проблем със съединител бмв е90 320 д
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
33 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- autobg1991
- Потребител
-
проблем със съединител бмв е90 320 д
здравейте,
наложи ми се да сменя нов съединител и маховик на лук преди около една седмица.След първия ден обаче започна да се чува странен шум (като пукане или щракане на пружина) след като съм натиснал съединителя . Това се случва също при изгасен двигател. Ходих в сервиза, където са монтирали частите , но и те не могат да ми дадат адекватен отговор , според тях всичко е монтирано "по учебник".След посещение при друг сервиз , човекът изпробва съединителя и от калниците се почви пушек с мирис на феродо.Лично аз открих при каране , че мощността не е същата.Например при втора това се усеща най-осезателно.
Ще бъда благодарен , ако някой се е сблъсквал с такъв проблем и е намерил решение.
След няколко дни ще имам посещение в оторизиран сервиз на бмв , но съм отчаян , защото това е свързано отново с двойно плащане и евентуално купуване на нов съединител.....
наложи ми се да сменя нов съединител и маховик на лук преди около една седмица.След първия ден обаче започна да се чува странен шум (като пукане или щракане на пружина) след като съм натиснал съединителя . Това се случва също при изгасен двигател. Ходих в сервиза, където са монтирали частите , но и те не могат да ми дадат адекватен отговор , според тях всичко е монтирано "по учебник".След посещение при друг сервиз , човекът изпробва съединителя и от калниците се почви пушек с мирис на феродо.Лично аз открих при каране , че мощността не е същата.Например при втора това се усеща най-осезателно.
Ще бъда благодарен , ако някой се е сблъсквал с такъв проблем и е намерил решение.
След няколко дни ще имам посещение в оторизиран сервиз на бмв , но съм отчаян , защото това е свързано отново с двойно плащане и евентуално купуване на нов съединител.....
- Taruno
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 530d 12'
- Мечтае да кара: G30 530d
Re: проблем със съединител бмв е90 320 д
Сега ще питам нещо тъпо. Като смени съединител с маховик - притискателния диск смени ли, че ако той е заминал в момента буксуваш яко
- autobg1991
- Потребител
-
Да , всичко е сменено , феродов , претискателен и лагери , всичко комплект , и маховик естествено , защото той си беше заминал пръв .
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
Поискай да ти покажат скобата за монтиране на съединителя.
- Bexim
- старши ентусиаст
-
- Кара: G20, F82
zvetiko написа:Поискай да ти покажат скобата за монтиране на съединителя.
И на мен ми мирише на много некадърно монтиран съединител..

Лошото е, че не знам как ще ги накараш да си понесат последствията...

FREE SPIRIT
``He who shall be last shall be sideways and smiling...`` J. Clarkson
ex: e30 318is, e46 330d, e36 328i M, e46 316i, e90 320d, e34 ///M5, e46 330ci SMG M, e90 LCI 325i M, f30 328i, e92 ///M3 6MT
``He who shall be last shall be sideways and smiling...`` J. Clarkson
ex: e30 318is, e46 330d, e36 328i M, e46 316i, e90 320d, e34 ///M5, e46 330ci SMG M, e90 LCI 325i M, f30 328i, e92 ///M3 6MT
- awful
- ентусиаст
-
- Кара: F11 530xD LCI 2014
- Мечтае да кара: само BMW
- Детайли за колата: 1 - E91 320D 07, 2 - е91 LCI 318d
zvetiko написа:Поискай да ти покажат скобата за монтиране на съединителя.
Притискателния диск не е ли като при е46д които е саморегулиращ се и при монтирането има едни пружинки които трябва да се приберат и след това да се отвори скобата която го държи отворен, на това ли викаш соба, питам че ми е любопитно

