Дилема за дизел или бензин
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
44 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- straychev
- Потребител
-
- Мечтае да кара: BMW Е90/Е92
От доста време гледам Е90ки, но вече съм се решил до месец-два да си взимам.
Това ще ми е първата собтсвена кола и искам да направя правилното решение, за да не съжалявам после. Възнамерявам да си я ползвам едно 5-6 години. Затова и се чудя каква да бъде.
Насочил съм се към седан 325i / 325d ,но дилемата определено е голяма.
Ще я карам главно извънградско(3/4 извънградско) и на ден се очаква да минавам по около 70-75км, като няма да са наведнъж, а по-скоро на 2 пъти в деня. Затова не мога да преценя дали това е малко или много за една кола...
Знам, че ако ще се кара повече на дълги разстояния - добре е да е дизел, но пък те са по-притенциозни и скъпи за поддръжка. Докато бензинката харчи повече. И в крайна сметка имам чувтсвото, че е абсолютно все тая в моя случай каква взема. Защото парите накрая ще са похарчени или за ремонти или за гориво.
Какво бихте ме посъветвали?
Това ще ми е първата собтсвена кола и искам да направя правилното решение, за да не съжалявам после. Възнамерявам да си я ползвам едно 5-6 години. Затова и се чудя каква да бъде.
Насочил съм се към седан 325i / 325d ,но дилемата определено е голяма.
Ще я карам главно извънградско(3/4 извънградско) и на ден се очаква да минавам по около 70-75км, като няма да са наведнъж, а по-скоро на 2 пъти в деня. Затова не мога да преценя дали това е малко или много за една кола...
Знам, че ако ще се кара повече на дълги разстояния - добре е да е дизел, но пък те са по-притенциозни и скъпи за поддръжка. Докато бензинката харчи повече. И в крайна сметка имам чувтсвото, че е абсолютно все тая в моя случай каква взема. Защото парите накрая ще са похарчени или за ремонти или за гориво.
Какво бихте ме посъветвали?
- Meidana
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: F34 LCI
- Мечтае да кара: същото
- Детайли за колата: Estriol blue
Re: Дилема за дизел или бензин
viewtopic.php?f=112&t=416301
viewtopic.php?f=112&t=411499
Изчети тези теми първо.
Поддръжката е горе долу еднаква, аз залагам на дизела защото е по-икономичен
viewtopic.php?f=112&t=411499
Изчети тези теми първо.
Поддръжката е горе долу еднаква, аз залагам на дизела защото е по-икономичен

- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
При е9х бензиновите агрегати далеч не са евтини за поддръжка така, че ако се търси икономия дизела е по подходящ.
Бензиновата кола единствено ако ще си правиш кеф с нея, да и раздаваш яко газ, определено бензиновите издържат доста повече на юркане
Бензиновата кола единствено ако ще си правиш кеф с нея, да и раздаваш яко газ, определено бензиновите издържат доста повече на юркане

- alma359
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 2010 e90 330d
- Детайли за колата: Ръчка
330д са доста здрави и динамични, с М57/N57 двигателите. За тези километри дето ще минаваш, мисля че дизелът ще е по-добрия избор
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sent from my iPhone using Tapatalk
- straychev
- Потребител
-
Като млад шофъор и човек, на който това ще му е първата кола, не искам да скачам на сериозна кола като 330д. Имам познат, който сега си е купил 535д и всеки ден е в сервиз. От както я е купил(миналата седмица) са заминали близо 2к лв за ремонти по нея. Та затова и не искам да скачам на нещо сериозно на моите години.
Изчел съм доста по форума и знам, че при нея поддръжката е значително по-сериозна. Разлика с 325д може и да няма особено, но с 320д(което ми е другия вариант май) има и то не малко.
Иначе прочитайки препоръчаните теми - да, добих по-голяма представа какво може да се очаква от едното и другото. Но в крайна сметка пак има хора разделени на 2 лагера, които казват, че дизела е по-добре и такива, които казват за бензина.
Мисля да гледам 320д или 325д. Само ме притеснява, че този 325д 197кс май не е толкова надежден колкото 320д 163кс. Поне по форума от разни мнения така излиза.
Изчел съм доста по форума и знам, че при нея поддръжката е значително по-сериозна. Разлика с 325д може и да няма особено, но с 320д(което ми е другия вариант май) има и то не малко.
Иначе прочитайки препоръчаните теми - да, добих по-голяма представа какво може да се очаква от едното и другото. Но в крайна сметка пак има хора разделени на 2 лагера, които казват, че дизела е по-добре и такива, които казват за бензина.
Мисля да гледам 320д или 325д. Само ме притеснява, че този 325д 197кс май не е толкова надежден колкото 320д 163кс. Поне по форума от разни мнения така излиза.
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Еднакво здрави са и двата двигателя. Просто прецени дали искаш 4 или 6 цилиндров, уточни горе-долу какъв набор от екстри ти е нужен и оттам нататък хвърли всичките си усилия да намериш добре поддържана и запазена кола. Според това, което си описал за себе си 320д с М47 двигател ще ти пасне супер - колата има доста добра динамика като за 4 цилиндров дизел, в същото време извънградско при спокойно каране ще ти харчи не повече от 6/100. За скоростната кутия не си споменал какво предпочиташ. Мисля, че и двата варианта са еднакво скъпи при евентуален ремонт. Автоматът е много адекватен и приятен и щом е за пътуване май е за предпочитане.
- straychev
- Потребител
-
Dirty M5 driveR написа:Еднакво здрави са и двата двигателя. Просто прецени дали искаш 4 или 6 цилиндров, уточни горе-долу какъв набор от екстри ти е нужен и оттам нататък хвърли всичките си усилия да намериш добре поддържана и запазена кола. Според това, което си описал за себе си 320д с М47 двигател ще ти пасне супер - колата има доста добра динамика като за 4 цилиндров дизел, в същото време извънградско при спокойно каране ще ти харчи не повече от 6/100. За скоростната кутия не си споменал какво предпочиташ. Мисля, че и двата варианта са еднакво скъпи при евентуален ремонт. Автоматът е много адекватен и приятен и щом е за пътуване май е за предпочитане.
това ми хареса като отговор. Благодаря

