а засега регенерира. Четох в чужди форуми, че ремапа не оказвал допълнително напрежение върху веригата. В каталозите на Адлер Ауто я дават да увеличи мощността до 180 к.с и нютун метрите до 400. Преди съм ползвал техните услуги и съм доволен, но беше друга кола, мотор и т.н. Въпросът е ще издържат ли двигателя. дпф и кутията на ремап/чиптунинг? Знам, че ще има такива, които ще похейтът, затова отправям въпроси си по - скоро към колеги, които реално разбират и ще изтъкнат адекватни доводи за въпросната процедура.

ентусиаст
Аватар
Кара: '16 Q7 S Line 3.0 TFSI Supercharged
Детайли за колата: Stage 1 435hp/545NM, заредена до гърба

Re: N47 ремап/чиптуниг

Мнение от bai_ILIA » 11 Юли 2017, 15:02

всичко изгържа без проблеми :yes:
"Чемодан, вокзал, Москва"

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW F10 530d 12'
Мечтае да кара: G30 530d

Мнение от Taruno » 11 Юли 2017, 16:32

jelevvv написа:Здравейте! Търсих из форума, но нещо не открих подробна информация, а може би вече ме е напекло слънцето и съм изключил. Колата е 318d, E90 2009 г. фейслифт, двигател N47 143 к.с., автомат, ~210 000 км. Преди да закупя колата съм я проверил в Ауто Бавария и не е включена в тяхната сервизна акция относно проблема с веригата. Карам я вече повече от година - сменят се редовно филтри и масла, вкл. масло и филтър на скоростната кутия, демпферна шайба, семеринг на диференциала и др. - общо взето я гледам като писано яйце. Дпф-а засега регенерира. Четох в чужди форуми, че ремапа не оказвал допълнително напрежение върху веригата. В каталозите на Адлер Ауто я дават да увеличи мощността до 180 к.с и нютун метрите до 400. Преди съм ползвал техните услуги и съм доволен, но беше друга кола, мотор и т.н. Въпросът е ще издържат ли двигателя. дпф и кутията на ремап/чиптунинг? Знам, че ще има такива, които ще похейтът, затова отправям въпроси си по - скоро към колеги, които реално разбират и ще изтъкнат адекватни доводи за въпросната процедура.

1во сервизната акция приключи още миналата година и страдат ВСИЧКИ N47 не се успокоявай от това, че са ти хвърлили прах в очите. Мотора издържа, но без да си сменил веригата не бих.

ентусиаст
Аватар
Кара: '16 Q7 S Line 3.0 TFSI Supercharged
Детайли за колата: Stage 1 435hp/545NM, заредена до гърба

Мнение от bai_ILIA » 11 Юли 2017, 17:09

да, колегата е прав. имаше акция и сменяха вериги на поразия и на промоция, но било каквото било. по принцип за ремап важи правилото силовите агрегати да са в топ състояние :yes: ако веригата е под въпрос наистина не е добра идея...
"Чемодан, вокзал, Москва"

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 440i

Мнение от Dextuar » 11 Юли 2017, 17:28

За веригата и без ремап да си, въобще не е добра идея да я караш, ако не си сигурен в какво състояние е, кофтито е, че преди да я свалиш, май няма начин да разбереш...

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

ентусиаст
Аватар
Кара: e61 535d LCI
Мечтае да кара: F90

Мнение от datchko » 11 Юли 2017, 18:48

То с ремапа ще стане като заводска 20-ка като мощност, а двигателя е почти идентичен като 20-ковия. Така че няма да има проблем. Все пак аз бих сменил веригата преди да се захващаш, а и да не я ремапваш, пак я смени профилактично.

Потребител
Аватар
Кара: 318d
Мечтае да кара: M5 30 Jahre

Мнение от jelevvv » 12 Юли 2017, 9:19

Декември 2016 г. я бях закарал в Ауто Бавария Люлин на една от техните акции за смяна на масло + технически преглед дъра бъра. Казах им изрично да погледнат веригата в какво състояние е. Потвърдиха, че е ок и няма някакви забележки в момента, но като знам как правят тези прегледи и какви майстори работят там :roll: Ако реша да я сменям къде препоръчвате това да стане (София) и горе долу каква е цената й в момента?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW F10 530d 12'
Мечтае да кара: G30 530d

Мнение от Taruno » 12 Юли 2017, 11:36

jelevvv написа:Декември 2016 г. я бях закарал в Ауто Бавария Люлин на една от техните акции за смяна на масло + технически преглед дъра бъра. Казах им изрично да погледнат веригата в какво състояние е. Потвърдиха, че е ок и няма някакви забележки в момента, но като знам как правят тези прегледи и какви майстори работят там :roll: Ако реша да я сменям къде препоръчвате това да стане (София) и горе долу каква е цената й в момента?

Ауто Бавария - не бяха забелязали при сервизен преглед на една Ф01, две разбити полуоски, заминаваща раздатка, и спукан радиатор - 300 лв за "обстоен преглед". Ккато казах горе недей да лежиш на думите на сервизи, бърз поглед в интернет за 318 с N47 и ще ти се приплаче .

Назад към E90/E91/E92/E93