Дизел в бензинова кола, помагайте(оказаха се дюзи)

3-та серия ('06-'12)

Модератори: Dimitroff, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е92 335i
Мечтае да кара: е92 335i 500 коня

Дизел в бензинова кола, помагайте(оказаха се дюзи)

Мнение от Щурми » 27 Дек 2016, 18:37

Имам 2007ма е92 335i. С 1-2 литра отидох до ОМВ и уж сипах 100 октана за 10 лева, но май са ми сипали дизел, след което карах колата около 10 километра и видях, че отзад пуши, затова веднага отидох и си сипах за 50 лева 100 октана от ЕКО, от където по принцип сипвам. Мислейки, че всичко е наред я покарах здраво и след 10 километра ми светна лампичката check engine с празния кран. На светофара пушеше яко, цялата кола се тресеше и работеше като без 1-2 цилиндъра.

Оставих я пред нас и след час я запалих отново, като положението беше по-добро. Това беше в събота, от тогава не съм я пипал. Днес паля за да я карам на сервиз, но ми огасна, незнайно как е паднал акумулатора. Пътна помощ ме закара до сервиза и там са почти сигурни, че има дизел в резервоара. Имаше 14 грешки, ламбда сонди, катализатори, нещо относно цилиндър 1 и 2. Изчистиха ги, запалих отново и остана само една грешка 29F1 Датчик за високо налягане на горивото - Твърде нисък сигнал.

Дайте идея как да процедираме. Този датчик мога ли да го поръчам и да видим дали не е само там проблема?
Последна промяна Щурми на 04 Яну 2017, 18:11, променена общо 1 път

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Re: Дизел в бензинова кола, помагайте

Мнение от Gqbriel » 27 Дек 2016, 19:20

Щурми написа:Имам 2007ма е92 335i. С 1-2 литра отидох до ОМВ и уж сипах 100 октана за 10 лева, но май са ми сипали дизел, след което карах колата около 10 километра и видях, че отзад пуши, затова веднага отидох и си сипах за 50 лева 100 октана от ЕКО, от където по принцип сипвам. Мислейки, че всичко е наред я покарах здраво и след 10 километра ми светна лампичката check engine с празния кран. На светофара пушеше яко, цялата кола се тресеше и работеше като без 1-2 цилиндъра.

Оставих я пред нас и след час я запалих отново, като положението беше по-добро. Това беше в събота, от тогава не съм я пипал. Днес паля за да я карам на сервиз, но ми огасна, незнайно как е паднал акумулатора. Пътна помощ ме закара до сервиза и там са почти сигурни, че има дизел в резервоара. Имаше 14 грешки, ламбда сонди, катализатори, нещо относно цилиндър 1 и 2. Изчистиха ги, запалих отново и остана само една грешка 29F1 Датчик за високо налягане на горивото - Твърде нисък сигнал.

Дайте идея как да процедираме. Този датчик мога ли да го поръчам и да видим дали не е само там проблема?

Ако питаш мен ми отива на помпа за горивото - само да ти кажа,ЧЕ ако са ти наляли дизел в бензинова кола тоя на колонката е факир - май и ти незнаеш,че дизеловия щранк е ПО–голям от на бензиновия и не може да влезе в гърловината,ако налеят то ще е дооста бавно..

пс: с 1-2 литра си отишъл до бензиностанция и си сложил 10лв ....тва не е сериозно човек...просто си за помпа ако питаш мен - вече
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е92 335i
Мечтае да кара: е92 335i 500 коня

Мнение от Щурми » 27 Дек 2016, 19:29

В САЩ знам, че са различни, в България не знаех, че са различни. Обаче защо тогава така мирише на нафта от ауспуха? За 10 лева сложих, колкото да си свърша работа и да сипя от ЕКО после.

Май-май помпата за високо налягане е отишла, мда. И без това е доста калпава, кой знае какво са ми сипали в това ОМВ...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Мнение от Gqbriel » 27 Дек 2016, 19:36

Щурми написа:В САЩ знам, че са различни, в България не знаех, че са различни. Обаче защо тогава така мирише на нафта от ауспуха? За 10 лева сложих, колкото да си свърша работа и да сипя от ЕКО после.

Май-май помпата за високо налягане е отишла, мда. И без това е доста калпава, кой знае какво са ми сипали в това ОМВ...

Не ми се обиждай,напълно ти разбирам болката ама ние не сме в 5-я свят,ово е стандарт,ТОЧНО поради тази причина.В щатите имат и едни чопчета на някой бенз станции но все пак :

Така са и в БГ - а дали мирише на нафта - пак ти казвам някой трябва да те мрази,а ако наистина си имал 1-2лтр ти сам си и таковал майката ако е помпата...за кола с 2 помпи под сериозно налягане да я оставяш на 1-2лтр - поне си вземи една туба в гаража..

Изображение

пс2: дано си пазиш касовата бележка на нея си пише какво си сипал...ако не то дано помниш кога горе долу си зареждал - отиваш при мениджъра на обекта и търсите записи или и аз незнам и гледате,ще имат справка ,защото АКО наистина са сипали дизел те трябва да ти поемат ремонта и ако си прав аз бих ги съдил и гонил колкото мога.
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

ентусиаст
Аватар
Кара: Е90 330d
Мечтае да кара: по Аутобан
Детайли за колата: снегорин