Иначе задължително ще е ръчни скорости
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Като чета какви са ти нуждите, определено 320д е добър избор. Информация има много във форума.
Never mistake motion for action...
- Taruno
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 530d 12'
- Мечтае да кара: G30 530d
И аз бих казал М47 и то не 6 със 140 5.5 може да очакваш, но е все по-трудно да се намери М47 читав, особено в долния цено диапазон. Също М57 325 е страхотен двигател!
straychev написа:Мисля да гледам 320д или 325д. Само ме притеснява, че този 325д 197кс май не е толкова надежден колкото 320д 163кс. Поне по форума от разни мнения така излиза.
Не знам къде си го чел това за 325Д, но не е така. Това на практика е един от най-добрите дизели на БМВ ever и се вгражда още от 98-99 г в сума ти модели и модификации. 325Д даже има няколко подобрения, като липса на вихрови клапи и чугунен колектор(това може и да го има в други модификации и модели с М57).
Моята ми е давала разход под 5/100 при спокойно каране извънградско.
- Bexim
- старши ентусиаст
-
- Кара: G20, F82
За този пробег аз също си давам гласа за 325д.
6 цилиндровият дизел поне звучи на нещо, че 4-ката е като мелачка, без да се обиждат колегите.
Като разход също ще е пренебрежимо отгоре, на база това какво дава.
За извънградско също е доста приятен, да не кажа кеф за каране.
6 цилиндровият дизел поне звучи на нещо, че 4-ката е като мелачка, без да се обиждат колегите.
Като разход също ще е пренебрежимо отгоре, на база това какво дава.
За извънградско също е доста приятен, да не кажа кеф за каране.
FREE SPIRIT
``He who shall be last shall be sideways and smiling...`` J. Clarkson
ex: e30 318is, e46 330d, e36 328i M, e46 316i, e90 320d, e34 ///M5, e46 330ci SMG M, e90 LCI 325i M, f30 328i, e92 ///M3 6MT
``He who shall be last shall be sideways and smiling...`` J. Clarkson
ex: e30 318is, e46 330d, e36 328i M, e46 316i, e90 320d, e34 ///M5, e46 330ci SMG M, e90 LCI 325i M, f30 328i, e92 ///M3 6MT
- Щурми
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е92 335i
- Мечтае да кара: е92 335i 500 коня
Може да си вземеш бензин и да сложиш газ. За една година си избил уредбата.
- straychev
- Потребител
-
Добре ще гледам значи към 325d, евентуално ако попадна на някое 320d с повече екстри също.
Но това да взема бензин само за да мога да сложа газ - не.
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 440i
Какъв бюджет си заделил?straychev написа:Добре ще гледам значи към 325d, евентуално ако попадна на някое 320d с повече екстри също.
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
- straychev
- Потребител
-
dextuar написа:Какъв бюджет си заделил?straychev написа:Добре ще гледам значи към 325d, евентуално ако попадна на някое 320d с повече екстри също.
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
при мен ситуацията е различна. Защото съм в UK и от тук ще си купувам кола. Но нещо от рода на около £4,500-£5,000.
А за тези пари има доста добри екземпляри.
44 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3