Мнения за марки и акумулатори за Е90 320 Дизел
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
35 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- Nikolov86
- Потребител
-
- Кара: БМВ e90 320D
- Мечтае да кара: F10 M5
Мнения за марки и акумулатори за Е90 320 Дизел
Здравейте колеги....
Имам следният проблем... След като захладня тия дни, или не карам колата известно време,
като опитам да я запаля върти по бавно, а понякога изгасва навигацията...
Преди 2 години ми направи същото и като смених акумулатора се оправи....
Та питането ми е следното... Какъв акумулатор ще ми препоръчате....
Първият беше оригиналния на БМВ, а сега е с Бош Силвър и като мина гаранцията му умря .....
Ходих в БМВ след като го смених да обучат колата, че е с нов акумулатор, а те ми казаха, че съм със по старите акумулатори и това не е нужно...
2 години нямах ядове, и ето отново съм пред дилема какъв да си взема....
Поздрави и благодаря предварително.....
Колата е БМВ е90 320Д
Имам следният проблем... След като захладня тия дни, или не карам колата известно време,
като опитам да я запаля върти по бавно, а понякога изгасва навигацията...
Преди 2 години ми направи същото и като смених акумулатора се оправи....
Та питането ми е следното... Какъв акумулатор ще ми препоръчате....
Първият беше оригиналния на БМВ, а сега е с Бош Силвър и като мина гаранцията му умря .....

Ходих в БМВ след като го смених да обучат колата, че е с нов акумулатор, а те ми казаха, че съм със по старите акумулатори и това не е нужно...
2 години нямах ядове, и ето отново съм пред дилема какъв да си взема....
Поздрави и благодаря предварително.....
Колата е БМВ е90 320Д
Последна промяна Nikolov86 на 04 Дек 2016, 18:51, променена общо 1 път
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Re: Мнения за марки и акумолатори за Е90 320 Дизел
80AH AGM, като марка, тази която намериш на най добра цена и съответно с поне 3г. гаранция.
Банер са с такива условия, ексайд, но за тях ме разубеди продавача, защото не били извесни достатъчно и залежавали по складовете.
Банер са с такива условия, ексайд, но за тях ме разубеди продавача, защото не били извесни достатъчно и залежавали по складовете.

- Dextuar
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 440i
Мнения за марки и акумолатори за Е90 320 Дизел
За кола без старт стоп система има ли смисъл от AGM?
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
- Satanism
- ентусиаст
-
- Кара: 2015 F31 LCI 320dA
dextuar написа:За кола без старт стоп система има ли смисъл от AGM?
Има, в реалоем си пише кои опции налагат АГМ. Брейк енерджи рекуперейшъна също изисква АГМ Батерия.А иначе, за марка, Банер....
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
Satanism написа:dextuar написа:За кола без старт стоп система има ли смисъл от AGM?
Има, в реалоем си пише кои опции налагат АГМ. Брейк енерджи рекуперейшъна също изисква АГМ Батерия.А иначе, за марка, Банер....
Справка за част
Номенклатурен номер : 61217555719
Описание : АКУМУЛАТОР AGM 80AH
Ед.цена (с ДДС) : 730.75 BGN
Има наличност
Дару Кар АД си запазва право за промени в цените
Справка за част
Номенклатурен номер : 61218376451
Описание : АКУМУЛАТОР 80 AH, ЗАРЕДЕН SS.61217604816
Ед.цена (с ДДС) : 398.72 BGN
Няма наличност
Дару Кар АД си запазва право за промени в цените
Разликата в цената на двата акумулатора е 330лв. Дали си заслужава заради идеята. Не коментирам онези акумулатори, където разликата между обикновен и AGM е 20лв- ясно е колко е AGM.