Мнение от NGneer4eto » 27 Дек 2016, 20:07

Помня преди няколко години чух, че в едното ЕКО в Стара Загора били объркали цистерните при зареждането. При дизела сипали бензин или обратното, не помня. Някъде към 10-тина коли бяха изгоряли(в преносен смисъл). Не знам подробности за последствията, но при такъв случай нищо не те спасява. Ако пазиш касовата бележка, можеш да претендираш за обезщетение евентуално, но иначе си прецакан.
Ако на записът от камерата се вижда, че са ти сипали дизел, едва ли можеш да докажеш, че на момчето си казал "бензин". Също не може да се разчита на адекватност от момчетата, наливащи гориво. Зареждам 1-2 пъти в месеца от една и съща бензиностанция, но не помня досега да съм засичал един и същ човек да ми налива. Имам чувството, че ги сменят всеки месец. При това текучество, шансът да случиш на дебил не е малък. Винаги гледам кой пистолет хваща преди да започне да сипва. Но и това също не гарантира нищо на 100%.
Бих те посъветвал да не се опитваш да палиш така колата, а да се направи промивка на резервоара и пътищата и тогава с пробите. То злото вече е станало, но не се знае какво още може да стане.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E91 325d
Мечтае да кара: отново E36 318is

Мнение от k.milanov » 27 Дек 2016, 20:15

Аз за това си сипвам сам :mhihi: Поне ако нещо се прецакам сам да съм си виновен. Вече какво са сипали в цистерната един Бог знае :yes:

ПотенЦял
Аватар
Кара: и се вози едновременно...пкхх

Мнение от Huku » 27 Дек 2016, 21:01

Също имах проблем на ОМВ Гешов - 100-тицата ми кихаше и прекъсваше.
Изображение
Изображение
Истинска радост от шофирането измерена в усмивки/h Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е91 163PS 160,8кс 2006
Мечтае да кара: Ф10

Мнение от kvasilev76 » 27 Дек 2016, 22:59

Направо си се заяждам- да идеш до бензиностанцията с 2литра за да сипиш 3.Тоя форум ми заприличва на ЗАЗ форум.В друга тема един колега умира от студ в колата защото с парно загрявала по бавно и харчила 300грама отгоре на 100км.При положение че се знае много добре качеството на БГ горивата да оставиш по пата да засмучи всички боклуци си е направо глупаво колега

ентусиаст
Аватар
Кара: S LINE PLUS

Мнение от DigitalExile » 27 Дек 2016, 23:29

k.milanov написа:Аз за това си сипвам сам :mhihi: Поне ако нещо се прецакам сам да съм си виновен. Вече какво са сипали в цистерната един Бог знае :yes:

+1 , не бих дал на някой си да ми сипва гориво.

------

А на кола за 20к+ лв. е смешно да сипваш 10лв.,
а да я оставиш с 3 литра е още по смешно, но има хора и хора.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Колело

Мнение от armagedon_762002 » 27 Дек 2016, 23:51

kvasilev76 написа:Направо си се заяждам- да идеш до бензиностанцията с 2литра за да сипиш 3.Тоя форум ми заприличва на ЗАЗ форум.В друга тема един колега умира от студ в колата защото с парно загрявала по бавно и харчила 300грама отгоре на 100км.При положение че се знае много добре качеството на БГ горивата да оставиш по пата да засмучи всички боклуци си е направо глупаво колега

това ми на помня на едни Бургаски ботове - дай вика да съберем по 3 лева да се врътнем по центъра :mrgreen: , ( вероятно помпата е събрала боклуците по дъното ,защото я караш на фантазия и е умряла просто )
Последна промяна armagedon_762002 на 28 Дек 2016, 9:26, променена общо 1 път

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от 2707E91 » 28 Дек 2016, 9:05

Явно е помпата...
Той колегата обясни ,че е сипал за 10 лева колкото да си свърши работа и да стигне до ЕКО където явно си зарежда всеки път и да я напълни,просто винаги като падне до 1/4 трябва да се оглеждаш за бензиностанция.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е39

Мнение от wladio » 28 Дек 2016, 9:16

Там коли с толкова гориво са само тези за продаване.
И по темата, при продължително каране на бензинов двигател с нафта в бензина горят клапани.

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 440i

Мнение от Dextuar » 28 Дек 2016, 9:29

Nedko Anev написа:
k.milanov написа:Аз за това си сипвам сам :mhihi: Поне ако нещо се прецакам сам да съм си виновен. Вече какво са сипали в цистерната един Бог знае :yes:

Не знам по какви бензиностанции ходите, но там, където сипвам аз, не позволяват сам да си сипваш, винаги някой друг ти сипва. Аз просто седя до него и го гледам к'во прави. Веднъж дори един ми спореше, че колата ми била бензин, а не дизел, защото капачката била оцветена в зелено :kuku:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е30 м50б25
Мечтае да кара: и да си свирка...

Мнение от KPETEH » 28 Дек 2016, 10:27

Веднъж в сърбия ни сипаха бензин вместо дизел. Колата загасна. Източихме го микса и после един приятел го изгори в неговото 3.0и х3. Не мисля, че проблема ти е в дизела, количеството е незначително, но може да е задръстило бензиновия филтър... Всички грешки са дошли щото когато си я карал е имало повече дизел отколкото бензин. Сподели как си се оправил...
"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."

ентусиаст
Аватар
Кара: 2015 F31 LCI 320dA

Мнение от Satanism » 28 Дек 2016, 10:42

dextuar написа:
Nedko Anev написа:

Не знам по какви бензиностанции ходите, но там, където сипвам аз, не позволяват сам да си сипваш, винаги някой друг ти сипва. Аз просто седя до него и го гледам к'во прави. Веднъж дори един ми спореше, че колата ми била бензин, а не дизел, защото капачката била оцветена в зелено :kuku:

Интересно, ти по кои бензиностанции ходиш?Казвам, че сам ще си налея и никой не ми спори.

Следваща

Назад към E90/E91/E92/E93