Taruno написа:Сега ще питам нещо тъпо. Като смени съединител с маховик - притискателния диск смени ли, че ако той е заминал в момента буксуваш яко
Маи са махнали скобата преди да центрират притисквателя, но има нещо което не е както трябва.
Не караи колата другаде а е закараи при тях щом проблема е видим след техен ремонт да разглобяват на ново и им висиш на главата.
- autobg1991
- Потребител
-
здравейте,
ходил съм втори път да я разглобяват , но пак същата работа....затова съм принуден да си платя втори път , но в оторизиран сервиз ......защото от тези некадърници ми писна....след като се установи , че е тяхна грешка , ще ходя да си търся парите обратно .......
дано да не се наложи да се купува нов комплект съединител-как мислите ?
Минал сам само 200 километра с този.......
ходил съм втори път да я разглобяват , но пак същата работа....затова съм принуден да си платя втори път , но в оторизиран сервиз ......защото от тези некадърници ми писна....след като се установи , че е тяхна грешка , ще ходя да си търся парите обратно .......
дано да не се наложи да се купува нов комплект съединител-как мислите ?
Минал сам само 200 километра с този.......
- doktorabg
- младши ентусиаст
-
- Кара: Всичко
Няма нищо специално при монтиране на съединителя.
Той е SAC ,новият притискателен диск идва натегнат и задържан със скоба,трябва само къс дорник да центрираш ферадовия и нови болтове за притискателния,стягаш го и махаш скобата.
Да не е някво менте комплекта?
Той е SAC ,новият притискателен диск идва натегнат и задържан със скоба,трябва само къс дорник да центрираш ферадовия и нови болтове за притискателния,стягаш го и махаш скобата.
- autobg1991
- Потребител
-
предполагам , че не е менте , но като отида в специализирания сервиз тази седмица ще се разбере.......надявам се този проблем да се реши
много съжалявам , че се доверих на някакви гаражни инженери да ми оправят колата...
много съжалявам , че се доверих на някакви гаражни инженери да ми оправят колата...
- Taruno
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 530d 12'
- Мечтае да кара: G30 530d
doktorabg написа:Няма нищо специално при монтиране на съединителя.
Да не би да не са махнали скобата

- doktorabg
- младши ентусиаст
-
autobg1991 написа:предполагам , че не е менте , но като отида в специализирания сервиз тази седмица ще се разбере.......надявам се този проблем да се реши
Не мисли ,че пък в оторизираните сервизи са големи майстори.
- Hussyi
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 320D F31
doktorabg написа:autobg1991 написа:предполагам , че не е менте , но като отида в специализирания сервиз тази седмица ще се разбере.......надявам се този проблем да се реши
Но поне си дават гаранция за ремонта, понеже и аз се каня да сменям съединителя и от проучванията разбрах, че гаранцията е 2 години. Един гаражен майстор ми предложи 1800лв за комплект всичко което ще се сменя + 250лв за смяната а в БМВ сервиза предлагат 3050лв всичкото и разликата е 1000лв в повече но поне ще имам гаранция. И другото което е хубаво преди да ти сменят частите ти ги показват и ако решиш можеш да наблюдаваш ремонта през остъклена стена
Последна промяна Hussyi на 31 Окт 2016, 21:39, променена общо 1 път
- doktorabg
- младши ентусиаст
-
Hussyi написа:doktorabg написа:autobg1991 написа:предполагам , че не е менте , но като отида в специализирания сервиз тази седмица ще се разбере.......надявам се този проблем да се реши
Но поне си дават гаранция за ремонта, понеже и аз се каня да сменям съединителя и от проучванията разбрах, че гаранцията е 2 години. Един гаражен майстор ми предложи 1800лв за комплект всичко което ще се сменя + 250лв за смяната а в БМВ сервиза предлагат 3050лв всичкото и разликата е 1000лв в повече но поне ще имам гаранция.
Така трябва,няма да се стискаш за БМВ-то.
- awful
- ентусиаст
-
- Кара: F11 530xD LCI 2014
- Мечтае да кара: само BMW
- Детайли за колата: 1 - E91 320D 07, 2 - е91 LCI 318d
Taruno написа:doktorabg написа:Няма нищо специално при монтиране на съединителя.
Ако не махнеш скобата няма как да влезнат скоростите, скобата пречи за центриране ако нямаш нужния инструмент и за по лесно маи са махнали скобата центрирали са го но по този начин не е монтиран както трябва и приплъзва.
Оем си е наи добре, проблема е цената, за мен тези 3000 лева са много са съединител, във бг има компетентни хора, но и такива които като чуят за пари и дори да не знае как става вика даваи няма проблем

- doktorabg
- младши ентусиаст
-
awful написа:Taruno написа:doktorabg написа:Няма нищо специално при монтиране на съединителя.
Ако не махнеш скобата няма как да влезнат скоростите, скобата пречи за центриране ако нямаш нужния инструмент и за по лесно маи са махнали скобата центрирали са го но по този начин не е монтиран както трябва и приплъзва.
Оем си е наи добре, проблема е цената, за мен тези 3000 лева са много са съединител, във бг има компетентни хора, но и такива които като чуят за пари и дори да не знае как става вика даваи няма проблем
Махнеш ли скобата преди това,няма слагане,болтовете са къси.
33 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3