Ходих в БМВ след като го смених да обучат колата, че е с нов акумолатор, а те ми казаха, че съм със по старите акумолатори и това не е нужно...
Това е направо несериозно- задължително се извършва регистриране на смяната на акумулатора, а ако се сложи акумулатор различен от този, който е бил до сега- и кодиране, за да може да се управляват правилно параметрите на зареждане.
- Satanism
- ентусиаст
-
- Кара: 2015 F31 LCI 320dA
Има един вариант, ако искаш да е като хората.Оттам нататък всеки си прави сметка, кое и дали си струва или не.
- Taruno
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 530d 12'
- Мечтае да кара: G30 530d
Пише се АКУМУЛАТОР ................. AGM освен ако не си ED версия няма смисъл, оригиналния ще издържи МНОГО години (моя го смених тази, тоест от 2007ма до сега), алтернативките карат 2-3-4 и край ама и цената е по-ниска. Аз съм с Банер и съм доволен за момента, но е в гаранция.
- Nikolov86
- Потребител
-
Taruno написа:Пише се АКУМУЛАТОР ................. AGM освен ако не си ED версия няма смисъл, оригиналния ще издържи МНОГО години (моя го смених тази, тоест от 2007ма до сега), алтернативките карат 2-3-4 и край ама и цената е по-ниска. Аз съм с Банер и съм доволен за момента, но е в гаранция.
Да да колега, ако не си забелязал съм се поправил по надолу в темата за това как се пише ...
И все пак не съм я пуснал да ме учите на правопис а да дадете съвет ако разбирате....
- Nikolov86
- Потребител
-
Това е направо несериозно- задължително се извършва регистриране на смяната на акумулатора, а ако се сложи акумулатор различен от този, който е бил до сега- и кодиране, за да може да се управляват правилно параметрите на зареждане.[/quote]
Добре... а защо в нашето БМВ ми казаха, че е не е нужно защото моя акумулатор не бил с гел или нещо такова...
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 440i
Nikolov86 написа:Ходих в БМВ след като го смених да обучат колата, че е с нов акумулатор, а те ми казаха, че съм със по старите акумулатори и това не е нужно...
Това е направо несериозно- задължително се извършва регистриране на смяната на акумулатора, а ако се сложи акумулатор различен от този, който е бил до сега- и кодиране, за да може да се управляват правилно параметрите на зареждане.
Добре... а защо в нашето БМВ ми казаха, че е не е нужно защото моя акумулатор не бил с гел или нещо такова...[/quote]Защото си сложил абсолютно същия акумулатор, тоест не ти трябва да се кодира, а само да се регистрира смяната, но явно го е мързяло.
- Nikolov86
- Потребител
-
Същия смисъл тя беше с оригиналният на БМВ, вече не помня колко AH
а в Тех-Ко ми сложиха BOSH Silver s4 74 AH, защото такъв бил за нея по каталог... И никой не каза нищо за кодиране или регистриране....
А по-късно вече като разбрах от БМВ ми казаха, че не е нужно и т.н.
Сега какъв да си взема? Защото явно няма да е BOSH....
И като си взема, как да го регистрирам, или кодирам, или както там се казва, и къде ако пак в БМВ откажат?
БЛАГОДАРЯ!!!
а в Тех-Ко ми сложиха BOSH Silver s4 74 AH, защото такъв бил за нея по каталог... И никой не каза нищо за кодиране или регистриране....
И като си взема, как да го регистрирам, или кодирам, или както там се казва, и къде ако пак в БМВ откажат?
БЛАГОДАРЯ!!!
- ka4i
- ентусиаст
-
- Кара: Е46 touring
Re: Мнения за марки и акумулатори за Е90 320 Дизел
Аз на Е46 320Д фейслифт, комби си взех на Gigawatt 100 Ah на екоцена за 157 лева, като върнах стария. С две години гаранция 

- sincheto
- кандидат ентусиаст
-
Nikolov86 написа:Същия смисъл тя беше с оригиналният на БМВ, вече не помня колко AH
БЛАГОДАРЯ!!!
Ако толкова се дърпат, ще ти го кодирам и регистрирам, нямаш грижи

- Nikolov86
- Потребител
-
sincheto написа:Nikolov86 написа:Същия смисъл тя беше с оригиналният на БМВ, вече не помня колко AH
БЛАГОДАРЯ!!!
Ако толкова се дърпат, ще ти го кодирам и регистрирам, нямаш грижиАко става въпрос за София де
Искренно благодаря колега, но е за Варна

- sincheto
- кандидат ентусиаст
-
Re: Мнения за марки и акумулатори за Е90 320 Дизел
Разбирам колега, нещата никак не са сложни, вземи един К-ДКАН кабел, във форума има предостатъчно инфо как се правиNikolov86 написа:sincheto написа:Nikolov86 написа:Същия смисъл тя беше с оригиналният на БМВ, вече не помня колко AH
БЛАГОДАРЯ!!!
Ако толкова се дърпат, ще ти го кодирам и регистрирам, нямаш грижиАко става въпрос за София де
Искренно благодаря колега, но е за Варна

Sent from my iPhone using Tapatalk
35 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3