Колата мени адаптациите си

3-та серия ('06-'12)

Модератори: Dimitroff, Технически модератори

Потребител
Аватар

Колата мени адаптациите си

Мнение от ianeka81 » 21 Фев 2017, 9:49

Здравейте на всички .Колата с която имам проблем е е90 2,0i.Проблемът е следния колата постоянно мени адаптациите си и спира да върви ,става мудна и при подаване на гас до дупка забива муцуната и почва да набира на тласъци все едно не работи някой цилиндър.На всички диагностики изкарват колата перфектна без грешки връщат заводските настройки и колта се управя нооо за седмица най-много.Ако някой се е сблъсквал с този проблем моля да сподели от какво може да е. :bowdown:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 466,5 см3 на цилиндър
Мечтае да кара: Нормално

Re: Колата мени адаптациите си

Мнение от don't be » 21 Фев 2017, 18:24

Имаш ли газова уредба колега ? .
За милиони-няма закони.

Потребител
Аватар

Мнение от ianeka81 » 21 Фев 2017, 19:13

Да колата има АГУ но и само на бензин да я карам пак същата

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW F10 530d 12'
Мечтае да кара: G30 530d

Мнение от Taruno » 21 Фев 2017, 19:59

Компютъра на агуто може да ебава

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E90 320i 150 hp 2007 г.
Мечтае да кара: НЛО

Мнение от nasopraso » 21 Фев 2017, 20:22

Колега веднага ти отговарям...аз съм със същия мотор и кола...с газ. От газовата е! Аз ги имам съшите проблеми и скоро ще сменям газовия комп + нови настроики от свестни майстори

Това че я караш на бензин след като си натиснал копчето на газта да превключи на бензин не означава, че я караш е само на бензин. Реално газовия компютър все още работи и бензиновия се адаптира по него.

Гарантирам ти че когато махнеш БУШОНА на газовата и покараш 10-20 км докато се адаптира бензиновия комп няма да имаш никакви проблеми!
Всички удоволствия са описани в НК!

Потребител
Аватар

Мнение от ianeka81 » 21 Фев 2017, 20:36

Трябва да взема да пробвам този вариант.А газаджията много сигурен че не било от газта всичко било ок

Потребител
Аватар

Мнение от ianeka81 » 21 Фев 2017, 20:37

nasopraso написа:Колега веднага ти отговарям...аз съм със същия мотор и кола...с газ. От газовата е! Аз ги имам съшите проблеми и скоро ще сменям газовия комп + нови настроики от свестни майстори

Това че я караш на бензин след като си натиснал копчето на газта да превключи на бензин не означава, че я караш е само на бензин. Реално газовия компютър все още работи и бензиновия се адаптира по него.

Гарантирам ти че когато махнеш БУШОНА на газовата и покараш 10-20 км докато се адаптира бензиновия комп няма да имаш никакви проблеми!

Ти с какъв комп си на газовата

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E90 320i 150 hp 2007 г.
Мечтае да кара: НЛО

Мнение от nasopraso » 21 Фев 2017, 20:45

ianeka81 написа:
nasopraso написа:Колега веднага ти отговарям...аз съм със същия мотор и кола...с газ. От газовата е! Аз ги имам съшите проблеми и скоро ще сменям газовия комп + нови настроики от свестни майстори

Те и моите бяха много сигурни и взеха 1150 лв за газова (аз съм А.E.B DigiTronic) и реплики от рода на "Ааа това е валтроник...тоя филм сме го играли и сме направили поне 15 такива". Да не ти казвам колко здрави части смених...добре, че момчето което ми прави колата на бензин ми каза да си направим тоя експеримент да махнем бушона. Един месец карах така и нямах абсолютно никакви проблеми..разхода ми на дълъг път беше 8л/100 ама аз карам доста градско и там вече е тежко на бензин.

Отидох при газаджиите и им казах айде сега прочетете колата и вижте - никакви грешки - в момента в който пак включиха бушона и нови настройки колата пак започна да прави същите изпълнения + десетки грешки - ламбдо сонди, валтроник моторче, катализатори, missfire от 2 в 3 и т.н и т.н.
В момента я карам така докато докарат новия газов комп. Проблема е че ако нещо се развали РЕАЛНО няма как да разбера дали реално се е прецакало или пак е от газовата :lol:

320и е лесна за газифициране щото нямала вакуми и т.н, но вече да намериш някой, който да направи настройките на валтроник мотора е проблем.
Всички удоволствия са описани в НК!

Потребител
Аватар

Мнение от ianeka81 » 21 Фев 2017, 20:49

nasopraso написа:
ianeka81 написа:

Те и моите бяха много сигурни и взеха 1150 лв за газова (аз съм А.E.B DigiTronic) и реплики от рода на "Ааа това е валтроник...тоя филм сме го играли и сме направили поне 15 такива". Да не ти казвам колко здрави части смених...добре, че момчето което ми прави колата на бензин ми каза да си направим тоя експеримент да махнем бушона. Един месец карах така и нямах абсолютно никакви проблеми..разхода ми на дълъг път беше 8л/100 ама аз карам доста градско и там вече е тежко на бензин.

Отидох при газаджиите и им казах айде сега прочетете колата и вижте - никакви грешки - в момента в който пак включиха бушона и нови настройки колата пак започна да прави същите изпълнения + десетки грешки - ламбдо сонди, валтроник моторче, катализатори, missfire от 2 в 3 и т.н и т.н.
В момента я карам така докато докарат новия газов комп. Проблема е че ако нещо се развали РЕАЛНО няма как да разбера дали реално се е прецакало или пак е от газовата :lol:

320и е лесна за газифициране щото нямала вакуми и т.н, но вече да намериш някой, който да направи настройките на валтроник мотора е проблем.

Мале мале само идиоти и малоумници направо ми писна да ходя по сервизи и ако е от газта тоя ще яде тоягата :bang: :bang:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 466,5 см3 на цилиндър
Мечтае да кара: Нормално

Мнение от don't be » 22 Фев 2017, 18:36

И аз ти гарантирам, че е от газовата Мога да препоръчам компютър LPG tech с него няма да имаш никакви проблеми.
За милиони-няма закони.

Потребител
Аватар

Мнение от ianeka81 » 22 Фев 2017, 21:02

don't be написа:И аз ти гарантирам, че е от газовата Мога да препоръчам компютър LPG tech с него няма да имаш никакви проблеми.

С такъв съм.А трябват ли добри настройки защото май май моя майсто не се заиграва много много и по думите му то всички настройки идвали по ОБД-то

Назад към E90/E91/E92/E93